BEFORE / AFTER: BATHROOM

Sunday, February 12, 2017

Kylpyhuoneen suunnittelussa lähdimme liikkeelle ajatuksesta yhdistää erillinen wc ja kylpyhuone yhdeksi suuremmaksi tilaksi. Aiempi erillinen wc oli ihan tilava, mutta mielestämme ihan turhaan oma erillinen huoneensa, millä oli myös suuren suuri vaikutus vieressä olevaan arkiolohuoneeseen. Arkiolohuoneen seinää puhkoivat kaksi oviaukkoa, mikä teki tilan käytöstä paljon haastavamman. Kylpyhuoneen osalta toiveenamme oli lapsiystävällinen, harmoninen ja avaran tuntuinen tila, jossa saisi olla spa-henkisyyttä.


Wc:n ja kylpyhuoneen yhdistäminen toi kylpyhuoneeseen runsaasti avaruutta ja ilmavuutta. Suuri vaikutus oli myös aiemmin tilassa sijanneiden pesukoneiden siirtäminen kodinhoitohuoneeseen, jonka myötä kylpyhuoneeseen ei tarvinnut lohkaista tilaa pesutornille. Kylpyhuone on L-muotoinen tila, jonka myötä wc jää kuitenkin kivasti omaksi erilliseksi osakseen muusta kylpyhuoneesta.

Harmonisen lopputuloksen saamiseksi halusimme kaikki putket upotettuina laattojen taakse ja allaslaatikon yläpuolisen peilikaapin upotettuna seinään. Upotukset aiheuttivat paljon työtä ja muutamaan kertaan vaihdettuja oikeanlaisia putkia ja suihkun osia, mutta nyt jälkikäteen olemme todella tyytyväisiä, että ne saatiin tehtyä. Suuri toive oli myös saada tilaan unidrain -viemäri suihkun alle seinän viereen ja tämä ei myöskään ollut se helpoin yhdistelmä suurten (60x60) lattialaattojen kanssa.


Suuri toiveemme oli mahduttaa tilaan amme. Ensimmäisistä piirustuksista amme jätettiin pois, sillä sille ei tuntunut olevan tilaa, mutta mahdollisimman kapeita ammeita etsittyäni ja senttejä moneen kertaan laskettuani saimme mahdutettua tilaan juuri ammeelle riittävän tilan. Lapsiperheessä ammeelle tulee todella paljon käyttöä ja näiden muutaman kuukauden aikana olemme todenneet tämän olleen yksi kylpyhuoneen parhaista päätöksistä. Amme haluttiin sijoittaa niin, että saunasta on siihen suora näköyhteys ja lapset voivat kylpeä valvotusti aikuisten saunoessa.

Peilikaapin molemmin puolin asennettiin Astron Roma -valaisin, joka on ollut pitkäaikainen suosikkini kylpyhuoneissa. Modernin klassinen valaisin on tuttu monesta hotellista ja se tuo minusta kylpyhuoneeseen kivaa tunnelmaa. Remonttimiehet eivät suoranaisesti hihkuneet riemusta lamppujen asennuksesta, tuo seinälaattaan poraaminen vaatii hieman työtä ilmeisesti.


Ulkonäöltään tilasta haluttiin harmoninen ja vastakohta aiempien kotiemme valko-harmaa -linjalle. Sävyiksi valikoituivat vaalea sand ja valkoinen. Laatat ovat kaikki Pukkilalta, EC1 -sarjaa. Wc:n takaseinään tuotiin elävyyttä saman sarjan struktuurilaatalla. Laatta sattui olemaan sentilleen oikean levyinen tuohon päätyseinään, eikä leveyssuuntaan tullut tämän myötä yhtäkään saumaa. 

Wc:n puolella johtavaan "käytävään" teetettiin kiinteä hylly puusepällä urakoitsijamme kautta ja sen viimeistely on vielä kesken. Avohyllyt mahduttavat kaikki pyyhkeemme nyt pitäisi vain opetella hotellityylinen viikkaustapa pyyhkeille. 


Kuvat on otettu ennen lasien asentamista. Saunan lasitus sekä suihkutilan muusta erottava lasiseinä ja -ovi saatiin paikoilleen muutama viikko sitten. Toiveeni kylpyhuoneelle oli, että saisimme suihkun kunnollisen lasiseinän taakse, jotta muu tila pysyy kuivana ja tämä ollut käytössä todella hyvä ratkaisu.

Seuraavaksi sitten kylpyhuoneen piensisustuksen kimppuun; joitakin pyyhetankoja ja muita yksityiskohtia huoneesta vielä uupuu. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

8 comments:

 1. Ihanan näköinen kylpyhuone! Kenen valmistajan teidän amme on? Itsellänikin kylpyhuoneremontti ajankohtainen ja amme toivelistalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti :) Amme tilattiin lopulta Interbauen -verkkokaupasta ja oli muistaakseni Balteco -merkkinen. Vastaavanlaisia ammeita olisi löytynyt esim. Laattapisteeltäkin, mutta me tilasimme lopulta paikasta, josta sen vain nopeimmin saimme. Sen kanssa tuli nimittäin pieni kiirus, jotta saatiin oikeassa vaiheessa remonttia sisään.... :)

   Ihanaa, että tielläkin remonttiprojekti menossa, onko projekti vielä alussa vai oletteko jo viimeistelyvaiheessa? Vasta remontoitu kylpyhuone on niiiin ihana. <3

   Tintti

   Delete
 2. Tämä on ihan mieletön <3 Todella hienosti suunniteltu, love it!! Näitä kuvia ei saisi katsoa enää sen jälkeen kun oma kylppäri on valmistunut, ettei tule houkutusta vaihtaa sisustusta :D Juuri saatiin omaamme viimeiset listat paikalleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Martina <3 Lopputulos on kyllä juuri toivomamme kaltainen ja tähän kotiimme sopiva. Voisin suunnitella kylpyhuoneita vaikka joka viikko, se on keittiön lisäksi minusta se paras juttu remontissa! Ja oih, millainen kokonaisuus teille valmistui? Varmasti aivan ihana sekin! Ja niiin ihanaa, että pääset nauttimaan vastaremontoidusta kylpyhuoneesta, se jos mikä on sitä arjen luksusta. <3

   Tintti

   Delete
 3. Kaunis kokonaisuus! Onnittelut hienosta lopputuloksesta😊 millä on nuo saunan lauteet käsitelty? Niistä pieni pala näkyy ja väri on ihana😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suurkiitos ihanasta kommentistasi. <3 Ajattelin tehdä saunasta oman postauksensa, sen kanssa tehtiin nimittäin lopulta aika pikainen ratkaisu, jotta lopputulos vastasi haluamaamme. Väristä tuli kyllä juuri haluamamme, mutta pohjalla "väärästä" puusta tehdyt lauteet ja käsittelyaineen avulla saatiin lopputulosesta sitten haluamamme harmaaseen taittava ja suht hämärä lopputulos. Palaan siis aiheeseen vielä! :)

   Tintti

   Delete
 4. Hei! Kylpyhuone näyttää aivan ihanalta! Todella kaunis ja seesteinen! Oletteko vielä ehtineet tehdä postausta saunasta? Eli millä aineella ja minkä värisellä olette käsitelleet lauteet ja saunan seinäpaneelit? Ystävällisin terveisin, Johanna

  ReplyDelete
 5. Aika perus suomalainen keittiö, missä ei värejä ole uskallettu käyttää :)

  ReplyDelete