HOME FURNISHING

Thursday, October 20, 2016

Jotta emme joutuisi muuttamaan aivan autioon kotiin ensi kuussa, on viime aikoina tullut vietettyä paljon aikaa huonekaluja valiten. Vanhoista huonekaluista tulee tietysti jonkin verran mukaan, mutta joudumme hankkimaan todella paljon uuttakin vanhojen ollessa mitoitukseltaan vääriä uuteen asuntoon. Siihen on toki vielä pitkä aika, että remontti sallii huonekalujen kantamisen sisälle, mutta jopa 8 viikon toimitusaikojen vuoksi ensimmäisiä ostoksia on täytynyt jo tehdä.

Kuvat: Boknäs

Ensimmäisten joukossa etsimme uutta sohvaa. Alusta alkaen oli selkeää, että haluamme klassisempaa ja sirompaa kuin aiempi modernin kulmikas sohvamme. Yksi lempisisustuskaupoistani on ollut Boknäs ja olin hiukan harmissani kuullessani perinteisen Fabianinkadun myymälän sulkemisesta. Uusi Galleria Esplanadin myymälä on onneksi kuitenkin tiloiltaan todella toimiva ja sinne heti avajaispäivänä suunnatessamme löysimme tismalleen etsimämme kaltaisen sohvan. Howard-sohva oli juuri sitä mitä etsimme; klassista ja yksinkertaista, mukavaa ja tyylikästä. Boknäsin mallistot viehättävät muutenkin ja tykkään hurjasti sen kansainvälisestä, mutta todella kodikkaasta tunnelmasta. Liikkeen monet toiselta puolen maapalloa tuodut huonekalut ja sisustustuotteet ovat usein olleet myös virkistävän erilaisia vaihtoehtoja vahvasti sisustusblogeissa vallinneisiin trendeihin.

Sisustusta miettiessä olen pohtinut paljon miten kulloinkin vallitsevat sisustuksen trendit vaikuttavat valintoihini. Monet sisustusblogit tuntuvat muistuttavan toisiaan todella paljon ja tietyt tuotteet toistuvan kodista toiseen. Suurimman osan näistä tuotteista koen itse omaan makuuni liian moderneiksi enkä osaisi niitä omaan kotiini hankkia. Toisaalta taas esimerkiksi marokkolaiset laatat, musta keittiö ja muutamat valaisimet ovat juurikin tällä hetkellä pinnalla olevia juttuja niihin olen varmasti tykästynyt juuri sen myötä, kun silmä on niihin tottunut lehdissä ja blogeissa.

Sohvan osalta ajan hermolla oleva valinta olisi esimerkiksi ollut tummansininen ja mielellään samettinen sohva. Mikäli olet viettänyt aikaasi Pinterestissä, et varmastikaan ole tältä trendiltä voinut välttyä ja esimerkiksi todella monessa vasta avatussa ravintolassa tuntuu olevan tummansiniset samettisohvat. Itse en tästä suuntauksesta ihan täysillä syty, vaikka sametti ehkä pienessä määrin voisi omaan sisustukseenikin sopia.


Kuvat: Ellos


Suuremmista huonekaluista seuraavana hankintalistalla olisi ruokapöytä, joka on sohvan tapaan yksi tärkeimmistä huonekaluista ja suuresti sisustuksen ilmeeseen vaikuttava. Se olisi myös kiva olla asunnossa heti sinne muuttaessa ja pöytienkin osalta toimitusajat ovat usein todella pitkiä. Kun sohva ja ruokapöytä ovat valittuina, on muiden pienempien sisustushankintojen kanssa helpompi edetä ja etsiä rauhassa ajan kanssa kotiimme sopivia vaihtoehtoja.


We finally found the perfect sofa for us. After many years of modern and angular sofas it's time for more classic and softer one. The right one (on the first picture) was found from one of my favorite stores, Boknäs. The trendiest option at the moment would definitely been a blue velvet sofa that Pinterest is full of.


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

No Comments Yet, Leave Yours!