TIMBERWISE PARKETTI

Saturday, February 25, 2017

Yhteistyössä Timberwise


Lattiamateriaalin valinta oli yksi ihan ensimmäisiä päätöksiämme, jonka remonttiprojektissa teimme. Lattia vaikuttaa suuresti koko kodin tunnelmaan ja määrittää paljon muuta sisustusta ja halusimme käyttää sen pohtimiseen runsaasti aikaa ja käydä läpi paljon eri vaihtoehtoja. Aika nopeasti löysin kaksi omaa suosikkiani; leveästä lankusta tehty kalanruoto sekä lankkuparketti. Kirjoittelinkin aikaisemmin valinnasta näiden välillä ja päädyimme lopulta lankkuparkettiin. Ennen lopullista valintaa näiden kahden parketin välillä sovimme kaupallisesta yhteistyöstä Timberwisen kanssa ja parketista on saatu yhteistyön myötä alennusta.Nyt jälkikäteen voi todeta päätöksen olleen onnistunut. Vaikka kalanruoto onkin todella upea lattiassa, vaatii se ympärilleen todella paljon tilaa ja avaruutta. Oma kotimme ei lopulta olisi ollut sille riittävän avara ja lopputulos olisi varmasti ollut sekava ja ahtaamman oloinen. Olin myös ainoa kalanruotoa realistisesti edes pohtiva, kaikki muut projektissa mukana olleet olivat vahvasti lankkulattian puolella - ja "oikeassa" siis olivatkin. 

Värin osalta toiveissamme oli vaaleahko ja harmaaseen taittava sävy. Keltaiseen taittava parketti ei meille sopisi laisinkaan ja toisaalta kovasti pinnalla oleva valkoinen lattia ei myöskään ollut meille se oikea vaihtoehto. Halusimme sävyn, joka loisi sisustukselle raikkaan ja valoisan pohjan, mutta olisi kuitenkin lämmin ja loisi kotiin kodikkaan tunnelman. 


Lattian materiaalista olimme aivan yksimielisiä heti alusta alkaen, emmekä harkinneet muita vaihtoehtoja parketin lisäksi. Väri- ja sävymaailmasta meillä oli myös todella yhteneväiset mielipiteet, mutta tarkemmin emme oikeastaan kumpikaan osanneet määrittää, millaista pintaa parketilta toivoimme. Sisustusarkkitehtimme osasi meille suositella heti Timberwisen hadwashed grey 222mm -parkettia, jota olimme myös itse kuvista ihailleet. Leveä lankku on luonnossa upea ja sopii hyvin yhteen meidän suht korkeiden lattialistojen kanssa. 

Lattian valinnan vaikeutta lisää se, ettei eri vaihtoehtoja pääse katsomaan luonnossa kovinkaan helposti. Parkettiliikkeillä on usein myymälöissään eri vaihtoehtoja pieninä paloina, mutta suurta pinta-alaa ei oikein mistään tuntunut löytyvän. Tätä varten olisi mahtava päästä esimerkiksi asuntomessuille, viime vuonna siellä oli kuulemma juurikin Timberwisen parketit todella hyvin esillä. Mikäli messut olisivat viime vuonna olleet yhtään lähempänä, olisimme varmasti sinne ajaneet lattioita katselemaan.


Yksi tärkeä tekijä meille parkettia valitessa oli Timberwisen suomalaisuus, tuotteiden turvallisuus ja korkealaatuisuus. Timberwise on saanut ensimmäisenä valmistajana parketeilleen Allergiatunnuksen, mikä kertoo, ettei parketeissa ole käytetty mitään materiaaleja, joista haihtuisi sisäilmaan haitallisia päästöjä. Monissa parketeissa on nykyään liimoja, lakkoja, vahoja tai värikäsittelyitä, jotka saattavat heikentää sisäilmaa. Jokainen pienten lasten vanhempi varmasti tietää, kuinka tutuksi lattia tulee lasten, ja erityisesti vauvojen, kanssa leikkiessä, ja meille tämä myrkyttömyys oli todella tärkeä asia lattiaa valitessa. Päätimme asentaa koko kotiimme lattialämmityksen remontin yhteydessä ja meille oli tärkeää, että parketti olisi mahdollista asentaa lattialämmityksen päälle. Tämä ei onneksi tuottanut mitään hankaluuksia ja nyt alkuvuoden paukkupakkasten aikana olemme olleet todella iloisia päätöksestä asentaa lattialämmitys parketin alle. 

Materiaalina parketti on tietysti hiukan herkkä ja siihen tulee ajan kanssa jäämään jälkiä. Nyt muutaman kuukauden asumisen jälkeen on lattiastamme havaittavissa muutamia kolhuja, mutta pienten lasten ja lattiaan aika usein kovaa kopsahtelevien lelujen huomioiden yllättävänkin vähän. Ja toisaalta tuo materiaalin elävyys omalla tavalla myös minua kiehtookin, minusta lattiassa saa näkyä elämisen jälkiä ja elettyä elämää. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!