SUNNY STOCKHOLM

Wednesday, March 22, 2017

Tukholma kuuluu ehdottomasti suosikkikaupunkeihini maailmassa, ja jälleen kerran syntymäpäiväviikonloppunani se näytti meille parhaat puolensa. Aurinkoinen sää, kuivat kadut ja keväinen ilma tuntuivat pimeän talven jälkeen uskomattoman ihanalta; innostuimme jopa kipittelemään illalliselle pelkissä "pikkukengissä". Hotelliksi valikoitui tällä kertaa Blasieholmilla sijaitseva Grand Hôtel, joka sykähdyttää aina kauneudellaan ja viimeistellyillä yksityiskohdillaan. Hotelli oli ilahduttavasti huomioinut syntymäpäiväni upgradetulla huoneella, josta avautui upea näkymä vastarannan kuninkaanlinnaan. Suosittelen Grand Hôtelia kokemuksena enemmän kuin lämpimästi: huoneet ovat kauneudessaan ja mukavuudessaan (erittäin pehmeät lakanat!) aivan omaa luokkaansa, mansikka-aamiainen Verandalla on yksi kaikkien aikojen suosikkejani ja Nordic Spa & Fitness -alue aamujumppapaikkana on jo itsessään elämys. 


Parasta Tukholmassa on se, että se on niin tuttu kaupunkina, ettei tarvitse stressata ehtiikö matkan aikana nähdä ja kokea kaikkea mitä haluaisi, kuten vieraammissa kaupungeissa usein käy. Mietin usein kuitenkin ennen matkaa muutaman uuden paikan, joissa haluaisin käydä. Seuraan paljon ruotsalaisia blogeja ja podcasteja, joista laitan aina kännykän muistiinpanoihin kiinnostavan oloisia ravintoloita, liikkeitä ja näyttelyitä. Kiitos myös teille erinomaisista vinkeistä, joita sain ennen tätä matkaa; niistä valikoitui muun muassa illallispaikka "Bardot". Matkan agendalla tällä kertaa oli luonnollisesti "Kungliga Brudklänningar 1976-2015" -näyttely, joka ansaitsee oman postauksensa. Matkan to do -listan mahdollisesti tärkein kohta oli kaikkien aikojen suosikkiherkkuni: laskiaispulla. Fika-herkkujen luvatussa maassa Wienercaféetin semla oli ehdottomasti listallani - eikä sitä estänyt edes klassikkokahvilan ulos asti menevä jono pitkän ostospäivän viimeisenä etappina. Stockholm has a very special place in my heart and I fly over (only 55 minutes!) whenever I have the chance. I recently spent my birthday weekend at the Grand Hôtel - which belongs to one of my favorite hotels. The whole experience is simply top-notch: the strawberry breakfast at Veranda, the unbelievably pretty and comfortable rooms (with very soft sheets!) and the breathtakingly beautiful Nordic Fitness & Spa area. Pure birthday bliss! 

Betina

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Voih, nyt tuli kamala pullahimo :) Siitä on ihan liian kauan kun olen itse päässyt käymään Tukholmassa, näiden kuvien myötä tuli kamala into organisioida vaikka kesämatka sinne. Tukholma kesällä on niin ihana. Ihanan keväisiä ja pirteitä kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen lämpimästi varaamaan pikku matkan - varsinkaan, jos et ole hetkeen ollut :) Jo ihan pelkästään pullien takia ;) Annamme mielellämme Tintin kanssa vinkkejä!

   Ihanaa keväistä viikkoa!

   Betina

   Delete