ENNEN/JÄLKEEN OLOHUONE

Sunday, April 2, 2017

Olohuone alkaa pikkuhiljaa olemaan suurimpien elementtien osalta valmis ja tässä siitä muutamia kuvia. Olohuoneen osalta emme tehneet mitään suurta muutosta huoneeseen pohjan osalta, vaan otimme tilan käyttöön hyvin samaan tapaan kuin edelliset asukkaatkin. 


Olohuone on suorana jatkeena keittiölle ja ruokatilalle ja yläkerta on suurimmaksi osaksi yhtä yhtenäistä tilaa. Olohuoneen osalta suunnittelun lähtökohtana toimi suuri ikkuna, jonka tuoman valon halusimme maksimoida. Ikkunoiden merkitys korostuu asunnossamme, jossa ikkunoita ei ole laisinkaan sivuseinillä, vaan molemmissa päädyissä. Ikkunan eteen emme siis halunneet suuria huonekaluja ja heti ensimmäistä kertaa asunnossa käydessäni näin jo mielessäni matalan daybedin ikkunan alla. Pitkän etsinnän jälkeen löysin juuri haluamani kaltaisen daybedin ruotsalaiselta Ruth&Joannalta, jonka sain tilattua Zarrosta.

Ennen-kuvat ovat todella pimeitä, sillä kuvatessani näitä kuvia peittää ikkunoita parvekeremontin vuoksi pressu. Valoa söivät myös asunnossa aiemmin olleet muutamat tummemmat seinät sekä muut hiukan tummemman sävyiset pintamateriaalit. Katon tasoittaminen teki myös yleisilmeelle paljon ja koko tilasta tuli sen myötä vielä avaramman tuntuinen. 


Olohuoneen ja työhuoneen välinen seinä rakennettiin uudestaan, vaikkakin lähes samanlaisena kuin edeltäjänsä. Seinän uudestaan rakentaminen mahdollisti tarvittavien johtojen piilottamisen seinän sisälle ja samalla saimme rakennettua pienen kolon tv:lle. Pohdin pitkään haluanko tv:tä olohuoneeseen laisinkaan ja lopulta päädyimme sille paikan tekemään. Tykkäisin kovasti olohuoneesta ilman telkkaria, mutta lasten kanssa käytännöllisyys kuitenkin vielä voitti ja tv sai (ainakin vielä toistaiseksi) paikan olohuoneesta.

Ennen-kuvissa näkyy myös olohuoneen ja ruokahuoneen tilan jakajana toimiva tolppa, joka on siis alakerran takan hormi. Se sai jäädä remontissa paikalleen, tykkään siitä, miten tolppa jakaa suurta tilaa osiin. Tolpan pinta vain käsiteltiin ja maalattiin tasaiseksi. Halusimme kuitenkin piilottaa tv:n näkyviltä niin hyvin kuin mahdollista ja pieni upotus saa telkkarin kivasti uppoamaan seinään. Yritän aina omassa kodissa välttää viimeiseen asti olohuoneeseen rakennettua tv-alttaria, eli sohvaryhmää, jossa keskipisteenä on tv. Tavoitteeni omalle olohuoneellemme oli, että tv ikään kuin huomaamattomasti olisi sohvalta mukavasti katseltavissa, mutta ei sisustuksen keskipisteenä. No, näkyyhän se tietysti tuosta seinältä eikä se täysin piilossa ole, mutta olemme tähän ratkaisuun kuitenkin tyytyväisiä. Kuvissa tv vielä hiukan korostuu, luonnossa se jää hiukan vähemmälle huomiolle. Olohuoneen suuret sisustuselementit ovat nyt siis valmiina, mutta paljon piensisustusta vielä puuttuu. Yksi sivupöytä huoneeseen vielä ainakin tulee ja sohvan yläpuolelle tauluryhmä tai yksi suurempi taulu. Näidenkin kanssa etenemme kiirehtimättä ja niitä omanlaisia juttuja rauhassa etsien. 

Our living room didn't go through any massive changes in the renovation what it comes to the general layout. The biggest decision was to decide whether we would have a TV in the living room or not. I would love to have living room without a TV but with small kids it's easier with a TV so that's how it is. My favorite furniture in the living room is absolutely the daybed from Ruth&Joanna.

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

3 comments:

 1. Mistä tuo ihanista ihanin marmoripöytä on hankittu? <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahoittelut viiveellä tulevasta vastauksesta.. pöytä on ostettu Cobellosta. :) Ja kiitos, se oli kyllä sellainen johon itsekin heti ihastuimme ja jollaista ehdimme pidempään jo etsiä. Tuskailin jo todella kalliita postituskuluja marmoripöydän tilaamiselle jostakin ulkomaisesta verkkokaupasta ja oli onni löytää pöytä helposti kotiin kuljetettavana Cobellosta. :)

   Ihanaa pääsiäistä!

   Tintti

   Delete
 2. Hei! Todella kaunis on myös matto, joka sointuu Ruth and Joannan penkkiin kauniisti. Mistäköhän matto on ja muistatko mikä sävy olohuoneen päivävuoteessa on? Kiitos paljon :)

  t. Johanna

  ReplyDelete