MAROKKOLAISLAATTA

Tuesday, January 17, 2017

Muutamia materiaalivalintoja olin tehnyt mielessäni uuteen kotiin ennen kuin olimme sitä edes ostaneet ja yksi niistä oli tällä hetkellä suurta suosiota nauttiva klassinen marokkolaislaatta. Suosiostaan huolimatta en ole siihen kyllästynyt ja halusin johonkin kotimme tilaan tämän kauniisti kuvioidun käsintehdyn laatan. 

Parhaiten se sopi ehdottomasti yläkerran pikkuvessaan ja pienen pohdinnan jälkeen päädyin Voltaire Snäckskal -laattoihin koossa 20x20. Mietin jonkin aikaa tämän ja perinteisen harmaan välillä, mutta lopulta tykästyin Snäckskalin hieman lämpimämpään sävyyn enemmän. Tilasin laatat jo kesällä, sillä ne tunnutaan tällä hetkellä myytävän todella nopeasti loppuun kaikkialta ja jopa ennakkotilauksiin oli pitkiäkin jonoja monessa paikassa. Laattojen käsittelyssä on oltava tarkkana ja sain niistä itsekin teiltä paljon kysymyksiä aikaisemmin ja ajattelin kirjoittaa omat oppini ihan omaksi postauksekseen, toivottavasti tästä on jollekin apua.Tilasin omat laatat Aveo Shopin kautta ja voin kokemuksesta lämpimästi suositella heitä. Käsintehdyt ja todella huokoiset betonilaatat vaativat aina jonkinlaisen suoja-aineen pintaansa, jotta niistä tulee likaa ja vettä hylkiviä ja sain Aveosta todella hyvät ohjeet tätä varten tilausta tehdessäni. Täysin matta pinta vaatii ensin kivikyllästysaineen ja myöhemmin saumausaineen jälkeen laitettavan Stonebrite -aineen. Helpompi vaihtoehto on Marrakech lack tai polish, joista lack on kiiltävä ja polish vähemmän kiiltävä. Marrakech lack suojaa myös eniten vedeltä, joten esimerkiksi kylpyhuoneeseen  suihkun alle tuleville laatoille on tämä hyvä vaihtoehto. Valitsimme itse tämän Marrakech polishin ja luonnossa se on onneksi lähes matta, eikä ainakaan yhtään kiiltävä. Tuo kivikyllästysaine + Stonebrite takaisi varmasti vielä hiukan boheemimman lopputuloksen, mutta oman kokemukseni perusteella voin suositella tätä Marrakech polishia mattaista pintaa haluavalle.

Marrakech Polish laitettiin laatan pintaan välittömästi laatan asennuksen jälkeen ennen saumausta, jotta laatta ei imisi itseensä likaa. Remontin keskellä tämä on todella tärkeää ilmassa leijuvan pölyn vuoksi ja ilman saman tien asennuksen jälkeen tehtävää suojausta pinnasta tulee varmasti sotkuinen. Käyttökokemusta minulla ei luonnollisesti vielä kovinkaan pitkältä ajalta ole, mutta toivottavasti laatat kestävät käytössä hyvin. Kuvio on laatan pinnasta useamman millin syvä ja sen pitäisi kestää kulutusta hyvin. Ulkonäön puolesta ne ovat olleet ainakin enemmän kuin mieluisat ja muutoin helposti tylsä wc-tila muodostui laattojen avulla tosi kauniiksi ja tunnelmallisemmaksi. Valmiista kokonaisuudesta sitten seuraavaksi kuvia.  

After a lot of research I finally found my dream tiles from Marrakech design for our toilet floor. The hand made tiles are quite popular at the moment and some designs can be hard to find and they are sold out quite quickly in many places. My choice was Voltaire Snäckskal in size 20x20. 

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!