SUMMER WEDDING DRESSING DILEMMAS

Friday, July 15, 2016

Kesähäät ovat mitä ihanimpia tapahtumia, ja meillä on ilo päästä osallistumaan muutamiin tulevien viikkojen aikana. Pohdiskelimme eräänä iltana keskenämme muutamia kesäiseen juhlapukeutumiseen liittyviä haasteita (pääosin Suomen vaihtelevasta säästä johtuen) - ja naureskelimme miten meitä oli askarruttanut täysin samat, pienet asiat. Nyt kuulisimmekin mielellämme miten te olette ratkaisseet niitä.


Meikki 
Tärkeänä juhlapäivänä olisi ihana istuutua ammattilaisen käsiin ja varmistua meikin upeudesta - ja ennen kaikkea kestävyydestä. Onko teille kuitenkaan koskaan käynyt niin, että lopputuloksesta on tullut kaunis, mutta jollakin tapaa hieman vieraan näköinen? Me tunnustamme molemmat joutuneemme tilanteeseen, jossa olemme päätyneet poistamaan tai muokkaamaan ammattilaisen tekemään meikkiä - vain siksi, että juhlissa tuntisi enemmän olonsa itsensä näköiseksi. Ei missään nimessä ideaaliratkaisu, mutta siinä tilanteessa olemme kokeneet sen välttämättömäksi. Ratkaisu tähän tilanteeseen olisi varmasti ennestään tuttu ammattilainen, joka tuntisi oman tyylin. Ehkä juuri tästä syystä johtuen tuntuu, että yhä useammat - myös morsiamet - päätyvät tekemään meikin itse varmistaakseen, että lopputulos olisi täysin oman näköinen. Onko teillä ollut vastaavia kokemuksia? Mitkä ovat teidän parhaat vinkkinne meikin pysyvyyteen? Entä onko teillä luottoammattilaisia, joiden puoleen käännytte tärkeissä tilaisuuksissa? 

Kampaus
Skandinaaviset ilmasto-olosuhteet tuovat aina oman jännitysmomenttinsa juhlahetkiin - etenkin hiusten osalta - ja niin myös Betinalle viime kesänä. Ammattilaisen loihtimat, auki olevat Hollywood-henkiset kiharat olivat yllättävän sadekuuron jälkeen ... hieman vähemmän edustavat. Siitä ja lukuisista useista vastaavista kerroista viisastuneena pyrimme juhlavissa tilaisuuksissa varmistamaan pysyvyyden pitämällä hiukset kiinni. Asiaan vaikuttaa vahvasti myös se, että sateisella säällä meidän molempien hiuslaatu on "hyvin pörrööntyvää". Kampausten osalta on ollut ihana seurata miten esimerkiksi erilaisten lettien myötä on tullut rennompia vaihtoehtoja perinteisten nuttura- ja kiharakampausten rinnalle. Ruotsin prinsessasiskosten inspiroimana suosimme häissä usein myös usein myös hiuskoruja ja -pantoja, jotka arkisemmissa tilaisuuksissa tuntuvat monesti turhan juhlavilta.

Asu 
Viime vuosien aikana hääjuhlat ovat muuttuneet huomattavasti - myös pukeutumiskoodien osalta.  Monesti juhlien tyyliä ja tunnelmaa on vaikea ennakoida etukäteen täysin, joka luo pienen riskin ali- tai ylipukeutumiseen (joista suosimme aina mielellämme jälkimmäistä). Esimerkiksi yksi meitä mietityttänyt pukeutumiseen liittyvä aspekti on hartiahuivi - koetteko, että kirkossa olisi välttämätöntä peittää olkapäät? Entä voiko mielestänne häihin mennä pikkumustassa?

Me suomalaiset olemme lähtökohtaisesti hyvin käytännönläheisiä - ja tämä näkyy usein myös juhlapukeutumisessa: kaunis kesämekko peitetään sadetta pitävällä (pragmaattisen näköisellä) takilla ja mukana kannetaan isossa kassissa niin vaihtokenkiä kuin sateenvarjoa. Tässä olisikin ihana löytää kultainen keskitie siten, että olisi varustautunut - mutta ei kuitenkaan naparetkeilyyn. Missä teillä on tapana kantaa mukana vaihtokengät? Any tips?

Hassuinta on, että usein juuri ennen juhlia nämä sukkahousupohdinnat ja "I have nothing to wear" -tilanteet askarruttavat ja tuntuvat suurilta, mutta heti juhlien alkaessa sitä unohtaa nämä täysin.

Ihanaa viikonloppua ja onnellisia juhlahetkiä! 

Tintti & Betina

P.S. Kuninkaallisen häähumun ystäville Tukholman matkavinkki: lokakuussa avataan kuninkaanlinnassa näyttely, jossa esillä Silvian, Victorian, Madden, Sofian ja Lilianin hääpuvut. Stellar-tyttöjen syysmatkakohde on siis varmistunut!

When it comes to summer weddings in the Nordics, it's all about finding the perfect balance between beautiful and practical. We'd love to hear your best tips on how you've solved some of the dilemmas that every girl knows: should I do my own make-up? Can I wear my hair down - even if it starts to rain? Should I cover my shoulders with a scarf? Where do I carry my ballerina shoes? Tiny little things, but oh so important! 

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

Kuvat: Pinterest

2 comments:

 1. En ole jostain syystä ikinä kantanut toisia kenkiä mukana, jos bileet eivät siis ole keskitalvella. Silloin ei ulkona oikein korkkareissa viitsi tepastella. Olen aika tarkka nykyisin korkokengistäni ja ostan vain laatua siinä mielessä, että jaksan niillä kokonaisen illan. (No omissa näissä noin kello 01.00 taisin kyllä tanssia jo ilman kenkiä.) Ostan korkkareita tosi harvoin, mutta sitten kun ostan haluan, että ne toimii. Ehdottomat suosikkini, joilla olen juhlinut helposti kokonaisen illan ovat Pradan peep toe korkkarit nudena. Korkoa on ainakin 10cm, mutta tuntuu kuin olisi tanssinut ballerinoilla koko illan.

  Minulla on luottomeikkaaja, nimittäin siskoni, joka on muun muassa meikkaaja/maskeeraaja. Hän on hyvä. En ikinä esitä toiveita, vaan hänellä on valmis visio aina mielessä ja on todella taitava katsomaan mikä kenellekin sopii. Hän tietää, että korostan mielummin silmiä (niitäkin maltillisesti) kuin huulia ja osaa meikata täydellisesti tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pulassa olisin ilman. Toisaalta en ole ennenkään kovin usein pettynyt meikkiini ja aika usein kuulen näin käyvän, joten hyvää tuuria on ollut.
  Ellen

  ReplyDelete
 2. Kiitos Ellen Prada-vinkistä - todella kauniit!

  Jos siskosi ottaa juhlameikkiasiakkaita vastaan, täällä on kaksi jonossa :)

  Betina

  ReplyDelete