SISUSTUKSEN KERROKSELISUUS

Friday, November 25, 2016

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, on edessä paljon huonekaluhankintoja ja haluamme etsiä ne meille sopivat vaihtoehdot muutamia suurempia hankintoja lukuun ottamatta pikku hiljaa. Tämä on tietysti budjetillekin hyvä asia, mutta haluamme myös käyttää aikaa juuri meille sopivien huonekalujen löytämiseen. Vaikka mieli kovasti tekisin hankkia kaikki kalusteet heti kaikki -periaatteella, yritämme malttaa edetä pikkuhiljaa tässä asiassa. 

Jokainen meistä tuntee varmasti sanonnan "koti kuin Ikean katalogista" ja tätä ilmiötä halutaan useimmiten sisustuksessa välttää. Itse tulkitsen tuon lausahduksen tarkoittavan myös sisustuksen kerroksellisuuden puuttumista, eikä pelkästään huonekalujen hankkimista juuri Ikeasta. Kaltaisessamme remonttitilanteessa käy helposti niin, että huonekalut tulee hankittua tiukassa aikataulussa ja ne on helppo poimia jopa samasta kaupasta tai noudattamaan tiukasti samaa tyyliä.

Viime aikoina on tullut vietettyä paljon aikaa Pinterestissä etsien inspiraatiota ruokapöydän tuoleihin.

Tämä kaikki saa kokonaisuuden vaikuttamaan jotenkin lattealta ja kerroksellisuuden puuttuminen vie kokonaisuudesta mielenkiintoa. Upeimmat kodit ovat yleensä niitä, joissa yhdistyy uusi ja vanha ja hiukan eri tyylilajit toimivassa kokonaisuudessa. Tämä on minusta myös usein seikka, joka erottaa taitavat ja oman sisustustyylinsä löytäneet ihmiset ja tämä on itselleni ollut haaste aikaisemmissa kodeissamme. Se, että osaa pitää kiinni omasta sisustustyylistä ja sekoittaa siihen sopivassa määrin trendejä ja sen hetkisiä mieltymyksiä on minusta onnistuneen kokonaisuuden kannalta todella tärkeää. Uuden kodin sisustusta suunnitellessa olen yrittänyt ihan tietoisesti miettiä, tykkäänkö joistakin huonekaluista ja esineistä siksi, että silmä on niihin esimerkiksi blogien kautta tottunut vai ovatko ne sitä omaa tyyliäni.

Haluan myös oppia tuntemaan uuden kotimme ennen kaikkien sisustusratkaisuiden tekemistä ja esimerkiksi kotiin tulevan ja sisustukseen hurjasti vaikuttavan valon näkee kunnolla vasta sinne muutettua. Lapset tulevat varmasti ainakin olemaan haltioissaan avarasta tilasta jossa juosta ja itse yritämme malttaa olla täyttämättä sitä liian nopeasti hätäisesti tehdyillä valinnoilla. Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

1 comment:

  1. Hyviä ajatuksia! Muistan aina sen kun muutimme taloomme. Neliömäärä kolminkertaistua, kerroksiakin oli kaksi aiemman yhden sijaan. Talo oli yhä tyhjännäköinen, vaikka olimme kantaneet sinne kaikki tavaramme. Äitiäni vaivasi, kun en heti tehnyt verhoja ikkunoihin (sälekaihtimet oli valmiina) tai hankkinut mattoja. Jotenkin halusin ensin "kokea ja tuntea" mitä haluan.Toisinaan koen yhä olevani sillä tiellä, vaikka verhot ja matot jo onkin ja ovat moneen kertaan 12 vuoden aikana ehtineet vaihtuakin. Ja sitä tavaraa - sitä on jo liikaa, huoneet ovat täyttyneet myös tähän taloon syntyneistä uusista asukkaista ;) Meillä onkin menossa se vaihe, kun tavaraa pitää saada pois ja samalla miettiä uusia ratkaisuja, huonejärjestelyitä ja muita. Teinien huoneet eivät näytä enää samoilta kuin pikkupoika/vauvavaiheessa jne.Toisaalta heidän huonekalunsa ja lelunsa ovat nyt nuorempien käytössä. Tietyt asiat ja ratkaisut ovat kestäneet hyvin aikaa. Teillä on mukava vaihe menossa, kun voitte rauhassa miettiä, mitä uusi kotinne "tarvitsee" :)

    ReplyDelete