VINKKEJÄ MUUTTOON

Sunday, January 8, 2017

Uusi vuosi on päästy vastaanottamaan onnellisesti uudessa kodissa. Ehdimme kuin ehdimmekin lopulta jouluksi uuteen kotiin, vaikka aika tiukille se aivan viime metrien aikataulumuutosten vuoksi lopulta menikin. Aaton aattona ensimmäistä kertaa uudessa kodissa herätessä olo oli hiukan epätodellinen ja ympärillä vielä aikamoinen kaaos. Uuden kodin tuoksun viimeisteli saman tien asuntoon nostettu kuusi, joka oli mahtava tapa saada kotiin myös jouluista tunnelmaa, kun muutoin emme juurikaan ehtineet kotia tänä vuonna koristella.

Väliovetkin ovat luksusta - joulu mentiin vielä ilman niiden hiukan myöhästyttyä aikataulusta. 


Muutto on aina aikamoinen rutistus ja kokosin tähän muutaman oman vinkkini, joiden olen kokenut meitä helpottavan urakan aikana. 

Pakkaa jokaiselle perheenjäsenelle viikon vaatteet ja välttämättömimmät tavarat matkalaukkuun. Arki alkaa sutjakkaammin uudessa osoitteessa, kun ensimmäisinä aamuina ei tarvitse etsiä ihan kaikkea muuttolaatikkomerestä. Yhteen matkalaukkuun myös petivaatteet ja pyyhkeet.

Forsmanin muuttopalvelu. Ammattiapuun kannattaa tässä projektissa luottaa ja oma suositus menee todella mukaville ja erinomaisesti asiansa hoitaneelle Forsmanin muuttopalvelulle. Omaa selkää tai hermoja ei kannata turhaan uhrata. Erityismaininta henkarilaatikoille - yksi maailman kätevimmistä keksinnöistä, joita kannattaa varata muuttoon paljon!

Kerää kaikki muuttolaatikot yhteen tai kahteen huoneeseen (1 per kerros jos useampi) ja säilytä muu asunto siistinä purkamalla tavaroita vähän kerrallaan näistä huoneista paikoilleen. Helpottaa huomattavasti projektia, kun välillä saa levätä siistissä asunnossa, eikä kaikkialla ole näkyvissä kaaosta.

Jos matkassa muuttaa mukana lapsia, sovi heille hoitaja useammalle päivälle ainakin muutamaksi tunniksi. Tämän opimme kantapään kautta; kaksi lasta koko ajan mukana teki kaikesta hiukan haastavampaa.

Yksi erottuva laatikko lasten leluille, minkä löydät helposti. Lapsille heti tekemistä uudessa kodissa, jotta saat hetken aikaa purkamiseen. Joku uusi lelu yllätyksenä voi tuoda muutaman arvokkaan rauhallisen lisäminuutin. 


Kotimme alkaa olla pikkuhiljaa jo aika hyvässä järjestyksessä, vaikka tekemistä vielä kuitenkin riittää. Viime metreillä harmia aiheutti puusepältä tulleet väärän kokoiset osat vaatehuoneeseen, jonka vuoksi se ei ole vieläkään valmis. Tämä tietysti tarkoittaa myös sitä, että vaatteemme ovat pitkälti edelleen purkamatta. Arvaatte varmasti kuinka paljon odotankaan, että pääsen viikkaamaan vaatteeni v i h d o i n paikoilleen ja miten ihanalta voikaan tuntua saada garderobi taas käyttöön! It's been a while..


We finally got to move in our new home right before Christmas and it's starting to look like a home little by little. It really felt like a home on the first day but since our walk-in-closet is not ready yet there is still quite a many unpacked boxes and it has been a little chaos so to say. Even though everything isn't ready it is the best feeling to finally live here after the very long renovation project!  


Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Hyviä vinkkejä, erityisesti jos on lapsia. :) Meillä on vielä vähän tee-kaikki-itse-henki ja muutot sujuu sukulaisavulla, mutta voi olla että jossain kohtaa mekin turvaudumme muuttopalveluun. Itsellä paras muuttovinkki oli vaan luopua mahdollisimman isosta määrästä tavaraa, jäipähän vähemmän muutettavaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lasten kanssa tämäkin homma on aika erilaista, kuin ennen. :) Tämä oli ensimmäinen muuttomme lasten kanssa ja opimme paljon. :) Ja tosiaan, tuo on yksi muuttovalmisteluiden parhaista vinkeistä - kaikki turha tavara pois! Koko muuttorumbassa olen ihan todella innostunut siitä, että kotimme joka ikinen tavara tulee käytyä läpi kahteen kertaan. Ihan parasta saada karsittua kaikki turha tavara pois!

   Ja miten mahtavaa, että teillä on sukulaisia apuna <3

   Tintti

   Delete