HOW DID IT GO WITH THE RESOLUTIONS?

Monday, November 21, 2016

Tein loppukesästä "Tänä syksynä aion" -postauksessa pieniä syyslupauksia liittyen asioihin, joissa halusin kehittyä syksyn aikana. Nyt kolme kuukautta myöhemmin on hyvä aika välikatsaukselle; täytyy sanoa, että olen lähtökohtaisesti melko tyytyväinen tuloksiin, vaikka toki parannettavaa löytyisi aina.


Tänä syksynä... 

... olen nukkunut hyvin 
Unen priorisointi oli ehdottomasti yksi tärkeimpiä kehityskohteitani ja ilokseni voin todeta, että olen nukkunut tänä syksynä huomattavasti enemmän ja paremmin kuin aiemmin. Onnistumisen takana on yksinkertaisesti ollut tiukka priorisointi ja tapojen muokkaaminen; olen pyrkinyt menemään aina hyvissä ajoin nukkumaan iPhonen Bedtime-sovelluksen soitua ja ennen kaikkea sulkemaan laitteet, vaikka kuinka tekisi mieli vielä katsoa läpi sähköpostit ja some-kanavat ennen nukkumaanmenoa. Olen pyrkinyt myös aktiivisesti vähentämään (melkein) Lorelai Gilmoren tasolle yltävää latten kulutustani, jolla on varmasti ollut vaikutus unen laatuun. 

... olen keskittynyt paremmin
Lupaukseni yrittää keskittyä paremmin ja välttää tehotonta multitaskingia on myöskin onnistunut yllättävän hyvin; tärkein muutos on ehdottomasti ollut kaikkien notificiationien sulkeminen - mukaan lukien näytölle singahtavien sähköposti-ilmoitusten. En edes halua tunnustaa kuinka usein aiemmin keskittymiseni esimerkiksi palavereissa on herpaantunut täysin keskusteltavasta asiasta, kun näytölle on tullut ilmoitus huomioita vaativasta tai mielenkiintoisesta sähköpostista. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan ilmoitusten sulkemista; se toimi ainakin minulla.... olen ollut realistisempi ajankäytössä
Uuden työn aloittamisen myötä olen pyrkinyt tietoisesti rauhoittamaan vapaa-ajan kalenteriani, jotta en loisi turhaa kiireen tunnetta itselleni hektisten ensimmäisten viikkojen aikana. Olen myös tiukasti pyrkinyt pois aikatauluoptimismista kohti realistisempaa aikatauluttamista, joka usein tarkoittaa tiukkaa priorisointia ja kivoistakin asioista kieltäytymistä - harmillisesti. Lopputuloksena on kuitenkin parempi fokus ja läsnäolo niihin tärkeisiin asioihin - ja vähemmän myöhästymisiä ja peruttuja tapaamisia.

... juossut hieman liian vähän 
Kehityskohdistani tämä on ehdottomasti se, joka on jäänyt vähäisimmälle huomiolle, mutta toivottavasti ei pitkäksi aikaa. Vaikka olen luonteeltani varsin reipas, tänä syksynä aamujuoksulenkkejä (pimeässä ja kylmässä, brr!) on ollut hieman normaalia vähemmän ja siksi sen suurempaa kehitystä ei ole tapahtunut. Nyt ajatuksena onkin siirtää juokseminen sisätiloihin työpaikan salille - odotan jo innolla after work -lenkkejä!

During the summer I made these little resolutions on things that I wanted to improve. Well - turns out I'm doing quite well with the projects! 1) Getting more sleep - check 2) Creating better concentration on current tasks by silencing all notifications - check 3) Being realistic with my schedule - check 4) Running more and faster - soon to be checked. 

Betina 

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Sun hiukset on ihan täydelliset! Mitä hiustuotteita käytät?

  Ihanaa joulua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! :)

   Tässä hiuspuolen suosikkituotteeni:

   - Päivittäiseen pesuun: KMS Californian Tame Frizz Shampoo ja Hoitoaine - pörröhiuksisen must have :)
   - Kiharoiden pohjalle: Fudge Push-It-Up Blow Dry Spray
   - Lisävolyymia välillä tuomaan: Cutrin Sensitive Dry Shampoo
   - Viimeistelyyn: Sebastian Re-Shaper -lakka

   Ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta toivottaen,


   Betina

   Delete