BATHROOM PLANNING

Sunday, November 13, 2016

Seuraavana kohteena sisustussuunnittelussani on kylpyhuone. Muiden huoneiden osalta sisustussuunnitelmista on jo aika selkeä mielikuva, mutta kylpyhuoneen sisustus on vielä todella alkutekijöissään yleistä tunnelmaa ja laattavalintoja lukuunottamatta. Kylpyhuoneen ollessa remontissa viimeisten joukossa  valmistuva tila, on sitä on ollut hiukan vaikeakin hahmottaa ja suunnitella tarkemmalle tasolle. Sisustuksen yksityiskohtaisempi suunnitteleminen on ollut tämän vuoksi hiukan hankalaa ja saanut rauhassa odottaa vuoroaan.

Tilan suunnittelua hankaloittaa myös se, että kylpyhuoneessa kaadoimme kokonaan yhden seinän ja muutimme tilan muotoa aiemmasta jonkin verran. Entinen erillinen pikkuvessa liitettiin osaksi kylpyhuonetta, minkä ansiosta saamme kokonaisuudesta aiempaa tilavamman. Koska emme ole nähneet huonetta vielä valmiina, ei sen mittasuhteita ole ihan helppoa hahmottaa pelkäksi betoniksi auki piikattuna. Suunnittelussa on apuna arkkitehdin piirustukset, joista olen laskenut mittoja ja sen mukaan olemme saaneet tilattua esimerkiksi ammeen.

Kuvat: Pinterest

Kylpyhuoneen suurten linjojen osalta olimme heti samaa mieltä, mitä lähdemme hakemaan; tunnelmallista kokonaisuutta hiekkaan taittavissa värisävyissä. Kaikkien edellisten kotien kylpyhuoneet ovat olleet harmaan ja valkoisen sävyisiä ja halusimme nyt jotain täysin erilaista. Laatat löysimme heti Pukkilan valikoimista ja ne tulevat olemaan EC1 Bank Sabbia laattoja eri kokoisina. Keskimmäisen kuvan kokonaisuudesta tykkäämme kovasti ja ajatuksenamme onkin yhdistellä samaan tapaan samanvärisiä laattoja eri pinnoille ja tuoda valaistuksella mielenkiintoa kokonaisuuteen. 

Yksi vahva toive kylpyhuoneeseen oli saada kunnollinen lasiovi jakamaan suihkutilan omakseen. Etenkin lasten kanssa kylvyssä ja suihkussa kastuu yleensä koko kylpyhuone ja haluaisin kovasti saada lasiseinän pitämään muun kylpyhuoneen kuivana. Tämä toive näyttäisi onneksi onnistuvan hyvin ja L:n muotoinen tila saadaan jaettua niin, että lasiseinän toiselle puolelle jäisivät suihku, amme sekä kulku saunaan ja toiselle puolelle sitten allaskaappi, vessa ja muu säilytystila.

En malta odottaa, että näen tilan laatoitettuna ja pääsen suunnittelemaan pyyhekoukkuja, säilytysratkaisuja ja kylpyhuoneen muuta piensisustusta tarkemmalle tasolle. Kylpyhuone on ehkä keittiön jälkeen se hauskin osa suunnittelusta ja ihanaa vihdoin päästä tämänkin kimppuun tarkemmin. 


Our bathroom is something we haven't planned to a more detailed level. The plan is to have something like in the pictures above and it will be a natural colored wholeness with white details. The room itself has gone through big changes since we ripped off one wall and filled in one doorway so that it will one big bathroom instead of a separate toilet and a bathroom.


TinttiFollow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!