ENNEN/JÄLKEEN KODINHOITOHUONE

Sunday, April 23, 2017

Kodinhoitohuone oli korkealla toivelistallamme uutta kotia etsiessämme. Erillinen huone, joka pitää sisällään kaiken pyykkihuoltoon liittyvän on enemmän kuin tervetullut kahden lapsen kanssa elettävään arkeen kurahousuineen ja jatkuvasti täytenä pullottavine pyykkikoreineen. 


Löysimme mahdollisuuden kodinhoitohuoneen rakentamiselle asunnon entisestä pienestä varastosta. Alakerran perimmäisessä nurkassa sijaitsi aiemmin kaksi vierekkäistä varastohuonetta, joista taaimmainen onneksemme kylpyhuoneen seinän takana. Tämän ansiosta saimme sinne todella helposti vedettyä vaadittavat putket ja huone oli juuri riittävän kokoinen kodinhoitohuoneelle. Huoneen sijainti alakerrassa makuuhuoneiden vaatehuoneen kanssa samassa kerroksessa oli myös toiveidemme mukainen ja sujuvoittaa arkea paljon.

Neliöitä on pitkulan mallisesssa huoneessa vain hiukan vajaa 6, mutta juuri ja juuri riittävästi pesukoneelle, kuivausrummulle ja kuivauskaapille yhdessä muutaman laatikoston ja kaapin kanssa. Pyykeille saimme neljä tilavaa laatikkoa ja yläkaapit mahduttavat sisäänsä todella paljon siivousaineita sekä harvemmin tarvittavia asioita, kuten työkaluja ja sesonkikoristeita. Kuivauskaappi on vielä hankkimatta sillä haluaisimme kaapin, jota ei tarvitsisi kiinnittää hormiin. Tällaisia vaihtoehtoja ei markkinoilla vielä kovinkaan paljoa ole ja näihin täytyisi vielä hiukan paneutua ajan kanssa. 

 

Kaapistot tilattiin lopulta mittojen mukaan urakoitsijamme kautta. Näin saimme huoneesta jokaisen sentin hyötykäyttöön ja pieneen huoneeseen toimivan tilaratkaisun. Pöytätilaa kodinhoitohuoneessa on paljon ja sitä pyykkien viikkaamisessa ja lajittelussa tarvitaankin. Pienenä ja todella käytännöllisenä ratkaisuna koneiden viereen tehtiin pieni apteekkarin kaappi pesuainepulloille.

Allas hankittiin mahdollisimman suurena ja mahdollisimman helppona käsin pestävälle pyykille (ja niille kurahousuille). Pesukoneita vastapäätä jäävälle seinälle kiinnitettiin vielä kuivaustelineen (oskarin oksa taitaa olla nimeltään) pyykeille, joita ei voi kuivausrummussa pyörittää. Mikäli tilaa olisi ollut enemmän, olisi kiinteä silityslauta ollut ihana ja todella käytännöllinen.


Ulkonäöltään huoneesta tehtiin laundry room -henkinen, kuten suunnitelmasta kirjoitinkin. Pieni tila toimii juuri suunnitellun kaltaisesti, vaikkei se mikään suuri ja tilava kodinhoitohuone omalla sisäänkäynnillä olekaan. Tuo lattialaatta ihastuttaa edelleen kovasti ja klassinen ulkonäkö toimii minusta huoneessa hyvin. Laundry room -tunnelmaa viimeistelevän julisteen tilasin Etsystä ja voin paljastaa, että kivan ulkonäkönsä lisäksi juliste on ihan tarpeellinenkin itselleni. 


Before & after: laundry room. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

1 comment: