KEITTIÖN VALINTA

Wednesday, August 31, 2016

Ruuanlaittoa ja leipomista rakastavana keittiön valinta oli minulle suuri ja tärkeä päätös. Mielikuva unelmieni keittiöstä on ollut ajatuksissani jo pitkään, mutta mielikuvissa ei tietenkään ole tosielämän realiteetteja rajoittamassa suunnittelua. Tuleva keittiömme on kooltaan ihan tilava, mutta jouduimme suunnitteluvaiheessa tekemään todella paljon kompromisseja tilan käytön kanssa, kun eteisen kaapeille oli lohkaistava keittiöstä tilaa. Kaiken tämän haastavamman tilasuunnittelun keskellä tuntui ihanan kevyeltä suunnitella keittiön materiaaleja ja ulko-asua. Se, että sai hetkeksi unohtaa tekniset ratkaisut ja keskittyä pelkkään pintaan, oli kaivattua kevennystä keittiön suunnitteluprojektiin.

Kahdessa edellisessä asunnossamme olemme valinneet täysin valkoiset keittiöt. Tällä kertaa olimme heti alusta alkaen ihan yksimielisiä siitä, että lähdemme hakemaan jotain ihan muuta. Vaihtoehdot karsiutuivat todella nopeasti kahteen keittiön päävärin osalta; mustaan ja harmaaseen. Erilaisia puupintojakin katselimme hetken, mutta ne eivät kuitenkaan tuntuneet laisinkaan omilta.


Valinta mustan ja harmaan välillä olikin sitten vaikea. Tällä hetkellä todella paljon esillä olevat harmaat keittiöt marmoritasojen kanssa houkuttivat todella paljon. Olette varmasti nähneet niitä samoja houkuttavia kuvia harmaasta, marmorista ja messingistä. Kaunis yhdistelmä, joka meitäkin houkutti. Jotenkin silti harmaa alkoi tuntua kompromissilta ja valjulta mustaan verrattuna ja osittain myös liikaa juuri tämän hetken trendiltä. 

Jonkin verran kuitenkin emmin mustaa ja pelkäsin sen olevan liian synkkä vaihtoehto. Kävimme todella monta kertaa katsomassa keittiöliikkeissä eri vaihtoehtoja ja pohtimassa josko sittenkin valitsisimme hiukan pehmeämmän harmaan mustan tilalle. Jokaikinen kerta liikkeissä käydessämme päädyimme kuitenkin ihastelemaan mustia keittiöitä ja vaihtoehdot livenä nähdessämme musta tuntui aina siltä oikealta ratkaisulta. 

Vielä viimeisen kerran keittiöliikkeeseen sopimusta kirjoittamaan ajaessamme halusimme nähdä harmaan vaihtoehdon, mutta silloinkin päädyimme ihastelemaan mustaa mallikeittiötä ja päätimme tehdä lopun pähkäilystä ja laittaa mustan keittiön tilaukseen. Rehellisesti sanottuna jännitän edelleen lopputulosta aika paljon, vaikka suht luottavaisin mielin valinnastamme olenkin jo. 

Työtason osalta meillä on vielä päätös tekemättä. Sen tiedämme, että se tulee olemaan vaaleahkoa kiveä, mutta emme ole vielä löytäneet ihan haluamaamme vaihtoehtoa. Onneksi sen päättämisellä ei ole vielä kiire, taso kun mitataan ja tilataan kuitenkin vasta keittiön asentamisen jälkeen. Marmoria emme missään nimessä lapsiperheen työtasoksi keittiöön valitse vaan jonkin kestävämmän ja vähemmän huolta aiheuttavan materiaalin.


I have been dreaming of the perfect kitchen for years. I´ve had different visions how my dream kitchen would look like and how it would be functional, beautiful and always so fresh and clean of course. For our next kitchen we wanted to have something else than white that we´ve had in our previous homes. After many doubts and thought we decided to go for a black one and I´m so excited to see the result. I really hope it will be everything we wished for even though there were a lot of compromises done in the planning process since we needed to cut some space from the kitchen for the hallway.

Tintti


Kuvat: Pinterest

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

4 comments:

 1. Oih, keittiöt! Itsellä samat suunnitelmat menossa, saan vihdoin lähes 2vuoden odotuksen jälkeen räjäyttää nykyisen vanhojen asukkaiden jäljiltä olevan keittiön ja suunnitella ja tilata oman, unelmieni keittiön. Meillä tulee valkoista, klassista ja ehdottomasti pikimustat kivitasot. Yli 3m huonekorkeus antaa ihanasti tilaa vaikka suuria kalusteita onkin tulossa. Upealle sinunkin valintasi kuulostavat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi, ihania suunnitteluhetkiä on siis eletty sielläkin! Tuntuu varmasti vielä paremmalta, kun takana on hiukan odottamista :) Ja tiedätkö, jossain vaiheessa mietin kyllä tuonkin vaihtoehdon läpi; valkoiset klassiset ovet ja musta kivitaso. Niin kaunis vaihtoehto sekin, ja ajattoman tyylikäs. Ja oh tuota huonekorkeutta!!! Millainen lattia teille keittiöön tulee? Tuohon musta-valkoiseen tyyliin sopii niin monta kaunista lattiavaihtoehtoakin.

   Ihania remonttihetkiä!

   Tintti

   Delete
 2. Ajatuksena olisi mustavalkoinen Octagon-kaakeli ja välitilaan ja liesituulettimen alle fasettihiottua valkoista suorakaidetta laattaa tiililadottuna :) Eli klassista klassista ja klassista. Asumme 1911 valmistuneessa Jugend-talossa, ja idea tuohon Octagonkuvioon lähti rappukäytävämme upeista alkuperäisistä lattialaatoista, joissa tuo kuviointi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on aika sama maku - tuo sama laatta oli nimittäin visioissani valkomustaan keittiöön! :) ja tykästyin laattaan niin paljon, että kodinhoitohuoneeseen sitä tulee. Ja sinne itse asiassa toteutan juuri tuon mustavalkoisuuden muutenkin :) oih, talonne kuulostaa niin ihanalta! Salaa aina unelmoin tuollaisessa vanhassa talossa asumisesta, vaikka rivitalo tällä hetkellä meille paremmin sopiikin :)

   Tintti

   Delete