F6 HELSINKI

Wednesday, August 10, 2016

Helsinkiin avautui kesäkuussa uusi tyylikäs hotelliuutuus, kun Fabianinkadulla sijaitseva F6 avasi ovensa. Halusimme ottaa viime viikonloppuna juhlituista ystäviemme häistä kaiken irti ja jäimme miehen kanssa hotelliin yöksi juhlien jälkeen. Tällainen harvinainen tilaisuus saada lapset yökylään oli ihana mahdollisuus nauttia pienestä irtiotosta kotimaisemissa ja F6 tarjosi siihen erinomaiset puitteet. 

Hotelliin sisään tullessa huomion herättää heti kutsuva sisäpiha. Osa hotellihuoneista sijaitsee maan tasossa ja näistä huoneista on oma sisäänkäynti sisäpihalta, mikä luo pihalle kodikkuutta. Tyylikäs  ja omaleimainen sisustus jatkuu hotellin alakerran yleisissä tiloissa ja F6:n vahvasti muista keskustan hotelleista poikkeava tunnelma on onnistuttu luomaan todella viihtyisäksi.  


Hotellin sijainti on todella keskeinen ja aivan Espan puiston kupeessa sijaitsevasta hotellista kävelee kaikkialle keskustaan nopeasti. Hotelli on sisustettu art deco henkisesti ja eri kulttuureja huokuvaksi. Majoituimme itse deluxe -huoneessa, joka oli todella tilava ja kaikin puolin vielä aivan uutuuttaan hohkava, tuoksuja myöten. Huoneen ainoat pienet miinukset tulivat kylpyhuoneesta puuttuneesta saippuasta sekä eteiseen kaivatusta peilistä, mutta muuten huone oli sisustettu todella viihtyisäksi ja huoneen jättikokoinen sänky oli superihana.  

Tällaisen miniloman yksi kohokohdista on aina aamupala ja F6:n aamupalaa mainostettiin meille perinteisiä suomalaisia herkkuja tarjoavana. Kotoisassa aamupalahuoneessa olikin tarjolla tuttuja herkkuja karjalanpiirakoineen ja haudutettuine puuroineen. Tykkäsimme aamupalasta ihan todella paljon, kaikki tarjottavat olivat todella laadukkaita ja tuoreita. Aamupala on myös mahdollista nauttia  hotellin tunnelmallisella sisäpihalla. 
Runar -cocktailbaari oli sisustettu tunnelmalliseksi ja tarjosi meille oivan paikan drinkeille ennen kirkolle siirtymistä. Yöllä palatessamme juhlista hotellille, oli baari vielä täpösen täynnä ja tunnelma näytti olevan kohdillaan. Baarin cocktail-lista näytti laajalta ja luulen, että tämä on hyvä paikka tulla nauttimaan laadukkaita ja hieman erikoisempiakin cocktaileja. 

F6 hotellissa on yhteensä vain 66 huonetta, joten suuri se ei ole. Hotellia voimme ainakin oman kokemuksemme mukaan suositella lämpimästi Helsinkiin tuleville turisteille. Vaikka järjellä ajateltuna hotellista maksaminen ihan kodin lähellä tuntuu turhalta tuhlaamiselta, voin silti sitä suositella etenkin meille todella harvoin vapaata saaville. Ihana pieni irtiotto, joka mahdollisti hääjuhlasta ihan täysillä nauttimisen ja joka tuntui hotelliyöpymisen ansiosta paljon kestoaan pidemmältä.


Spending a night in a hotel near home isn't something we do very often. Last weekend we celebrated our friends' wedding and decided to take a mini vacation and it was a perfect time for a little luxury. The newly opened F6 was a perfect place to spend this mini holiday and the new hotel offered a perfect place the enjoy this rare opportunity to spend a night with just the two of us. 

One of the most important things in a hotel experience is the breakfast and the breakfast in F6 was really good. Everything served was fresh and made from high quality ingredients and the atmosphere in the breakfast room really cozy. The Runar cocktail bar located on the first floor of the hotel looked really nice as well and would be a great place to enjoy good drinks with friends.

Tintti

2 comments:

 1. Kävimme Rosterista tullessamme sisäpihalla katselemassa. Ainakin Runar täytyy kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama täällä, varmasti tunnelmallinen paikka syksymmälläkin ja Runariin on päästävä drinkeille tai vaikka glögeille. :) Tällaisia kivan oloisia ja rentoja drinkkibaareja tuntuu avautuneen viime vuosina ilahduttavan paljon keskustaan. Nykyään kun en kovinkaan paljoa innostu niistä perinteisistä baareista 1000:n desibelin musiikkeineen, otan tällaiset enemmän kuin mielelläni vastaan. :)

   Ehkä siis törmäämme Runarissa syksyn aikana. :)

   Tintti

   Delete