SITRUUNA-RICOTTALETUT JA PAAHDETTU SUOLA-HUNAJAKASTIKE

Sunday, August 27, 2017

Rakastan sitruunan käyttöä ruoanlaitossa, ja kokkausfilosofiani mukaan sitruuna sopii (ainakin melkein) kaikkeen. Näin aiemmin kesällä Idealistan "Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike" -reseptin, ja nyt kokeillessani ihastuin siihen täysin. Ricottaletut ovat kevyen ilmavia ja sitruunan ansiosta perinteisiä lettuja raikkaampia. Lisäsin annokseen vadelmia, jotka tuovat sitruunan kanssa kivan kontrastin makean hunajakastikkeen kanssa. Annoksen voi tarjoilla joko yksittäisinä lettuina tai pinottuna "kakkuna", joka toimii täydellisesti esimerkiksi istuvan illallisen jaettavana jälkiruokana. Lisukkeena käytin tämän kesän suosikkiani: Pappagallo Aito Vanilja -jäätelöä. 


SITRUUNA-RICOTTALETUT JA PAAHDETTU SUOLA-HUNAJAKASTIKE (4 annosta)

Sitruuna-ricottaletut

3 munaa

250 g ricottajuustoa

1 ½ dl maitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2–3 rkl sokeria

ripaus suolaa

2–3 tl raastettua sitruunankuorta


Suola-hunajakastike

1 ¼ dl hunajaa

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

6 dl kuohukermaa

½ tl suolahiutaleita


Paistamiseen: Öljyä tai voita

Koristeluun: Jäätelöä


1. Valmista ensin suola-hunajakastike. Mittaa hunaja pannuun ja ruskista hetken. Lisää kondensoitu maito ja kerma ja keitä sekoitellen 6–8 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta lopuksi suolalla.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

3. Sekoita keskenään ricottajuusto, maito ja keltuaiset. Lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet.

4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan.

5. Paista öljyssä tai voissa pinnoitetulla pannulla ohukaisia keskilämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.

6. Lämmitä suola-hunajakastiketta vielä juuri ennen tarjoilua. Tarjoa letut suolahunajakastikkeen ja jäätelön kera.

Resepti: Idealista


Betina

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!