JOULUKSI KOTIIN

Saturday, November 12, 2016

Urakoitsijan antama aikataulu remontin valmistumiselle oli onneksi aikalailla odottamamme kaltainen, hiukan reilun kahden viikon päästä pitäisi olla valmista. Näin olimme itsekin hiukan laskeskelleet ja toivomme tämän ajan nyt riittävän. Pääsin nyt viikonloppuna kuvailemaan tämän hetken remonttistatusta ja tässä hiukan näkymiä tämän hetken tilanteeseen. 

Olohuone keittiöstä päin kuvattuna. Miten ihana olikaan tämä talvinen valo, josta saimme viime viikolla nauttia!
Samasta kohtaa keittiöstä kuvattuna toiseen suuntaan. Vasemmalla aukeaa eteinen ja lasten leikkihuone. Portaikko vaatii tosiaan vielä työstöä..


Pinnat alkavat tosiaan olla jo pitkälti valmiina suurimmassa osassa asuntoa ja parketti myöskin. Yläkerran suurimman tilan, olohuoneen ja ruokatilan, parketti asennetaan tulevalla viikolla ja se onkin viimeinen suuri alue, josta parketti vielä puuttuu. Lattia- ja kattolistat saadaan myöskin ilmeisesti tulevalla viikolla paikalleen samoin kuin seinien ja kattojen viimeinen maalikerros. 

Putkityöt saatiin viime viikolla pääosin tehtyä ja tällä viikolla päästään toivottavasti viimenkin edistämään kylpyhuonetta ja yläkerran pikkuvessaa laatoitusten osalta. Tilat ovat vielä todella karun näköisiä ja eivät todellakaan anna lupausta pian valmiina olevasta remontista, mutta luotan ammattilaisten sanaan niiden valmistumisesta muutamassa viikossa.  

Vasemmalla olohuoneen tv-seinä ja työhuoneen oviaukko. Oikealla alakerran käytävä, jonka etualalta aukeavat aukot makuuhuoneisiin. Suojan alta löytyy maailman kaunein parketti, jota täytyy aina asunnolla käydessä salaa silitellä suojan raoista.


Portaikon osalta on vielä päätös tekemättä millaiseksi ne viimeistelemme. Haluaisimme ne samaa parkettia lattian kanssa ja katsotaan onnistuuko tämän toteuttaminen. Toinen vaihtoehto on maalata ne valkoisiksi ja kaiteiden ulkoasu pitäisi päättää myös pian. 

Mikäli ei mitään todella yllättävää nyt viime metreillä ilmene, pääsemme siis ihan hyvissä ajoin valmistelemaan ensimmäistä jouluamme uudessa kodissa. Voitte vain kuvitella kuinka innoissani kaltaiseni jouluintoilija tästä ajatuksesta on...


The renovation should be ready in about two weeks. From the start we've had eyes on the prize; first Christmas in our new home. That prize should be achievable if something very surprising doesn't turn up in the coming weeks. It really starts to look like a home more and more and you can just imagine how excited I am about the thought of decorating the home for Christmas for the very first time..

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

  1. Hei Tintti, hienolta näyttää jo nyt ja huikeasti teillä on työt edenneet! Ja ihana tosiaan tuo talvinen valo. Me pääsimme muuttamaan taloomme pari viikkoa sitten, mutta vielä on viimeisteltävää. Tietty väsähdys tapahtui muuton jälkeen - mikä oli odotettavissa! - joten nyt laitellaan paikkoja ihan rauhassa. Mutta onhan se hienoa olla tässä vaiheessa. Tsemppiä teille loppurutistukseen ja ollaan taas kuulolla :)

    ReplyDelete
  2. Oi, ihanaa - onnea uuteen kotiin! Varmasti niin ihana tunne päästä asettumaan taloksi ja laittaa paikkoja kuntoon kaikessa rauhassa. Voin todella kuvitella tuon väsähdyksen ja jonkinlainen sellainen on varmasti meilläkin odotettavissa. Meillä vielä viimeinen loppurutistus ennen tuota hetkeä. :)

    Ihanaa viikonloppua!

    Tintti

    ReplyDelete