YRITTÄJÄN TARINA: ULLA & ASENNEMEDIA

Sunday, August 28, 2016

“Suurin voitto työmaailmassa on se, kun rakastaa työtään niin paljon, ettei se tunnu enää työltä.”Tällä hetkellä ympärille katsoessa yhä useampi tuntuu haaveilevan oman intohimonsa seuraamisesta ja elämästä yrittäjänä, mutta silti jokin tuntuu jarruttavan heitä ja puheissa kuuluu tietynlainen varovaisuus. Yrittäjän arki koetaan hieman pelottavana, ja sitä kriittistä askelta ei uskalleta ottaa - vaikka onnistuneita tarinoita ympäriltä löytyykin. Saimme mahdollisuuden kurkistaa erään tällaisen tarinan taakse tapaamalla Asennemedian perustajan, Ulla Vartiaisen, Viiskulma-blogista tutussa ruusukullan sävyttämässä punavuorelaiskodissa. 

Vuosi sitten saturoituneeseen, isojen medioiden täyttämään blogikenttään ilmestyi uusi nimi, josta yhtäkkiä kaikki puhuivat niin mainostajien, bloggaajien kuin lukijoiden keskuudessa. Miksi Asennemedia perustettiin? "Lähtökohtana oli tehdä blogiverkosto, jossa on ennen kaikkea hyvä fiilis", Ulla kertoo. Vuosia itse blogia pitäneenä Ulla ymmärsi bloggaajan näkökulman portaalien maailmassa ja sitä kautta markkinoilla olevan tarpeen uudenlaiselle toimintamallille. Pienissä piireissä sana hyvin toimivasta tiimistä ja mentorinomaisesta, nuoresta toimitusjohtajasta lähti kiertämään. Pian mukaan halusivat myös Suomen suurimmat bloggaajat ja yritys kasvoi nykyiseen kokoonsa suunniteltua nopeammin. 

Kysyttäessä Asennemedian nopean kasvun ja menestyksen taustoista, Ulla painottaa vahvasti vuosien työkokemusta ja kattavaa verkostoa Suomen mediamyynnin kentässä. "Teen tällä hetkellä bisnestä monen vanhan koulukaverini kanssa, ja kiitän itseäni siitä, että olin aktiivinen kontaktien luoja jo opiskeluaikana. Et koskaan voi tietää keneen törmäät työelämässä - siksi kehottaisinkin etenkin nuoria luomaan suhteita jo hyvissä ajoin." Monen yrittäjän kompastuskiveksi nousee myyntiosaaminen, ja oikea asenne ja osaaminen myynnistä on ollut siivittämässä Ullaa ja Asennemediaa menestykseen. 

Minkälaista se kuuluisa yrittäjän arki sitten on? "Teen kuulemma töitä hullun paljon. Tosin en koskaan myönnä tekeväni töitä, tai en edes tajua sitä. Suurin voitto työmaailmassa on se, kun rakastaa työtään niin paljon ettei se tunnu enää työltä". Tästä huolimatta Ulla painottaa rajanvedon työn ja vapaa-ajan välillä olevan kriittistä, ja itsensä johtamisen olevan ehdottamasti haastavin asia yrittäjyydessä. Kiireinen arki rytmittyykin kurinalaisella aikataulutuksella, jossa korostuu aikaisin aamulla ennen työpäivää tapahtuvan urheilun merkitys; "Vetämätön olo ja pitkät sairaslomat eivät edistä kenenkään bisnestä. Urheilu ja itsestään huolta pitäminen näkyvät loppupeleissä yrityksen tuloksessa".Vaikka Asennemedian tarina on ruusuinen, Ulla painottaa sen taustalla olleen valtavasti töitä: "Vaikka tällä hetkellä tuntuu helpolta, tie tähän pisteeseen on ollut pitkä. Elämästä nauttiminen nyt onkin vuosikausien työn tulos". Kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista, Ullan silmissä näkyvä kipinä ja kasvoilla oleva hymy kertovat Asennemedian tämän hetkisen tarinan olevan vasta alkua. 


Ullan tärkeimmät opit yrittäjälle

1. Seuraa unelmiasi ja uskalla tavoitella niitä
2. Hanki ympärillesi oikeat ihmiset 
3. Rakasta arkeasi ja sitä, mitä teet 


It seems like a lot of people around us are currently daydreaming about entrepreneurship, but still not taking that critical leap of actually doing it. We had the chance to discuss what life as a young entrepreneur is actually like with the founder of Asennemedia - Ulla Vartiainen. This young superwoman swears by high goal-setting, having the right people around you and most importantly - loving what you do. 

Betina & Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!