TÄNÄ SYKSYNÄ AION

Wednesday, August 17, 2016

Vaikka kesän loppuminen tuntuu aina omalla tavallaan haikealta, rakastan syksyyn liittyvää uuden alun tunnetta ja innostusta. Kesä oli tänä vuonna minulle henkilökohtaisesti suurten muutosten aikaa, ja siksi tämä syksy tuntuu erityisen jännittävältä - hyvällä tavalla. Olen jo vuosien ajan tehnyt uudenvuodenlupausten kaltaisia pieniä "syksylupauksia"; helposti innostuvana, projektiorientoituneena ihmisenä olen huomannut omien kehityskohteideni tulevan selkeämmiksi ja tavoiteltavimmiksi, jos kirjoitan ne ylös tai sanon ne ääneen. Ihana Lattemamma-Sofia haastoi meidät Tintin kanssa kertomaan omista suosikkiasioistamme, jotka päätin nyt syksyn kunniaksi muokata pieniksi, jokapäiväisiksi haasteiksi. Tänä syksynä aion...  

... nukkua
Uni on valitettavasti asia, josta tingin arjessa aivan liian usein. Olen oppinut sen priorisoinnissa vuosien aikana hieman paremmaksi, mutta silti huomaan nukkuvani keskimäärän liian vähän. Ostin taannoin inspiraatioksi Arianna Huffingtonin The Sleep Revolution -kirjan, joka herättelee muun muassa erinomaisia ajatuksia unen vaikutuksesta päätöksentekoon työelämässä.

... keskittyä 
Varmasti monen muun lailla huomaan jatkuvasti aloittavani yhtä asiaa - ja yhtäkkiä tekeväni täysin toista. Erilaiset piippaukset ja ilmoitukset näytöillä - whatsapp, mailit, puhelut - saavat hetkessä keskittymisen raiteiltaan, ja siksi jo niiden piilottaminen ja hiljentäminen auttavat asiaa. Puhumattakaan puhelimen selailusta sosiaalisissa tilanteissa, jota sentään pyrin välttelemään viimeiseen asti. Nyt syksyhaasteena pyrinkin pitämään kännykän käsilaukussa, jotta pystyn keskittymään täysin edessä olevaani tehtävään tai henkilöön. 

... olla aikarealisti
Syksy on usein vuoden kiireisintä aikaa, ja ajanhallinta nousee erityisen tärkeäksi arjessa. Vaikka moneen asiaan tekisi mieli sanoa "kyllä", on usein seurauksena harmillisesti turhan optimisesti rakennettu kalenteri. En tiedä mitään inhottavampaa (ja epäkunnioittavampaa) kuin tapaamisesta toiseen kiirehtiminen tai tapaamisen peruminen aikataulujen paukkumisen takia, joten siksi pyrin asettamaan selkeät rajat ja rakentamaan realistisen kalenterin. 

... juosta enemmän (ja kovempaa) 
Vaikka olen juoksijana täysin untuvikko, kilpailuhenkisenä seuraan omaksi ilokseni Run Keeper -aikoja. Kiireisinä aikoina lenkeillä on usein tapana harventua tai lyhentyä, joka harmillisesti näkyy myös tilastoajoissa. Siksi aion asettaa syksylle pienen tavoitteen, jota kohti on motivoitua juosta - myös kurasäällä!I have this silly habit of making little resolutions every fall - kind of like on NYE. This year I'm really trying to focus on the following things: 1) getting more sleep 2) creating better concentration on current tasks by silencing all notifications 3) being realistic (instead of optimistic) with my schedule 4) running - more and faster - in order to keep up with my competitive self - on Run Keeper. 

Betina 

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

5 comments:

 1. Siis apua, tämä on aivan kuin minun tekemä lista! :D juuri nämä asiat ovat minulla kehityskohteina :) ja hei, mennään lenkille joku päivä! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana Jessica - great minds think alike ;) Ehdottomasti pian! <3

   Betina

   Delete
 2. Koetan itsekin petrata keskittymisessä ja läsnäolossa. Puhelimesta olen ottanut miltei kaikki äänihälytykset pois päältä. Yksityisistä sähköpostista poistin itseni kaikilta postituslistolta jotka eivät aidosti kiinnosta. Sosiaalisissa tilanteissakin pidän puhelimen laukussa. Hieman häiritsi äskettäisellä työillallisella kun seitsemästä viisi näpräsi puhelimiaan läpi illallisen. Minä ja työnantajani koetimme sitten pitää puhetta yllä.

  Tarvitsen kahdeksan tuntia unta ja koetan mennä nukkumaan niin, että saisin täydet yöunet. Harmittavan usein heräilen yöllä ja huomaan sen tehokkuudessa, jaksamisessa ja keskittymistä seuraavana päivänä.

  ReplyDelete
 3. Koetan itsekin petrata keskittymisessä ja läsnäolossa. Puhelimesta olen ottanut miltei kaikki äänihälytykset pois päältä. Yksityisistä sähköpostista poistin itseni kaikilta postituslistolta jotka eivät aidosti kiinnosta. Sosiaalisissa tilanteissakin pidän puhelimen laukussa. Hieman häiritsi äskettäisellä työillallisella kun seitsemästä viisi näpräsi puhelimiaan läpi illallisen. Minä ja työnantajani koetimme sitten pitää puhetta yllä.

  Tarvitsen kahdeksan tuntia unta ja koetan mennä nukkumaan niin, että saisin täydet yöunet. Harmittavan usein heräilen yöllä ja huomaan sen tehokkuudessa, jaksamisessa ja keskittymistä seuraavana päivänä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erinomaisia huomioita, kiitos Lumo! Etenkin tuo mailing list -vinkki. Tuo illallispöydässä puhelinten näprääminen alkaa olla inhokkiasiani - niin epäkohteliasta!

   Betina

   Delete