GRAY TRENCH COAT

Tuesday, September 20, 2016

Syysvaatteiden valikoimat ovat runsaimmillaan juuri nyt ja tuleville kuukausille tarvittavat vaatteet olisi hyvä hankkia pian. Omaan syysvaatekaappiini tarvitsisin (tai ehkä rehellisempää puhua haluamisesta..) harmaan villakangastakin. Tällä viikolla olisi tarkoitus ehtiä kiertämään sovittamassa eri malleja ja etsimään se itselleni sopivin vaihtoehto. Nämä ihanan lämpimät syyskelit ovat hiukan hämänneet tulevan syksyn osalta ja syksyisiä ja lämpimämpiä vaatteita ei ole vielä tullut juurikaan pohdittua. Kalenteri sen kuitenkin kertoo, että pian tullaan lämpimämpää takkia tarvitsemaan.

Usein tuntuu, että niiden kaikista yksinkertaisimpien vaatteiden löytäminen on kaikista vaikeinta.  Olin kuvitellut perinteisiä harmaita villakangastakkeja olevan kaupat pullollaan, mutta ne simppelit mallit ovat olleet harvassa. Haluamani takin malli saisi olla hiukan pidempi ja väri ennemmin vaalean kuin tumman harmaa. Syksyn luihin ja ytimiin pureutuvan viiman tuntien haluaisin takista löytyvän kauluksen, joka tarvittaessa suojaisi ja lämmittäisi. Vyö saisi takissa mielellään olla ja napit ehkä ennemmin piilossa kuin selkeästi näkyvillä. 

Kuvat: Net a Porter

Skandimerkeiltä löytyy tällaisia takkeja paljon, mutten koe niiden yleistä oversize -leikkausta ihan omakseni. Tämän vuoksi esimerkiksi kuvan alaoikean Acnen takki ei luonnossa luultavasti minulle istu, vaikka kuvassa kivalta näyttääkin. Takki saisikin olla mielummin enemmän tyköistuva tai ainakin vyöllä kapeammaksi kurottava, kuin säkkimäinen.

Paras aika villakangastakkien käyttöön on muuten minusta alkusyksy, kun takin pystyy jättämään vielä rennosti auki. Kaulahuivi otetaan mukaan kokonaisuuteen sopivana asusteena, eikä pakollisena kaulan jäätymistä estävänä lämmikkeenä. Toivottavasti tämä käsittämättömän aurinkoinen syksy jatkuisi vielä pitkään ja edessä olisi vielä upea ruska. 


Wanted for this fall season; a classic gray woolen trench coat. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

4 comments:

 1. Ostin viime vuonna itselleni beigen vyöllä sidottavan villakangastakin ja jouduin myymään sen pois, koska beige takki jostain syystä omaan silmääni toimii paremmin blondeilla, aina. Tilasin tänään tilalle juuri harmaan. Ja sama juttu, tuo Acnen malli näyttäisi itselläni aika säkiltä. Olen varmaankin vain liian pieni sellaisen sisään :D Kaksi vasemman puolesta ovat suosikkini noista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkö - ihan samaa olen pohtinut beigen väristen takkien kanssa! Olen löytänyt yhden sellaisen itselleni ja sitä etsiessä opin, että beigen sävyn tulee olla juuri oikea toimiakseen ruskeiden hiusten kanssa. Yhtään liian punasävyinen tai tumma ei ainakaan itselläni toimi. Ihana kuulla etten ole ainoa tämän havaintoni kanssa, ettei beige ole se helpoin ruskeahiuksiselle :) Mistä löysit harmaan? Löysin itse eilen illalla erinomaisen vaihtoehdon Ted Bakerilta, jota täytyy nyt sovittaa.

   Kollaasin takeista tuo vasemman puoleisin Theoryn on niiiin ihana. Kaikilta muilta osin paitsi hinnalta :) Se on hassua, miten nuo väljät skandi chic -malliset takit eivät istu itsellenikään sitten laisinkaan. Niitä kokeillessa tulee aina sellainen "pikkulapsi kokeilemassa äidin takkia" -olo.

   Tintti

   Delete
 2. Voi vitsi, harmaa olisikin kivaa vaihtelua trenssi- ja villakangastakkimaailmaan! Miten ne onkin melkein aina beigejä, mustia tai sitten jotain säväyttävän värisiä. Harmaa olisi kyllä täydellinen arkikappale :)

  Tämä blondi kun ei mielestään sovi yhtään beigen takin kaveriksi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin olisi - harmaa houkuttaa tänä syksynä enemmän kuin koskaan aiemmin! :) Harmaat takit ovat ehkä hiukan lisääntyneet kauppojen valikoimissa, mutta itsestänikin tuntuu, että suurin osa edelleen beigejä ja mustia...toivottavasti se itselle täydellinen harmaa tulisi kuitenkin pian vastaan :)

   Hehe, blondien hiustenkin osalta löytyy siis eri sävyjä, eivätkä kaikki sovi beigen kanssa ;) Jossain vaiheessa olin muuten itse sitä mieltä, ettei harmaa sovi itselleni laisinkaan, ainakaan kovin lähelle kasvoja. :)


   Tintti

   Delete