ENNEN JA JÄLKEEN: WC

Friday, January 20, 2017

Remonttiaiheiden parhaimpia postauksia ovat minusta aina ennen ja jälkeen -kuvat ja vihdoin pääsemme niistä ensimmäisen kimppuun oman projektimme osalta. Yläkerran pikkuvessamme on jo siinä kunnossa, että uskallan siitä kuvia tänne laittaa. 

Tilassa oli alunperin suihku ja se päätettiin poistaa tilanpuutteen vuoksi. Käytännöllinen se toki olisi ollut eteisen vieressä, mutta sen myötä koko muu tila olisi jäänyt tosi ahtaaksi, kuten se ehkä ennen remonttia oli. Lisäksi suihkun myötä vessasta olisi tullut vakiopaikka lasten kurahousujen pesemiseen ja säilyttääkseen elegantimman tunnelman, on tämä kurarumba ollut minusta kiva siirtää kodinhoitohuoneeseen. Vessan suunnittelun lähtökohtana toimivat marokkolaislaatat ja muu sisustus jätettiin niiden myötä yksinkertaiseksi. Koko seinän leveydelle teetettiin puusepällä allaslaatikosto ja sen päälle koko pituudelle peili. Laatikosto on sen verran korkealla, että tila on ilmavan ja avaran tuntuinen ja sen alle mahtuu niin potta kuin pienet kumisaappaat pyyhkeen päälle kuivumaan. Arkisia ja tärkeitä lapsiperheen huomioita sisustuksessa.

Pienenä yksityiskohtana kaivettiin päätyseinään vielä kolo, jonne asetettiin spottivalo. Luonnossa valo on ihan pehmeä, ei kuvan sininen. Tilasta tuli kaikkiaan paljon valoisampi sekä suuremman tuntuinen ja katon puupaneeleiden poistaminen teki tilalle paljon. Aiemmin wc:n lattia oli myös kodin muuta lattiaa korkeammalla, sillä edellisessä wc-remontissa lattialaatat oli laitettu edellisten päälle. Nyt lattia on muiden huoneiden kanssa samalla korkeudella ja tilasta tuli myös hiukan korkeampi.


First before and after pictures from the renovation project!

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

4 comments:

 1. T O D E L L A kaunis ja onnistunut lopputulos. Ihan silmä lepää. Erityisen kaunis on tuo vaalea puu tasomateriaalina. Meilläkin vähän samaan tapaan toteutettu makuuhuoneen kylpyhuone eli lattiasta irti oleva taso ja lavuaari tulee hitusen yli etureunan. Näin muutaman vuoden kokemuksella: ei kyllästytä vieläkään. Samoin koko seinän mittainen peili ihan nappiin.
  https://goldencupole.blogspot.fi/2015/02/ensuite-bathroom.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis <3 tykätään kyllä itsekin lopputuloksesta ihan hurjasti! nyt tuntuu ihan hassulta ajatella, miten pitkään etenimme suunnitelmalla, jossa oli suihku mukana, niin ahdas tilasta olisi suihkun myötä tullut ja esimerkiksi juuri tuo pitkä taso jäänyt pois. Ihana kuulla, että olette olleet tyytyväisiä omaanne, toivottavasti emme mekään kyllästy tähän piiiiitkään aikaan. :)

   Tintti

   Delete
 2. Hei Tintti, mitä materiaalia uusi seinä on? Revittekö vanhat laatat seinistä pois? Mä pähkinöin kylppäriremonttia, mutta se tuntuu jotenkin kamalan hankalalta toteuttaa. Meillä jos ottaa laatat kipsiseinästä, koko seinä menee ihan pilalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Marjukka, seinä on maalattu ihan tavallisella maalilla ja siitä on otettu kaikki laatat tosiaan pois. Poistimme remontissa lattiakaivon suihkun myötä ja näin ollen tila ei ole enää vaadi sienien osalta vesieristeitä/laattoja ja seinät rakennettiin siis kokonaan uudestaan ja maalattiin ihan tavallisella maalilla. Kylpyhuonerempat ovat tosiaan aika vaativia kaikkinensa ja pieni remoontti niiden osalta harvoin onnistuu...Mikrosementti on ollut monen pelastaja, kun sitä voi laittaa vanjojen laattojen päälle, sopisiko se ratkaisu teille?

   Ihanaa viikonloppua!

   Tintti

   Delete