BEFORE/AFTER: KITCHEN

Sunday, February 5, 2017

Keittiö ja eteinen olivat ensimmäiset tilat, joita lähdimme remontissa suunnittelemaan. Syynä oli suureksi osaksi se, että näiden osalta jouduttiin hiukan siirtämään seinää ja suunnittelemaan remonttia pelkkää pintaa syvemmältä. Keittiö tilattiin lopulta HTH:lta ja heitä voin lämpimästi oman kokemukseni myötä suositella. Vaikka suunnitteluhetkissä olivat molemmat lapset aina mukana ja yksivuotias ehti silmän välttäessä kiivetä muutaman mallikeittiön tasolle tanssimaan, tuli keittiöstä meille todella toimiva ja käytännöllinen kokonaisuus.

Keittiö oli aiemmin todella suuren kokoinen, mutta puolestaan sen seinän takana oleva eteinen todella pieni. Halusimme optimoida eteiselle paremmin tilaa ja tätä varten laskimme senttejä aika monta kertaa, kuinka paljon niitä eteisen kaapille tarvitsemme, ja mitkä ovat puolestaan ne keittiön välttämättömimmät senttimetrit. Lopputuloksena saimme keittiöstä onneksi toimivan ja hyvin toiveitamme vastaavan.

Entinen jääkaapin ja pakastimen paikka otettiin eteisen käyttöön ja keittiön puolelle jäi tuohon puhdasta seinäpintaa.

Yksi toive, jonka suhteen olin ihan ehdoton, oli saada keittiöön saareke. Olen perheessämme ruuanlaitosta vastaava ja halusin ehdottomasti täysin avoimen keittiön, joka rajautuisi käytännöllisen saarekkeen avulla muuhun yläkertaan. Saareke toimii mainiosti myös lasten välipalapaikkana baarituoliensa ansiosta ja tulevaisuudessa tullaan sen äärellä ehkä tekemään läksyjä ruuanlaittajan kaverina. Saarekkeen lisäksi toiveena oli paljon työtilaa ja sitä lopputuloksessa todella on. 

Yksi pieni lisä, jonka heti alusta asti halusimme mukaan kokonaisuutta rauhoittamaan, oli aamiaiskaappi. Haluan tasojen pysyvän siistinä ja kahden eri kahvinkeittimen (Nespresso + tavallinen), leivänpaahtimen ja vedenkeittimen säilyttäminen näkyvillä tekisi keittiöstä helposti sotkuisemman näköisen, etenkin kun se on tosiaan aivan avoinna olohuoneeseen asti. Käytössä aamupalakaappi on ollut vielä odottamaamme käytännöllisempi ja yksi keittiömme parhaista ratkaisuista.Mikron paikkaa mietittiin myös paljon ja hyvää vaihtoehtoa sille ei tuntunut aluksi löytyvän. Yläkaappien alareunaan se olisi uponnut aika huomaamattomasti, mutta lapsia ajatellen se ei olisi muutaman vuoden kuluttua kovin turvallinen ratkaisu. Pöytätasolle sitä emme halunneet myöskään, joten lopulta sille jätettiin paikka saarekkeen alakaappien yläreunasta ja se on toiminut ihan tosi hyvin ja on lastenkin helppo käyttää muutaman vuoden päästä ilman jakkaralle kiipeämistä. 

Yksi bonustoive meillä oli myös saada viinikaappi mahtumaan keittiöön jotenkin, jos se vain mitenkään tilan puolesta mahdollista olisi. Paikka sille löytyi iloksemme luontevasti saarekkeen ruokahuoneen puoleisesta nurkasta, jonne se piiloutuu hyvin katseilta piiloon. Säilytystilan osalta laskimme kaappien ja laatikoiden riittävyyttä useampaan kertaan ja lopputulos saatiin onneksi säilytyksen kannalta juuri riittäväksi. 


Työtasoksi sekä välitilan materiaaliksi valitsimme käytännöllisen kvartsikomposiitin Noble Carraran, joka muistuttaa luonnossa aika paljon marmoria. Aitoa marmoria emme missään nimessä halunneet sen herkkyyden vuoksi ja tämä kestävämpi vaihtoehto oli meille toimiva. Altaaksi halusin suuren neliön mallisen valkoisen, joka uppoaa työtasoon kauniisti. Tuo hana on muuten ollut käytössä todella suuri positiivinen yllätys, en olisi nimittäin uskonut, kuinka kätevä tuollainen pidennettävä malli on.Modernin ja harmonisen kokonaisuuden luomiseksi kaikki kodinkoneet integroitiin ja ovat jäkaappia lukuunottamatta vetimettömiä. Oikean sävyistä mattamustaa etsimme pitkään ja kävimme HTH:lla moneen kertaan varmistamassa, että pinta on juuri haluamamme mattainen, eikä yhtään kiiltävä. Jännitin ihan todella paljon mustan keittiön ulkonäköä, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen, enkä voisi kuvitella kotiimme enää muun väristä kokonaisuutta. Tämä oli remonttimme osalta rohkein ratkaisumme ja olen todella onnellinen, että sen uskalsimme tehdä. 


Black kitchen was something that I have never had before and I was a bit nervous how it would work. Now when it's ready I'm more than happy to the result and black was the right option for this kitchen. Our kitchen is from HTH that I can highly recommend according to my own experience. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Tulipa hieno! Tyylikäs, kuten suunnittelijansa :) Meillä jo edellisessä rempassa otettiin ulosvedettävällä juoksuputkella hana, ja tällä kertaa se oli myös ehdoton valinta, muuta ei edes taidettu ajatella.

  Meillä muuten on sitten taas juuri se aito marmori, mitä teille ei tullut. Onhan se herkkä, mutta siitä huolimatta niin kaunis, ihanin osa keittiötä. Melkein paijailen sitä ohimennessä, tuntuu niin kivalta käden alla :D
  Hertta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan kiitos kaunis Hertta! <3

   Olen itse aikaisemmin vain katsellut kivan näköisiä hanoja, joissa on ollut ulosvedettävä juoksuputki, mutten ole tosiaan koskaan ymmärtänyt, miten käytännöllinen tuo onkaan! Niin käytännöllinen, että taidan tahtoa vielä vaihtaaan kodinhoitohuoneemme hanan....Tästä lähtien ei omassa keittiössänikään tule muuta olemaan. :)

   Ja oih, aito marmori on se edottomasti kaunein vaihtoehto. <3 Omat lapseni tuntien meille kuitenkin aivan mahdoton.. En tekisi sen kanssa muuta, kuin stressaisi lasten jäljiltä kaatuvia mukeja. Tuo saarekkeen tasomme on ehtinyt jo aika moneen kertaan kylpeä erilaisissa välipalajuotavissa... :) Teillä ehkä hiukan parempi tilanne tämän säheltämisen kanssa jo ja taso pysyykin kauniina. :)

   Ihanaa viikkoa ja kiitos ihanasta kommentistasi! :)

   Tintti

   Delete