HOTEL HAVEN

Monday, September 18, 2017

Rakastan pieniä hetkiä ja elämyksiä, jotka saavat minut aidosti yllättymään ja hämmästymään. Järjestelmällisenä ja asioista etukäteen selvää ottavana (nörttinä) minulle käy näin matkustaessa harmillisen harvoin - paitsi Hotel Havenissa, kun yllättäen oven takaa paljastui valtavan kaunis ja korkeudeltaan viisimetrinen hotellihuone. Jäin aidosti sanattomaksi huoneen upeudesta! Tämä kyseinen Grande Deluxe -huone sijaitsee hotellin uudessa siivessä - vanhassa, täysin remontoidussa rakennuksessa, joka mahdollistaa kyseiset hienot ja tunnelmalliset puitteet. Kerroin aiemmin pitäväni kovasti taitavasti konseptoidusta Lilla Roberts -hotellista, ja minulta kysyttiinkin miten vertaisin kokemuksia hotelleissa keskenään; mielestäni Hotel Havenia voisi kuvailla Lilla Robertsin eleganttina, hienostuneena ja lämminhenkisenä isosiskona.


Olen matkustanut viime vuosien aikana suhteellisen paljon niin työ- kuin vapaa-ajalla. Vaikka rakastan matkustamista yli kaiken, on hotelliasumisessa usein haasteena se, että joutuu tekemään kompromisseja arjen pienissä asioissa, kuten kosmetiikkatuotteissa, lakanoissa, urheilussa tai aamukahvissa. Vaikka kyse olisi pienistä asioista esimerkiksi pörröiset hiukset jättävästä hoitoaineesta tai kutittavista lakanoista, voi niiden merkitys tuntua arjessa paljon matkustavalle suurelta. Kokemusteni mukaan monissa huippuhotelleissa voi olla valtavan hyvä palvelu, mutta näissä pienissä, kodinomaisissa asioissa on nipistetty. Siksi minun määritelmäni hyvälle hotellille on sellainen, jossa nämä pienet asiat tuntuvat yhtä hyviltä tai paremmalta kuin kotona - kuten ilokseni Hotel Havenin kohdalla voin ehdottomasti todeta olevan näin. Havenissa kodinomaisuus näkyy niin tunnelmallisissa materiaali- ja tekstiilivalinnoissa kuin huolellisesti mietityissä yksityiskohdissa - Byredo-suihkutuotteissa, käsintehdyissä Chjoko-suklaatervehdyksissä, tuoreissa kukissa, GHD-hiustenkuivaajassa ja Nespresso-kahvissa, mutta ennen kaikkea henkilökunnan luomana välittömänä ja ystävällisenä tunnelmana. Minua pyydettiin taannoin kuvailemaan täydellistä päivääni; kerroin sen alkavan aamulenkillä, josta siirtyisin kiireettömälle hotelliaamiaiselle. Hotel Haven Insta Takeover -yhteistyötä tehdessäni pääsin viettämään unelmieni aamua, sillä päätin livahtaa ennen aamiaista pikaiselle early bird -lenkille hotellin salille, joka ilokseni oli auki 24/7. Olisittepa nähneet sen ilon ja riemun määrän, kun pääsin muutaman flunssaviikon jälkeen ensimmäistä kertaa juoksemaan! Hotel Havenin aamiainen tarjoillaan Sundmansin talossa, joka on Helsingin toiseksi vanhin rakennus. Kauppahallin yli merelle katsova sali kristallikruunuineen on itsessään jo suuri esteettinen elämys - ja aamiainen kokonaisuudessaan on ehdottomasti uusi suosikkini Helsingissä. Erikoisuutena Havenin aamiaisella on artesaanimaiset tuotteet, kuten käsintehdyt karjalanpiirakat sekä tuoreet marjat, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat kokemusteni mukaan harvinaisia hotelliaamiaisilla. Erikoismaininnan ansaitsevat myös Skagen röra ja pehmeät macaronsit. Aamiainen on avoinna myös muille kuin hotellivieraille, jota aion ehdottomasti hyödyntää jatkossa arki- ja viikonloppuaamuisin. 
I absolutely love when something truly takes me by surprise and "wows" me. This happened recently at the beautiful Hotel Haven in Helsinki when I opened the door to our hotel room - and saw the most stunning room that was literally 5 metres high! To me Hotel Haven is the definition of understated elegance - with every single detail carefully thought through making you feel at home. The breakfast is now my absolute favorite in Helsinki - still day-dreaming about the hand-made Nordic pastries and super soft macarons. Try them - you can thank me later! 

Betina

(Yhteistyössä: Hotel Haven / In collaboration: Hotel Haven)  

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Oi voi,nyt on hyvä syy nauttia ihan täysillä. Tästä tulee kyllä todella pamperoitu olo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos viestistäsi Johanna - ihanaa alkavaa viikkoa :)

   Betina

   Delete