SHOPPING FOR KIDS

Tuesday, September 13, 2016

Lasten vaatekaappeja saa tunnetusti olla päivittämässä aika tiuhaan tahtiin. Tämä alkusyksy on ainakin meillä ehkä se suurin päivitystä vaativa aika, etenkin nyt, kun tytärkin aloittaa päiväkodin ensi kuussa. Sain aiemmin pyynnön kertoa hiukan hyväksi havaitsemiani lastenvaatemerkkejä ja kauppoja ja tässä omia suosikkejani:

Kuvat: Zara

Jacadi. Suurin suosikkini kauniisiin lastenvaatteisiin tytöille sekä pojille. Vauvoille paljon kauluksellisia bodyja ja hiukan vanhemmille lapsille niitä vähän siistimpiä vaatteita. Erityisesti olen ilahtunut laajasta poikien valikoimasta, simppeleitä ja kauniita poikien vaatteita on välillä hankala löytää. Vaatteiden lisäksi paljon kivoja asusteita ja sisustusjuttuja lastenhuoneeseen. Viron liikkeestä saa muuten tilattua Suomeen meilitse.

Betit Bateau. Edellisen ohella se oma suosikkini. Lähes kaikki bodymme ovat olleet molemmilla lapsilla täältä, todella pehmeitä ja todella hyvälaatuisia puuvillabodyja. Raikkaat kuosit ja etenkin seilorihenkinen raita viehättää. Petit Bateaun sekä Jacadin vaatteet yritän aina löytää alennussesonkina joltain matkaltamme.

Kaikki vaatteet: Next

Next. Verkkarit eivät ole niitä suosikkejani lastenvaatteista, mutta päiväkotiin ehdottomasti parhaat housut pojalle. Tämä malli on minusta kaunis leikkaukseltaan ja voi kokemuksesta suositella laatua. Päiväkotivaatteiden tulee kestää todella kovaa kulutusta ja pesutahtia ja nämä ovat kestäneet ihan moitteettomassa kunnossa. Plussaa klassisista värivaihtoehdoista.

Ralph Lauren. Neuleita päiväkotiin, kesäksi polo-paitoja sekä kevyempiä ulkovaatteita. Erinomainen laatu ja kauniita värejä. Hankittava ehdottomasti Jenkeistä ja mielellään alennusten aikaan.

Kuvat: Jacadi

Zara. Mielestäni paras housuvalikoima tytöille ja laaja valikoima kauniita mekkoja, pojalle kauluspaitoja ja neuletakkeja. Vauva-aikana hankin täältä suloisia neuleita ja joitakin siistimpiä vaatteita. Zarassa on oltava tarkkana laadun kanssa, esimerkiki päiväkotikäytössä vaatteet eivät oman kokemukseni mukaan ole kestäneet. 

Gap. Hyviä perusvaatteita ja etenkin ulkovaatteita todella hyvään hintaan. Paksummat fleece-verkkarit ja toppa-asut saavat omat suositukseni. Bodyissa ja vauvojen vaatteissa kannattaa huomioida aika leveä mitoitus, ovat olleet ainakin omille lapsillemme liian suuria.

Kuvat: The Little White Company

The Little White Company. Suurin suosikkini yöpukuihin. Etenkin heidän gingham -kuvoidut kaksiosaiset flanellipyjamat ovat olleet suosikkejamme ja olleet laadultaan ihan priimaa. Kannattaa hankkia aina alennusmyyntien aikaan etukäteen tulevaa varten.

La Coqueta. Kenkiä sekä asusteita. Rakastan näitä merinovillaisia settejä ja siihen kuuluvaa pipoa. Pojalle olen hankkinut täältä myös polvisukkia ja tyttärelle sukkahousuja ja rusetteja.

Livly. Vastasyntyneiden pima cotton -bodyt sekä yöpuvut. Kauniita kuoseja ja pehmeääkin pehmeämpää puuvillaa. Pinnirusettien rakastajan unelmakauppa, täältä olen hankkinut jo valmiiksi todella paljon rusetteja tytölle. Suloiset pipot ovat must vastasyntyneille. 


Päiväkodin arkivaatteissa olen todennut helpottavaksi tavaksi hankkia aika neutraaleja ja klassisia värejä ja kuoseja. Meillä suositaan paljon tummansinistä, harmaata ja valkoista. Tämän avulla arkivaatteet sopivat kaikki keskenään ja verkkariasuistakin tulee omaan silmään kivempia.


We all know that kids grow too fast and besides other things it means updating their wardrobe very often. Here are some of my favorite stores where I find the most beautiful everyday clothes in size 0. 

Tintti

7 comments:

 1. Ihana postaus, ehkäpä juuri siksi, että merkit Gap:ia lukuunottamatta ovat myös meidän supersuosikkeja :) Lisäksi lisäisin vielä Bonpointin. Rakastan pukea pientä 1,9v tytärtäni kauniisiin vaatteisiin. Dagiksessa nauroivat, että olen ainoa äiti kuka uskaltaa pukee lapsen valkoisiin puseroihin ja naurahdin takaisin että kyllä ne valkoiset vaan on helpoimpia kun kestävät pesua suurissa lämpötiloissa sekä valkaisevilla pesuaineilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista ☺️ Ja samaa mieltä valkoisista! Bonpoint, Cyrillus ja Trotters meinasivat päästä listalle mukaan, mutta se olisi ollut sikäli harhaan johtavaa, etten ole niistä viime aikoina kauheasti lapsille mitään ostanut. ☺️ Mutta ihania juttuja näiltäkin merkeiltä löytyy ja erityisesti Bonpoint saa huokailemaan ihastuksesta usein.

   Tintti

   Delete
 2. Kiitos tästä! Kivasti olit perustelujen kera saanut koottua hyviä perusvaatteita lapsille. Viiden pojan äitinä voin todellakin sanoa, että pojille on välillä todella haasteellista löytää kivoja vaatteita, etenkin kun kasvavat. Kengät ovat yksi hankalin ostoskohde koon 35 jälkeen. Minäkään en tykkää collegehousuista, mutta päiväkoti-ikäisen kanssa on ollut joustettava omista "periaatteista". Jotenkin aina unohdan tuon Nextin. Lisäisin listaasi (itselleni) myös Benettonin (hintalaatusuhde hyvä ja monet klassikot ovat periytyneet viidennellekin) sekä Polarn och Pyretin. Itse en ole niinkään kuosillisten vaatteiden ystävä, mutta perusraita (ja trikoo), alusvaatteet, pyjamat ja hillityn väriset ulkovaatteet saavat minut laatunsa vuoksi kerta toisensa jälkeen asioimaan liikkeessä. Meidän leikki-ikäiset pojat tykkää pitää myös POPin pehmeitä resorilahkeisia farkkuja ikään kuin collegehousuina. Voi kun tekisit vielä jonkun erillisen (talvi)ulkovaatepostauksen lapsille :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos tästä! Kivasti olit perustelujen kera saanut koottua hyviä perusvaatteita lapsille. Viiden pojan äitinä voin todellakin sanoa, että pojille on välillä todella haasteellista löytää kivoja vaatteita, etenkin kun kasvavat. Kengät ovat yksi hankalin ostoskohde koon 35 jälkeen. Minäkään en tykkää collegehousuista, mutta päiväkoti-ikäisen kanssa on ollut joustettava omista "periaatteista". Jotenkin aina unohdan tuon Nextin. Lisäisin listaasi (itselleni) myös Benettonin (hintalaatusuhde hyvä ja monet klassikot ovat periytyneet viidennellekin) sekä Polarn och Pyretin. Itse en ole niinkään kuosillisten vaatteiden ystävä, mutta perusraita (ja trikoo), alusvaatteet, pyjamat ja hillityn väriset ulkovaatteet saavat minut laatunsa vuoksi kerta toisensa jälkeen asioimaan liikkeessä. Meidän leikki-ikäiset pojat tykkää pitää myös POPin pehmeitä resorilahkeisia farkkuja ikään kuin collegehousuina. Voi kun tekisit vielä jonkun erillisen (talvi)ulkovaatepostauksen lapsille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! :) Tiedät tosiaan mistä puhut poikien vaatteiden osalta :) Usein harmittaa, että kaikki poikien vaatteet tuntuvat olevan täynnä erilaista kuviota ja kuosia, itse tykkäisin juuri näistä yksivärisistä klassisemmista vaihtoehdoista. Tuo Next on ollut tässä ihan superhyvä, nuo verkkarit ja simppelit navy-siniset ja harmaat college -paidat ovat ihan suosikkejani. Tuo kenkäpuoli onkin meillä vasta edessä isompien kokojen osalta, oh my...Ja kiitoksia Benettonista muistuttamisesta! Täytyykin tutkia merkin valikoimaa tosi pitkästä aikaa.

   Ja juu, tuo ulkovaatepuoli onkin sitten asia vielä erikseen. Voin ehdottomasti tehdä siitä oman postauksen! :) Kiitos ideasta. :)

   Tintti

   Delete
 4. Olen itse ostanut paljon Zarasta, Gapilta, Kappahlilta ja Benettonilta. Nextin jotain vaatteita saimme vierailta tuliaiseksi, mutta sellaisilla kuoseilla, että ne jäivät kyllä käyttämättä, enkä sen koommin palannut nettisivuille. Nyt menin ja taisin heti löytää ihanaakin ihanamman pitsimekon tuleviin 1v kekkereihin. Petit Bateauta meillä on ollut jonkin verran, mutta bodyen malli on jostain syystä huono meidän minille. Mekkoja olen sieltä pari hankkinut, yhden mm. ristiäisiin.
  Olen selkeästi Gapia ja Benettonia lukuunottamatta aika merkkiuskoton mitä lastenvaatteisiin tulee ja ostan kivoja ihan spontaanisti. Polarn o Pyretiltä olen ostanut myös jotain, en kuosillisia kuitenkaan. Merkin valkoiset pitsialuspöksyt ovat uskomattoman ihania. Talvivaatemaailma taaperolle on minulle aika vierasta maaperää vielä. En oikeastaan edes tiedä, mitä kävelemään opettelevalle ostetaan. Jos itse saisin valita, ostaisin vain jotain parkatakkeja :D Mutta ilmeisesti jonkinlainen haalari on tuonne ulkoiluun aika ehdoton. Mistä saa hyviä? Toisekseen kuulisin mielelläni hyviä kenkävinkkejä.
  Ellen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itselleni nuo Nextin tyttöpuolen vaatteet ovat vielä aika vieraita, mutta poikien puoli tosiaan tullut jo tutuksi ja ihanasti yksivärisiä vaatteita sisältäväksi :) Ihanalta kuulostaa pitsimekko, täytyy itsekin tutustua tuohon tyttöjen osastoon paremmin! Kappahlin Newbie -sarja on muuten tosi ihana, mutta laadussa olen monien vaatteiden jääneen esim. juuri Petit Bateaun varjoon. Vaihtelua sielläkin toki varmasti paljon laadussa on. Hassua muuten tuo bodyjen malli vaihtelee, meille taas on molempien kohdalla olleet Petit Bateaut ihan parhaimpia malliltaankin. :)

   Haalari on tosiaan ihan ehdottomasti helpoin taaperolle. Ei nouse takin helmat tai hankaloita touhuja. Vaikka toki meillä on yksi sellainen siistimpi takki aina syksylle ja keväälle ollut ja esim juuri parkamallisia takkeja nyt 3-vuotiaalle paljon. Ulkovaatteissa kannattaa luottaa pohjoismaalaisiin merkkeihin, täällä kun osataan tehdä ne välillä aika vaativiinkin kurakeleihin sopivat ulkovaatteet. Polarn o Pyret, Ver De Terre, Wheat ja Reima ovat olleet eniten meillä käytössä ja niihin olen ollut tosi tyytyväinen. Ulkovaatteista lupasin tehdä oman postauksensa, toivottavasti osaisin jakaa hyviä vinkkejä joista olisi apua. :) Täytyy ottaa siihen kenkävinkkejäkin mukaan!


   Tintti

   Delete