GULA VILLAN

Wednesday, August 17, 2016

Päiväretket kuuluvat kesään yhtä tiiviisti kuin irtojäätelö ja makeat mansikat. Etenkin lasten kanssa retkiä tulee loman aikana tehtyä paljon ja joskus, etenkin loppukesästä, ideat voivat kohteiden osalta käydä vähiin. Tässä yksi oma jokavuotinen suosikkimme, jota voin lämpimästi suositella lasten kanssa sekä ilman.


Espoon Vasikkasaaressa sijaitseva Gula Villan on varmasti jo monelle teistä tuttu, mutta joskus nämä lähelläkin olevat kohteet pääsevät unohtumaan. Retki Vasikkasaareen kuuluu jokakesäiseen retkivalikoimaamme, mutta välillä jopa unohdamme varata aikaa saaren ravintolassa piipahtamiseen. Käymisen arvoinen tämä tunnelmallinen keltainen ravintola nimittäin ehdottomasti on.

Oman veneen omistaville tämä on mainio retkikohde, Vasikkasaaren vieraslaituriin ei pitkä matka mantereelta ole ja tänne pääsee piipahtamaan pienelläkin veneellä. Saarelle kulkevaan yhteysalukseen saa helposti myös lastenvaunut ja ravintolassa on kodikkaan rento tunnelma, jonne lapset ovat tervetulleita. Lähimmät yhteysaluksen satamat ovat Haukilahti sekä Nokkala, joista molemmista matka saareen on todella lyhyt. Ravintolan terassi on suuri ja emmekä ole ravintolassa ikinä sisällä syöneetkään. Lapsia ajatellen pihalla asustavat lampaat toimivat mainiona viihdykkeenä. Ruuan odottaminen sujuu helposti ja nopeasti, kun pääsee ihailemaan lampaita lähietäisyydeltä. Itse satuimme ravintolaan tänä kesänä siellä juhlittujen häiden jälkeisenä päivänä ja saimme nauttia vielä normaalia kauniimmasta terassista kukkakoristeineen.

Vasikkasaari, viralliselta nimeltään Iso Vasikkasaari, ei nimestään huolimatta ole kovinkaan suuri ja sen ympäri kävelee nopeasti. Retkelle sinne kannattaa suunnata ravintolan lisäksi joko piknikille saaren keskellä olevalle suurelle nurmikentälle tai jollekin sen hiekkarannoista. 


Gula Villan on auki vielä syyskuun puoliväliin asti viikonloppuisin, joten tänäkin vuonna kesäravintolaan vielä hyvin ehtii.


We´ll hopefully still have some real summer weekends ahead of us with sunshine and proper summer temperatures. Restaurant Gula Villan is a really good lunch spot for these days and really worth a visit. 

Tintti

2 comments:

 1. Onpa kivan näköinen terassi -ja ihanat lampaat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terassilla on kyllä tunnelma kohdallaan :) Tällä hetkellä tuo aurinkoinen ja kesäinen miljöö tuntuu kyllä aika kaukaiselta...mihin kesä katosi???

   Tintti

   Delete