REMONTTISTATUS

Saturday, November 5, 2016


Ajallaan valmistunut remontti - myytiksi jäi meidänkin kohdalla.  

Pientä viivästystä on siis luvassa, urakoitsijan kanssa tehdyn sopimuksen mukaanhan olisi valmista pitänyt olla ensi viikon alussa. Viivästys tulee olemaan ilmeisesti joitakin viikkoja, viisaampia olemme tämän viikonlopun jälkeen. Näin suuren projektin ollessa kyseessä osasimme tähän onneksi varautua, eikä muuttoautoa oltu vielä tilattu etukäteen. 

Asunnossa on tapahtunut hurjasti sitten viime katsauksen ja yksi suuren suuri ja itselleni tärkeä osa remonttia on vihdoin lähes paikallaan. Keittiö on tasoa ja sen päälle rakennettavaa yhtä kaappia ja allasta vaille valmis ja kokonaisuuden hahmottaa jo hyvin. Pinnat ovat tietysti vielä suojateippien ja pölyn alla (eli kuva ei kerro totuutta ulkonäöstä), mutta se tärkein on kuitenkin jo onneksi nähtävissä; keittiö on juuri toivomamme kaltainen. Kuten kerroin, jännitin keittiötä hurjasti sen ollessa aiemmista keittiöistämme niin poikkeava ulkonäöltään ja tila oli lopulta aika haastava suunnitella. Nyt voin onneksi huokaista helpotuksesta tämän suhteen ja odotan vain innolla työtason asennusta. Kokonaisuudesta tuli vielä odottamaamme paljon parempi.Lattialämmitykset ovat olleet koko asunnossa vihdoin riittävän pitkään päällä ja parketti saatiin suurimmaksi osaksi asuntoa jo valmiiksi. Seinät saavat myöskin viimeiset maalikerrokset lähipäivinä ja tämän myötä suurin osa tiloista alkaa olla jo viimeistelyä vaille valmiita. Tällä viikolla teimme päätökset listoista ja väliovista, saamme onneksi tilattua ne kätevästi urakoitsijamme kautta.

Kylpyhuone, sauna, vessa ja kodinhoitohuone ovat ne viivästyksen aiheuttajat ja näiden osalta on vielä paljon tehtävää. Nämä ovat myöskin niitä remontin koordinoinnin hankalimpia osuuksia, kun aikataulut täytyy saada saumattomaksi työmiesten, sähkömiehen, putkimiehen ja muutamien eri tarkastajien kanssa. Loppusuora siis jo häämöttää ja toivottavasti pääsemme pian suunnittelemaan tarkempaa muuttoaikataulua. 


Our new home was supposed to be ready next week but there will be a delay of few weeks. Luckily we weren't too optimistic and the moving day has not been booked yet and we have no rush. One thing that is making me really happy is seeing our kitchen almost ready and oh how much I love it!


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!