MAAILMAN IHANIMMAT LAKANAT

Sunday, March 19, 2017

Herkkäihoisena olen ollut lapsesta asti hyvin tarkka lakanoistani ja ennen kaikkea niiden pehmeydestä. Kannan usein matkoilla mukana omia lakanoitani ja nukun hotelleissa mielelläni pitkähihaisessa paidassa, koska kutittavissa ja karheissa lakanoissa nukkuminen on vaikeaa. Champagne problems - kyllä, mutta moni atoopikko voi varmasti samaistua tilanteeseen? Yksi ihanimpia tunteita mitä tiedän on nukahtaa mökillä ikivanhoihin, tuhanteen kertaan pestyihin muumi- tai kukkalakanoihin, sillä ne ovat yksinkertaisesti maailman pehmeimpiä. Koska värikkäät lapsuuden ajan lakanat eivät varsinaisesti sovi kotini estetiikkaan, olen pitkään etsinyt yhtä pehmeitä lakanoita korvaamaan vuosia käyttämäni Tukholman Hotel Diplomatin oman malliston lakanat, joita ei enää ole ollut helppoa hankkia. Ilokseni googlatessani tuli vastaan suomalainen Delfino -verkkokauppa, jonka valikoima koostuu laadukkaista kodintekstiileistä - erityisalueena pehmeät hotellilakanat! 


Ihastuin viime syksynä New Yorkissa Soho Grand -hotellissa italialaisen Frette -merkin lakanoihin, joita käytetään myös muun muassa Pariisin Ritz- ja New Yorkin Plaza -hotellissa sekä hoveissa (joka tietenkin tekee meihin Stellarissa vaikutuksen!). Koska laadukkaat lakanat ovat investointi ja kestävät parhaassa tapauksessa vuosikymmeniä, harkitsin pitkään eri vaihtoehtojen välillä. 

Delfinon perustaja Virpi Kauppinen auttoi minua kertomalla harkitsemieni vaihtoehtojen ("Frette Hotel Classic" ja "Frette Hotel Atlantis") välisistä eroista. Molemmat ovat egyptiläistä puuvillaa, joissa on korkea kudontatiheys (200-300 TC, thread count) - erilainen kudontatapa vain tekee kankaista hieman eri tuntuiset iholla. Puuvillaperkaalilakanat (Hotel Classic) tuntuvat hieman viileämmältä iholla kuin puuvillasatiiniset (Hotel Atlantic). Puuvillasatiini on materiaalina hieman puuvillaperkaalia kiiltävämpää ja sileämpää. Monet asiakkaat kuulemma suosivat puuvillaperkaalia kesällä sen viileyden takia ja talvella vaihtavat lämpimämmän tuntuiseen puuvillasatiiniin. Valitsin pitkän pohdinnan jälkeen Hotel Classic -lakanat valkoisella kehysraidotuksella, joiden klassiseen ulkomuotoon ihastuin heti ensisilmäyksellä - enkä varmasti kyllästy siihen vuosien saatossa. 
Kun hain Delfinon paketin postista, en edes malttanut odottaa kotiin pääsyä, vaan raotin pakettia jo autossa kokeillakseni lakanoiden pehmeyttä. Niin täydellisen pehmeät! Muutaman viikon käytön jälkeen olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani: Hotel Classic -lakanat tuntuvat pehmeiltä ja ennen kaikkea raikkailta - hieman kuin makuuhuone olisi juuri tuuletettu. Vaikka korkealaatuiset lakanat ovat arvokkaat, näen sen omalta osaltani investointina hyvään uneen, johon olen pyrkinyt viime vuoden aikana panostamaan. Pieni varoituksen sana: Frette-lakanoihin jää ilmeisesti koukkuun, sillä huomaan jo nyt haaveilevani talveksi lämpöisistä puuvillasatiinilakanoista. 


When it comes to sheets, I might be the pickiest person you'll ever meet. It goes back to the fact that I have super sensitive skin and sleeping in coarse sheets is simply... a nightmare. Champagne problems? Yes, but I'm sure there are many of you with atopic skin who know what it's like. I had the chance to get to know Delfino - a Finnish online store specialised on high quality textiles - especially ultra-soft hotel sheets. After a long consideration process, I chose to invest in "Frette Hotel Classic" sheets; Egyptian cotton with a high thread count - which are simply pure bliss. 

Betina

(Tuotteet saatu yhteistyöalennuksella / Products received with a partner discount) 

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

6 comments:

 1. Itsekin olen rakastunut puuvillasatiiniin! Upeaa arjen luksusta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että olet löytänyt hyvän materiaalin :)

   Betina

   Delete
 2. Samaa champagne problemia täällä, nim. toinen atoopikko ja todellakin ymmärrän tämän luksusongelman! Olen tähän mennessä käyttänyt käytännössä ainoastaan The White Companyn lakanoita koska ne ovat ylivoimaisesti pehmoisimpia, mutta Frette on jo pitkään ollut seuraavana listallani. En omista kovin montaa lakanaa ja olen hyödyntänyt The White Companyn joulualeja lakanoita osteassa, mutta toisaalta olen myös sitä mieltä että rahallinen panostus hyvään sänkyyn ja hyviin lakanoihin maksaa itsensä kyllä takaisin hyvinä yöunina. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Miia,

   Kiitos kivasta kommentistasi! :) Ohh, kiitos vinkistä - olenkin pitkään halunnut kokeilla The White Companyn kauniita tuotteita. Pidän joulualet mielessä! Voin hyvin lämpimästi suositella Frette-lakanoita muutaman viikon kokemuksella - nyt jo tosiaan himoitsen puuvillasatiinisia perkaalin rinnalle :)

   Ihanaa kevään odotusta!

   Betina

   Delete
 3. Ooo kuulostaa täydelliseltä! Itsekin olen kyllä kuullut paljon kehuja nimenomaan Fretten lakanoista. Uni on se, mihin olen valmis panostamaan melkein mitä tahansa -nukun vähän ja siksi haluan nukkua niin hyvin kuin suinkin mahdollista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Martina,

   Ihana, kun jätit kommentin :) Juuri näin; unen laatu on niin tärkeää! Suosittelen itse muutaman viikon kokemuksella Frette-lakanoita hyvin lämpimästi.

   Aurinkoista viikkoa!

   Betina

   Delete