FALL OF CHANGE

Saturday, October 15, 2016

Kuluva syksy on todellinen muutosten syksy. Ensimmäiset muutokset on koettu jo kuopuksemme päiväkotiharjoittelun myötä ja uuteen arkeen on nyt lokakuun aikana otettu ensimmäisiä varovaisia askelia. Äitiysloman viimeiset päivät häämöttävät ensi viikolla ja pian on aika palata takaisin työelämään. Jotta elämä ja arki ei liian helpoksi kävisi, on edessä täysin uudet työkuviot. 

Olen viihtynyt aiemmassa työpaikassani enemmän kuin hyvin. Se on tarjonnut jatkuvasti uusia haasteita ja tiivistahtista alkua viimeisten maisteriopintojen, gradun ja täysin uudenlaisten työtehtävien parissa seurasi monen monta vähintään yhtä vauhdikasta vuotta. Viime syksynä aloin pohtimaan töihinpaluutani ja sitä tarkempaa roolia, johon äitiyslomalta toivoisin palaavani. Tein erilaisia oman osaamisen kartoituksia, kävin muutamassa erinomaisessa omaan urakehitykseen liittyvässä tilaisuudessa MiB:n kautta ja tapasin lounaiden merkeissä innostavia ihmisiä uraan ja omaan oppimispolkuun liittyen. Huomasin todella nopeasti haluamani suunnan urakehitykselleni olevan hyvin selkeä ja kun tismalleen tämän sisältöinen työpaikka tuli vastaan, en oikeastaan epäröinyt hetkeäkään siihen tarttumista.Tutusta ja todella kovasti tykkäämästäni työpaikasta on tietysti vaikeaa ja haikeaa lähteä. Toisaalta halu oppia ja kehittyä on kova ja sen puolesta en päätöstä osaa jännittää laisinkaan. Vaikka ajankohta ei se helpoin todellakaan ole, eikä uusi arki tule alkamaan helpoimmalla mahdollisella tavalla, olen tästä kaikesta enemmän kuin innoissani. Syksyn ajan ovat omat ajatukset olleet monta kertaa aikamoisessa pyörityksessä kipuillessa lasten nopeaa kasvamista, haikaillessa viimeisiä hetkiä kotona ja toisaalta odottaessa malttamattomana uuden työpaikan haasteita. 

Edessä on hyppy omalle epämukavuusalueelle ja uskon oppimiskäyrän olevan jyrkkä tulevina aikoina. Markkinoinnin parissa jatkan edelleen, mutta fokusoituen nyt hiukan eri painopisteisiin. Lähes yhdeksän vuotta sitten kävelin mediatoimistoon sisälle ja se maailma imaisi minut täysillä mukaansa. Innostavat kollegat, motivoiva ja jatkuvasti uutta oppimaan innostava työilmapiiri ja mahtavat asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Sitä kaikkea tulen varmasti kaipaaman, mutta alan piirit ovat pienet ja onneksi tulen heitä kaikkia varmasti tapaamaan usein erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Enkä malta odottaa, että pääsen osaksi sitä huipputiimiä, jonka olen muutamaan kertaan saanut tavata syksyn aikana. 


This fall is really a fall of change for me. The first days at kindergarten for my daughter and last days at home for me. Soon it's time for me to get back to work and there will be a lot to learn since I wont't go back to my old workplace. There is a whole new work waiting for me and I'm super excited to learn something different and experience a new work culture and get to know my new colleagues. 

Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

5 comments:

 1. Oi, kuulostaapa mahtavalta! Onnea uusiin haasteisiin!! :)

  ReplyDelete
 2. Vau! Hienoa että rohkenit ottaa uusia askelia ja tarttua tilaisuuteen! Itse ajattelin aina tosi mustavalkoisesti, että haluan ehdottomasti opiskella ja valmistua ennen perheen perustamista. Niin teinkin ja vaikka olen unelma-ammatissani ja minulla on vakityö, johon palata, löysinkin itseni viime keväänä yliopiston pääsykokeista ja tänä syksynä opiskelemasta. Minulla on pohjalla jo maisterin tutkinto, joten tällä vuoden mittaisella lisäkoulutuksella saan vain vähän enemmän pätevyyttä ja mahdollisuuden avata ovia hieman toiseenkin suuntaan, jos siltä tuntuu. Samalla koen saavani päivitystä ammattitaitooni kotivuosien jälkeen ja ehkä myös madallettua kynnystä ensi syksyn työhönpaluuseen. Opiskelun vuoksi joudun olemaan myös joitakin viikkoja poissa kotoa, mikä tekee mielestäni hyvää sekä minulle että perheelle. Muutenhan olen aina kotona. Samalla oli hyvä mahdollisuus jatkaa vielä tämä vuosi arjen pyörittämistä kotoa käsin. Onnea teille uuteen arkeen!

  ReplyDelete
 3. Vau! Hienoa että rohkenit ottaa uusia askelia ja tarttua tilaisuuteen! Itse ajattelin aina tosi mustavalkoisesti, että haluan ehdottomasti opiskella ja valmistua ennen perheen perustamista. Niin teinkin ja vaikka olen unelma-ammatissani ja minulla on vakityö, johon palata, löysinkin itseni viime keväänä yliopiston pääsykokeista ja tänä syksynä opiskelemasta. Minulla on pohjalla jo maisterin tutkinto, joten tällä vuoden mittaisella lisäkoulutuksella saan vain vähän enemmän pätevyyttä ja mahdollisuuden avata ovia hieman toiseenkin suuntaan, jos siltä tuntuu. Samalla koen saavani päivitystä ammattitaitooni kotivuosien jälkeen ja ehkä myös madallettua kynnystä ensi syksyn työhönpaluuseen. Opiskelun vuoksi joudun olemaan myös joitakin viikkoja poissa kotoa, mikä tekee mielestäni hyvää sekä minulle että perheelle. Muutenhan olen aina kotona. Samalla oli hyvä mahdollisuus jatkaa vielä tämä vuosi arjen pyörittämistä kotoa käsin. Onnea teille uuteen arkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos <3 ja kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Itsellänikin oli jostain syystä aikaisemmin todella mustavalkoiset ajatukset sen suhteen, että ehdottomasti haluan palata entiseen työhöni ja että perhe tulee vielä viemään resurssejani niin paljon muutaman seuraavan vuoden ajan, ettei tämä vaihto olisi ollut vielä tässä kohtaa ajankohtainen. Oma tunne oli sitten kuitenkin aika vahvasti muunlainen ja onneksi oli monta viisasta ihmistä, jota konsultoida ja joilta sai kannustusta kuunnella omia tunteita. Ihan todella mahtavalta kuulostavat myös sinun opiskelusi! wau! Ja onnea siis ilmeisen hyvin menneistä pääsykokeista!

   Poissaolo kotoa silloin tällöin tekee kaikille varmasti hyvää. Itselläni on sikäli sama tilanne, että uusi työ tulee sisältämään jonkin verran matkustamista ja ihan samanlaiset ajatukset ovat olleet minullakin siihen liittyen, että se on varmasti ihan hyvä juttukin. Vaikka tietysti sekin jännittää, että miten kaikki sen suhteen sujuu.

   Koulutus on varmasti aina kannattava panostus ja etenkin kotona olemisen jälkeen ihan erinomainen juttu. Ennen tätä uuden työn hakuprosessia ehdin muuten pohtia minäkin muutamaa erilaista lisäkoulutusvaihtoehtoa :) Samanlaisia ajatuksia olemme selkeästi pohdiskelleet siis :)

   Ihanaa opintosyksyä sinulle ja perheellesi!

   Tintti

   Delete