WORKING LIFE

Sunday, October 30, 2016

Ensimmäinen viikko töissä takana. Suuri muutos ja suuren suuri siksi, että työelämään paluu tapahtui uuteen työpaikkaan. Viikko on ehtinyt opettamaan hurjasti ja pää on tietysti vielä aika pyörällä kaikesta uudesta ja innostus saa mielen käymään ylikierroksilla iltaisinkin. 

Uudessa työpaikassa aloittaminen on tarkoittanut tietysti hurjaa oppimista, mutta myös avoimesti tietämättömänä olemista. Hertta kirjoitti aiheesta osuvasti muutama viikko sitten ja samaistun viisaisiin sanoihinsa täysin. Iän ja kokemuksen myötä omaan vajavaisuuteen osaa suhtautua nyt varmemmin, kuin aiemmin samassa tilanteessa ollessa. Se, että ei osaa vielä kaikkia uuden työn vaatimia asioita ei vähennä sitä ammattitaitoa, jonka tietää itsellä olevan ja tyhmien kysymysten esittäminen ei pelota kuten joskus aiemmin. Uudessa työpaikassa aloittaminen ja jatkuvasti kysymysten esittäminen on luonnollisesti väsyttävääkin, mutta onneksi sen tietää aiemmasta oppineena, että todella nopeasti sitä onkin yhtäkkiä täysillä hommissa kiinni.Arjen palapelin palat alkavat pikkuhiljaa löytää suurin piirtein paikkansa, vaikka paljon tietysti on senkin suhteen vielä opittavaa. Miten sumplimme aikataulut tehokkaiksi, mutta lapsille kuitenkin mukaviksi. Kuka vie ja kuka hakee ja miten varmistamme päiväkodin koreista aina löytyvän ne tarpeelliset puhtaat varavaatteet. Eikä tämä pahin kura-aika nyt varsinaisesti tietysti helpota tätä rumbaa. Miehen ja omat työmatkat tuovatkin aina tasaisin väliajoin oman pienen mausteensa soppaan ja se palapelin rakentaminen yksin onkin sitten ihan oma harjoituksensa. 

Ihanalta viikossa on tuntunut se, miten oikeaan aikaan tämä töihin paluu on osunut. Olin todella jo täysin valmis palamaan takaisin töihin ja sitä päätöstä ei ole tarvinnut hetkeäkään miettiä. Kaikkea aikansa ja omalla kohdallani tuo puolitoista vuotta oli juuri sopiva aika olla kotona nyt toisella kerralla. Juuri nyt on ihana laittaa herätyskello soimaan työpäivää varten ja ne niitä rauhallisia ja pitkiä aamuja ehtii nauttia tarpeeksi viikonloppuisin. 


First week in new job was filled with excitement, learning and trying to solve the every day puzzle between home and work.  Jumping off the comfort zone and challenging myself is exactly what I want at the moment and being back to business feels nothing but great. 

Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!