DINNER TIME

Tuesday, January 10, 2017

Jos kodistamme pitäisi sanoa tärkein huonekalu, olisi se meillä varmasti ruokapöytä.

Menneenä syksynä olemme kaivanneet ihan todella paljon ystävien kutsumista illalliselle, mikä jäi kaiken remontoinnin takia todella vähälle - tai oikeastaan olemattomaksi. Uuteen kotiin hankittava ruokapöytä onkin edustanut ajatuksissamme meille taas sitä aikaa, kun ehdimme kutsua ystäviemme meille syömään ja viettämään iltaa hyvän ruuan ja viinin ääressä. Pöytää etsiessä ajatukset karkasivat usein siihen ihananaan hetkeen, kun illallisvieraat ovat juuri saapumassa ja kodissa on kaikki valmista illallista varten ja edessä tietää olevan hauska ja herkullinen ilta. 


Nykyisessä kodissamme meillä on vain yksi ruokapöytä aiemman erillisen keittiön pöydän ja ruokahuoneen pöydän sijaan. Lasten kanssa arkisempi keittiön pöytä on ollut todella toimiva, mutta toisaalta tykkään ajatuksesta, että kodissa on vain yksi suuri ruokapöytä. Arkisia aamupaloja ja välipaloja varten tulee toimimaan myös keittiön saareke, mutta käytännössä tulemme syömään kaikki ateriamme yhden ja saman pöydän ääressä.

Ruokapöytämme on todella keskeisellä paikalla yläkerrassamme ja vaikuttaa paljon koko yläkerran tunnelmaan. Ruokapöydän kriteereinä meille oli riittävän suuri koko, jotta sen ympärille mahtuisi tarvittaessa enemmänkin ihmisiä syömään sekä sen oikeanlainen tunnelma. Aiemmasta kiiltävän valkoisesta halusimme pois ja tilalle jotakin luonteikkaampaa ja tunnelmallisempaa. Vaikkei meillä ollut tätä tarkemmin tulevan pöydän kriteerejä päätettynä, tiesimme heti sisustusliike S.A.L.I. :ssa puisen pöydän nähtyämme sen olevan juuri etsimämme. 


Jykevä pöytä saa toimia tilan keskipisteenä ja luoda tilaan rennon, mutta elegantin tunnelman. Puu on tietysti materiaalina lasten kanssa hiukan herkkä, mutta paksua pintaa on toisaalta mahdollista hioa. Pöydän pariksi etsimme vielä mustia tuoleja, harkinnassa ovat tällä hetkellä tuolien tuoleiksi kutsut Ton -tuolit ja Hayn Heet. Mustaa haluamme ehdottomasti ja liian maalaisromanttisen kokonaisuuden välttämiseksi jotakin sopivan kontrastia luovaa. Ehdotuksia tuoleista otetaan enemmän kuin mielellään vastaan. 

Toivottavasti tämä pöytä tulee keräämään ympärilleen paljon ihmisiä hyvän ruuan ja juoman ääreen. 


One of the best things in life is good food and wine enjoyed in great company. That is something which is really important to us and we love to invite friends over dinner. This is why dining table is maybe the most important furniture in our home and we really spent time looking for the right table for our new home. This table we found from S.A.L.I was something we both fell for right away and it was an easy choice to order it. Now I just can't wait to get to prepare a good food and set a table for a dinner party. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

6 comments:

 1. Meillä on pienessä keittiössämme Hayn Heet valkoisina. On tykätty niistä tosi paljon, vaikka istuisivat (heh, pun intended) varmasti juuri suuremman pöydän ja tilan kanssa vielä paremmin. Istumismukavuutta parantaa tarvittaessa lampaantaljat :)

  Upea pöytä, muuten!

  Eeva K.-K.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos ihanasta kommentistasi, ja mahtava kuulla, että olette tykänneet Hee-tuoleista. Olen käynyt niin monta kertaa ja niin pitkiä aikoja koeistumassa niitä Stockalla, että ihmettelevät jo varmaan kohta siellä pitäisikö huolestua, mutta ovat tosiaan tuntuneet ihan tosi mukavilta ilman pehmstettakin ja varmasti vielä pehmusteen kanssa sitten tarvittaessa pehmeämmät vielä..tällä hetkellä Heet ovat kyllä suosikit tuoleiksi!

   Ihanaa uutta vuotta! :)

   Tintti

   Delete
 2. Onpa kaunis pöytä, juuri sopivan rustiikkinen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis, tykätään kyllä itsekin ihan hurjasti :)

   Tintti

   Delete
 3. Ihana pöytä! Ja todellakin kestää varmasti käyttöä kun pintaa voi hioa ja käsitellä, plus tuollaisessa puussahan käytön jäljet ovat vaan kauniita. :) Mä näin heti jotenkin tuossa ne Hayn tuolit valkoisena ja sitten vielä ehkä joissain niistä lampaantalja päällä, mutta meneeköhän sitten liian rustiikin puolelle...mustakin toimii ehdottomasti! Ton-tuoleista innostuneena ääni lähtisi ehkä niille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Ja tismalleen samaa mieltä, käytön ja elämän jäljet saavat tässä pöydässä näkyä. Tätä ei tosin lapsille saa opettaa, etteivät liikaa innostu, heh. :) Tuolipäätökset ovat kyllä vaikeita, täällä ollaan ihan vuorotellen kallistumassa Heen ja TON -tuolien suuntaan. Mutta onneksi on kaksi hyvää vaihtoehtoa :)

   Tintti

   Delete