TUKHOLMA-VINKKI: KUNGLIGA BRUDKLÄNNINGAR

Friday, April 7, 2017

Pieni varoitus: jos kuninkaallisten traditioiden ja juhlallisuuksien sekä prinsessojen asukokonaisuuksien seuraaminen ei aiheuta sinussa ihastuksen tunteita, suosittelen lämpimästi sulkemaan silmät tältä postaukselta. "Kungliga Brudklänningar" -näyttely lunasti luonnollisesti paikkansa alkukeväiseltä Tukholman matkalta; syksyllä avattu näyttely on ollut hurjan suosittu ja sen vuoksi sitä on jatkettu 23.4. asti. Näyttelytilana toimii Kuninkaanlinnan Rikssalen, joka kauneudessaan on jo itsessään vierailun arvoinen. Kuningasparin neljäkymmentävuotishääpäivän kunniaksi perustettu näyttely pitää sisällään tunnettuja hääpukuja - Silvian, Victorian, Madeleinen, Sofian ja Lilianin - sekä niihin liittyviä asusteita ja muistoesinteitä, kuten muun muassa äidiltä tyttärelle kirjoitetun suloisen onnentoivotuksen suurta päivää varten.


Oma ehdoton suosikkini näyttelystä on mielestäni mahdollisesti kaikkien aikojen kaunein iltapuku; nudensävyinen Elie Saab -puku, joka Victorialla oli yllään heidän häitään edeltävän illan konsertissa. Toinen suosikkini näyttelystä on julkisuudessa aiemmin Madden päällä vain vilahdukselta nähty helmikirjailtu Nina Ricci, johon hän vaihtoi häidensä iltajuhlissa Valentino-pukunsa. Mielestäni on ihana ajatus, että puku on itse asiassa mamma-Silvialta lainattu - Nobel-asu vuodelta 2001.

Vaikka kaikki näyttelyn puvut ovat luonnollisesti näyttäneet upeilta kuvissa, on haute couture -tasoisten pukujen ja niiden yksityiskohtien tarkastelu läheltä aina yhtä ihanaa. On uskomatonta ajatella, että esimerkiksi Victorian Pär Engsheden -pukua työstettiin aikoinaan yli vuoden ajan.Tip of the day: if you're not one who gushes over royal weddings and haute couture dresses on princesses, I recommend that you close this post - immediately. We at Stellar do both previously mentioned - and of course paid a visit at the "Kungliga Brudklänningar" exhibition in the Swedish Royal Palace showcasing royal wedding gowns from 1976-2015. The prettiest one of all? The stunning Elie Saab dress Victoria wore back in her own wedding - which just might be the prettiest ball gown in history. 

Betina

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!