PIENTÄ VIILAUSTA

Wednesday, December 14, 2016

Kotia tai etenkään sen sisustusta ei kai koskaan voi kuvailla valmiiksi, mutta ihan pian saamme käyttää tuota sanaa tästä suuresta remontista. Viimeisiä yksityiskohtia on tietysti riittänyt hiottavaksi aivan viime metreille saakka, viimeisimpänä olivat vuorossa listat. 

Asunnossa oli edellisillä asukkailla kauniit listat koko asunnossa. Rakastan tyyliltään klassisia listoja ja halusin sellaiset sekä lattiatasoon että kattoon meillekin. Harmi kyllä emme pystyneet vanhoja listoja hyödyntämään, vaan nekin oli hankittava uutena remontin jälkeen. Onneksi saamme tilattua ne helposti urakoitsijamme kautta ja haluamani kaltaiset löytyivät heille lähettämäni kuvan perusteella nopeasti. Klassiset listat tuovat minusta kotiin ihanaa tunnelmaa ja viimeistelevät kokonaisuuden arvokkaasti.


Seinien väri päätettiin jo remontin varhaisessa vaiheessa. Suurin osa asunnosta maalataan valkoisen sävyllä, jota sisustusarkkitehtimme asuntoomme heti meille suositteli. Makuuhuoneisiin halusimme jotakin muuta ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme Tikkurilan sävyihin F436 (Vesiputous) lapsille ja H495 (Harso) meidän makuuhuoneeseen (kuvassa). Kaikki pintamaalit saatiin viime viikolla valmiiksi ja valinnat näyttävät onneksi hyviltä. Etenkin tätä meidän makuuhuoneen väriä jännitin ihan todella, tasapaino harmaan, sinisen ja vihreän välillä ei ollut nimittäin se kaikista helpoin löytää ja jossain vaiheessa tuntui jo aivan mahdottomalta löytää se oikean sävyinen maali makuuhuoneeseemme. Nyt näyttää kuitenkin onneksi juuri suunnitellulta ja sävy näyttäisi toimivan eri valossa ihan hyvin. Kuva taittaa sävyä hiukan likaa siniseen.

Tällä viikolla asuntoon rakennetaan vielä kaappeja ja muutamia muita puusepän valmistamia kiinteitä kalusteita. Sekasortoa ja epäjärjestystä asunnossa tulee varmasti riittämään vielä pitkään, mutta nämä valmiit yksityiskohdat ilahduttavat kovasti.


I am a big fan of classic crown moldings. There were very beautiful ones in the apartment before the renovation and we definitely wanted to have them after renovation as well. We found the right base and crown moldings with the help of our contractor and I love the way they finish the rooms.


Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!