VINKKEJÄ PARIISIIN

Friday, March 31, 2017

Pariisissa riittäisi tekemistä vaikka koko kuukaudeksi, mutta muutamassakin päivässä ehtii onneksi paljon. Tässä muutamia omia suosikkipaikkojani kaupungista:


Aamupala Ladurée Paris Royales -ravintolassa. Suositan tätä heti ravintolan auetessa klo 8, jolloin saat nauttia aamupalan kaikessa rauhassa ennen suurimpia turistimääriä ja ruuhkia.  Ravintola on todella tunnelmallinen ja aamupala herkullista.

Etenkin muutaman päivän lomalla hotellin sijainnilla on suuri merkitys ja keskeinen sijainti ei vie turhaa aikaa siirtymisiin. Valitsimme tällä kertaa hotelliksi Sofitel le Fabourgin, jota voin lämpimästi suositella. Pienemmistä boutique -hotelleista aiemmin Pariisissa tykänneinä pelkäsimme hotellin olevan suuri tai kolkko, mutta sitä se ei onneksi laisinkaan ole. Hotellin sijainti on aivan erinomainen ja omiin suosikkipaikkoihimme oli tästä lyhyt matka. 


Paras ostoskatu on ehdottomasti Rue-St-Honoré, jonka keskellä hotellimmekin siis sijaitsi, ja tällä kauniilla kadulla saa vaativammankin ostostoiveen toteutettua. Tarjonnan lisäksi itse katu on  todella tunnelmallinen ja sitä on kiva kävellä ihan ikkunaostoksiakin varten. Tunnelmallisimmillaan katu on ehdottomasti illan alkaessa hämärtyä.

Tavarataloista oma suosikkini on Le Bon Marche, joka on etenkin ruuhkaista Lafayettia rauhallisempi ja idyllisempi. Pariisissa vierailuun kuuluu aina kävely Luxemburgin puistossa ja Le Bon Marchessa vierailu yhdistyy tähän kävelyyn aina sujuvasti.Printempsin kattoterassi. Eiffelissä kuuluu toki käydä kerran elämänsä aikana, mutta uudestaan en koe tarvetta jonottaa hisseille ja turvatarkastuksiin. Ilmainen ja ruuhkattomampi vaihtoehto nähdä kaupunkia korkealta on tavaratalo Printempsin (tavaratalon miesten puolen) kattoterassi. Suosittelen tätä heti tavaratalon auettua, jolloin saat olla terassilla aivan omassa rauhassa. Printempsistä löytyy myös tunnelmallinen ravintola 7. kerroksesta upean kattokupolin alta.

Ravintola Ralph's. Tämä onkin monista blogeista ennestään tuttu ja voin paikkaa myös omasta puolestani lämpimästi suositella. Tunnelmallinen ravintola Ralph Laurenin lippulaivamyymälän yhteydessä, kesäaikaan sisäpihalla ihana terassi. Ravintolan parasta antia ovat varmasti hampurilaiset ja 10 kilometrin kaupunkikävelyn jälkeen mikään ei varmasti paremmalta maistukaan.


Toinen suosituksen arvoinen ravintola on maailman ravintolarankigeissäkin korkealle noussut Le Chateaubriand. Askeettinen bistro tarjoilee 10 ruokalajin yllätysmenun todella hyvään hintaan (70€ + viinit) ja tykkäsimme menusta todella paljon. Erikoisuutena menun viinipaketin viinit tulevat pääosin muualta, kuin Ranskasta. Menun sai pyynnöstä ilman punaista lihaa, vaikkei sitä ravintolan nimestä huolimatta menussa lopulta paljoa olisi ollutkaan. Rakastamme pitkän kaavan mukaan syötyjä yllätysmenuita ja Le Chateaubriand tarjosi oikein onnistuneen sellaisen.


Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!