MY WEEK

Monday, October 3, 2016

Tänään ei olekaan mikään ihan tavallinen maanantai. Tänään on nimittäin ollut aika hyvästellä äitiysloman viimeisiä rippeitä ja aloittaa tyttären kanssa päiväkotiharjoittelu. Onneksi paikka on esikoisen kautta tuttu ja erinomaiseksi todettu. Pieni paikka, jossa pienen on hyvä olla omassa pikkiriikkisessä ryhmässään. Luottavaisin mielin hänet päiväkotimatkalleen siis saatan, mutta en edes yritä esittää etteikö olisi hurjan haikeaa. 

Äitiysloman loppumisen kunniaksi tein kollaasin vaatteista ja asusteista, jotka ovat olleet niitä kaikista käytetyimpiä kummankin äitiysloman aikana. Molempien äitiyslomien ja aikana ovat nämä samat vaatteet olleet ne kaikista suosituimmat ja tällaisessa asussa olen eniten aikaani viettänyt.


Takki: Stockmann / Lippis: Stadium / Laukku: Louis Vuitton / Huivi: Balmuir / Muut: Net-a-PorterYksi äitiyslomien parhaista jutuista ovat olleet pitkät vaunulenkit. Askeleita on kertynyt keskimäärin 25-30 000 yhden päivän aikana ja hyville kengille on siis ollut tarvetta. Äitiyslomalainen kiittää valloillaan olevasta lenkkaritrendistä ja kaupunkikelpoisista lenkkareista. 

Paitojen osalta rennot kauluspaidat ja tunikat ovat olleet kovassa käytössä. Etenkin vauva-aikana, jolloin vauvan helppo ruokailu oli otettava huomioon. Parhaita ovat mahdollisimman vähän silitystä vaativat, parhaat sellaiset olen itse löytänyt Brooks Brothersilta ja Ralph Laurenilta. Malliltaan hiukan löysemmät ja rennommat ovat olleet suosikkejani.

Suomen sääolosuhteet vaihtelevat tunnetusti aika paljon ja kalenteri ei aina takaa lämpimiä ilmoja keskikesälläkään. Kaikista monikäyttöisin takki on ollut kevytuntuvatakki, jota on tullut käytettyä ihan to-della paljon. Pieneen tilaan mahtuva takki on myös helppo kuljettaa vaunuissa mukana. 

Asusteista kädet vapaaksi jättävä ja mahdollisesti vaunun aisaan ripustettavissa oleva laukku, lippis sekä suuri huivi ovat olleet myös ihan jokapäiväisessä käytössä. Huivi toimi aluksi turvaamassa rauhallista ruokahetkeä vauvalle lämmittämisen lisäksi. Lippis on ollut käytössä etenkin sadepäivinä suojaamassa pisaroilta, sateenvarjoa kun ei vaunuja työntäessä mielellään kanna. Ja vaunulenkeistähän en ole luopunut sään vuoksi, vaan ulos on lähdetty rankkasateella tai paukkupakkasellakin.

Farkkujen lisäksi treenitrikoot ovat olleet kovassa käytössä kovempitempoisten vaunulenkkien vuoksi ja voisivat olla kollaasissa myös mukana. Farkuista ne kaikista matalavyötäröisimmät eivät ole hiekkalaatikon reunalla mukavimmat, vaan eniten käyttöä on ollut korkeammalla vyötäröllä varustetuilla housuilla. 


Today is not a normal monday since my girl started kindergarten and it is time to say goodbye to my cosy maternity leave days. This has been my maternity leave uniform that I have been wearing a lot during these few years. Gonna really miss those long walks, lazy mornings and possibility to enjoy sunny days. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

 1. Kiva postaus! Kevytunttikset on hyviä. Ostin keväällä lyhyen mallin ja nyt syksyllä pitkän, aiempi pitkä olikin jo palvellut yli kymmenen vuotta. Huivi on aivan ehdoton! Sain äitienpäivälahjaksi joitakin vuosia sitten Beck Söndergaardin silkkivillahuivin (beigeruskea) ja se on aivan huippu. Ohut, mutta tarvittaessa myös iso ja lämmin. Käy ympäri vuoden ja kaikkialla (myös suojaksi vauvan ruokailuun ja jopa iltajuhliin juhlamekon kanssa). Nyt toiveissani olisi vielä joku beige vähän paksumpi cashmirehuivi. Balmuirilla näyttäis ainakin olevan kivoja. Itselläni on mennyt vaatekaapin sisältö täysin uusiksi kuopuksen vauvavuoden jälkeen. Mamma&imetysvaatteet tietenkin pois, mutta samalla ne vaatteet joita olin vuosia säästänyt, että niihin vielä joku päivä mahdun, kun kroppa palautuu raskaus&imetysaikojen jäljiltä, jäivätkin isoiksi. Nyt olen sitten pala kerrallaan rakentanut vaatekaappiani uudelleen. Kotiäitinä sitä pärjää melko vähällä varustuksella, mutta kun työt ensi syksynä kutsuvat minuakin, toivon valikoiman olevan jo lähempänä riittävää ;) Tsemppiä teille päiväkotiharjoitteluun ja alkavaan uuteen arkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis :) En olisi varmaankaan ikinä kevytuntsikaani ostaessa arvannut, kuinka paljon tulen sitä käyttämään. Ihan todella käytännöllinen takki! Pitkä malli olisikin monesti itse asiassa vielä käytännöllisempi ja lämmittäisi paremmin..Oh, tuo huivi kuulostaa aivan täydelliseltä. <3 Balmuirin huivit ovat vieneet oman sydämeni ja muutaman vuoden käytön jälkeen voin lämpimästi (kirjaimellisesti, heh) suositella laadunkin puolesta. Kävin juurikin tänään aamulla ihailemassa huiveja heidän uudehkolla Stockmannin osastolla, se on niiin ihana ja houkuttava! <3

   Tuo oli muuten mieleenpainuva etappi, kun sai pakata kaikki mammavaatteet pois. Itse olin jo ehtinyt niihin sen verran kyllästyä, että ihan todella mielelläni sen tein, mutta tietysti hetkeen liittyi hiukan haikeuttakin..niitä viimeisiä konkreettisia juttuja muistuttamassa vauva-ajoista.. <3 Ja tiedätkö, itselleni kävi ihan tismalleen samalla tavalla vaatekoon kanssa! Molemmat raskaudet ja äitiyslomat ovat kutistaneet vaatekokoa hiukan...nyt on edessä suuri vaatekaapin inventaario tulevien työvaatteiden osalta sitten. Monet vanhat lempparit ovat auttamatta suuria :/

   Kiitoksia tsempeistä (ihan hurjan hyvin mennyt, jee!:)) ja ihanaa syksyä teille myös! <3

   Tintti

   Delete