MUSTION LINNA

Tuesday, July 25, 2017

Kesä ja retket kuuluvat tiiviisti yhteen ja tässä yksi vinkki loppukesän retkipäiviä varten. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Mustion Linna on hurmaava ja herkullinen vierailukohde ja kokemuksemme mukaan ehdottomasti vierailun arvoinen. 


Linna on kaunis ja pihapiirissä sijaitsevaa ravintolaa voi lämpimästi suositella. Vaikka linna -nimitys saattaa asettaa odotukset hiukan liian korkealle kohteen suuruudesta, ei se kauneudessaan pettymys onneksi ole. Linnan puutarha ja piha ovat myös upeat ja lapsille riitti nurmialueella juostavaa ja katseltavaa. Linnan vieressä virtaava Mustionjoki tuo pihapiiriin oman tunnelmansa ja ympäriltä löytyy jos jonkinlaista salaista piilopaikkaa.


Itse linna toimii nykyään museona ja halutessaan majoittumaan pääsee sen vieressä sijaitsevaan, Edelfetltin suunnittelemaan, siipirakennukseen tai muutamiin linnan alueella sijaitseviin tupiin. Joen rannalla sijaitsee Merlinin torni, jonka kaksikerroksisessa sviitissä saa nauttia täysin omasta rauhasta. Linnassa vierailua varten kannattaa etukäteen tarkastaa esittelykierrosten aika Mustion Linnan sivuilta, vierailulle itse Linnaan pääsee nimittäin ainoastaan opastetulle kierrokselle.

Ravintola Linnakrouvissa panostetaan luomuun ja lähiruokaan. Kaikki seurueemme annokset olivat oikein onnistuneita ja tänne palaisimme todella mielellään uudestaankin. Ravintolan miljöö on todella tunnelmallinen ja lämminhenkinen. Vanhan vaunuvajan tunnelma oli kohdallaan kattoparrujen, takorautaisten kattokruunujen ja hämyisyyttä tuovien punatiiliseinien ympäröimänä.I can highly recommend spending a summer day at Mustion Linna in Raasepori. A perfect destination for a day trip during the holidays; a beautiful castle with amazing gardens and a high quality restaurant.  

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

1 comment:

  1. Mustio on upea! Vien sinne usein kesävieraita. Otamme aina opastuksen, sillä henkilöhistoriat linnan asukkaita ovat hurmaavia. Hjalmar Linderin esimerkiksi, hän oli aikanaan Suomen rikkain mies. Ja Kitty Linder, jota Mannerheim kosi.

    ReplyDelete