ROSTER HELSINKI

Tuesday, August 2, 2016

Koin eräänä alkukesän päivänä yllätyksen, kun eräiden lempiravintoloideni ikkunoihin oli ilmestynyt aivan vieras nimi. Nopea selvitystyö paljasti, että Sasso sekä Fishmarket olivat todellakin molemmat sulkeneet ovensa lopullisesti ja ravintolat yhdistetty yhdeksi uudeksi kokonaisuudeksi. Torikortteleiden nurkalle aukesi alkukesästä Roster Helsinki, jonka takaa löytyy Kari Aihinen ja Paul Hickman.  Pääsimme viime viikolla mieheni kanssa nauttimaan harvinaisesta tilaisuudesta viettää hetki aikaa kahdestaan ja suuntasimme heti testaamaan tätä ravintolatulokasta.


Roster on tiloiltaan todella iso ja saapuessamme aikaiselle illalliselle suurin osa salista vielä tyhjillään. Kolkko tunnelma vältettiin kuitenkin henkilökunnan sekä miljöön avulla. Sisustukseltaan Roster on trendien mukainen; kuparia, tummia värejä ja puupintojen pehmittämää rosoisuutta.  Ikkunapöydästä aukeaa yksi Helsingin suosikkinäkymistäni ja paikka on varmasti tunnelmallinen ihan kaikkina aikoina vuodesta.

Suuri ravintolasali näkyi konkreettisesti alun pienenä odotteluna. Tuntui, että ensimmäinen juomatilauksemme ja menujen tuonti unohdettiin kokonaan, vaikka sali aika autio alkuillasta olikin. Pieni odottelu unohtui kuitenkin nopeasti viimeistään siinä vaiheessa, kun pöytäämme kannettiin uunituore leipä. Kuulun niihin, jotka arvostavat hyvää valkoista leipää sopivan suolaisen voin kanssa ravintolassa. Yleensä yritän syödä sitä maltillisesti, jottei se veisi tilaa ruualta, mutta tällä kertaa on myönnettävä, että koko rapeakuorinen leipä hujahti aika nopeasti kipostaan.

Alkupalani Fish n´ Crisps oli ihan todella, todella hyvä. Täydellinen annos helteisen päivän iltaan hyvän rosen kanssa. 

Menu vaikutti todella hyvältä ja monipuoliselta. Omalle lautaselleni päätyi kalaa niin alkupalan kuin pääruuan osalta ja mieheni valitsi taas lihavaihtoehtoja. Kaikki annokset olivat hyviä, osa ihan erinomaisia. Tykkäsimme hurjasti alkupalojen tarjoilusta helposti jaettavista kulhoista, erityisesti alkupaloja kun tekisi usein mieli maistaa useampaakin. Ravintolan konsepti, jossa ateriat ovat "tasa-arvoisemmassa" asemassa keskenään on minusta oiva, välillä tekisi nimittäin mieli nauttia pelkkiä alkupaloja ja jättää pääruoka kokonaan välistä. 


Ravintolan viinilista oli myös positiivinen yllätys. Suomessa aika harvinaiseenkin tapaan tarjolla oli saatavilla viinejä kokonaisten pullojen lisäksi esimerkiksi puolikkaina litroina, mikä on usein juuri se sopiva määrä kahdelle. Arvokkaampia viinejä on myös saatavilla laseittain todella kattavasti ja viinien hinnat olivat ihan maltillisia. 

Annosten kanssa ilahduttivat annosten kanssa pöytään tuodut jaettavat lisukkeet. Alkupalan kanssa saimme pöytään vihreän salaatin ja se sopi annoksiin erinomaisesti. Pääruokien kanssa tuodut paistetut uudet perunat olivat muuten todella hyviä, mutta ehkä aavistuksen liian suolaisia.


Tykkäsimme Rosterista paljon ja varmasti menemmekin uudestaankin. Ravintolan baari näytti houkuttelevalta ja tämä olisi oiva paikka piipahtaa drinkille.  Suuresta tilasta huolimatta tunnelma ravintolassa oli hyvä ja henkilökunta ihan todella ystävällistä ja asiansa osaavaa.


We got to enjoy a dinner with just the two of us and used the opportunity to try a restaurant new comer in Helsinki. Roster replaced two of my favorite restaurants Sasso and Fishmarket and the expectations were high. We were glad to find out that the atmosphere, food and overall feeling were really good and Roster was a place to recommend. 

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

2 comments:

  1. Astuimme pari päivää sitten Rosteriin sisään ihan vain katsomaan. Kerromme, että nyt olemme vain katsomassa, mutta meille esiteltiin ravintolaa kahdenkymmenen tarjoilijan voimin todella kivasti. Sunday roast-konsepti kuulosti kivalta, sitä voisi kokeilla tulevana viikonloppuna loman lopuksi.

    ReplyDelete
  2. Oi, mikä ihana ensivaikutelma! Ja samanlainen tunne jäi meille henkilökunnasta - he todella halusivat asiakkaidensa viihtyvän. Ja tunnelma oli hyvällä tavalla rento, eikä laisinkaan jäykistelevä. Tuohon sunday roast -konseptiin en ehtinytkään vielä tutustua laisinkaan, kuulostaa hyvältä!

    Tintti

    ReplyDelete