SUMMER STARTER: CHEVRE & BLUEBERRY SALSA

Thursday, July 7, 2016

On hauska ajatella miten eri tavoin ihmiset kokevat eri ruokalajien tärkeyden. Keskustelimme taannoin illallispöydässä erilaisista suhtautumisista jälkiruokaan; siinä missä toiset katsovat sen listalta ensimmäisenä (yes, that's me), toisia taas se ei lajina kiinnosta lainkaan. Henkilökohtaisesti pidän myös alkuruokaa erityisen tärkeänä, sillä se ikään kuin luo tunnelman illalle (ja pelastaa nälkäiset vieraat!). Tänä kesänä olen erityisen ihastunut Richard McCormick'sin Pariisi-kirjan helppoon ja kesäiseen reseptiin: vuohenjuustoleivät ja mustikkasalsa. 


VUOHENJUUSTOLEIVÄT JA MUSTIKKASALSA (5 kpl) 

5 siivua täydellistä aamiaisleipää (ks. resepti

Vuohenjuustotahna
2 dl pehmeää vuohenjuustoa
1 tl sitruunankuorta
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Mustikkasalsa
1 dl tuoreita mustikoita
1 tl tuoretta minttua
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria

Päälle
1 tl sitruunankuorta raastettuna
mustapippuria

Sekoita vuohenjuuston joukkoon raastettu sitruunankuori. Mausta hunajalla ja suolalla. Tee mustikkasalsa. Hienonna minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paahda leivät pannulla. Voitele vuohenjuustotahnalla ja pirskottele päälle mustikkasalsaa. Koristele raastetulla sitruunankuorella ja ruohitulla mustapippurilla. 


You know how different people have different favorites in terms of dinner courses? Well - I'm a self-confessed dessert girl, but when it comes to hosting dinner parties, I really like to focus on the starter as well - as it kind of sets the mood for the night. This summer I'm loving Richard McCormick's dish which combines crispy bread with goat cheese and a fresh, lemony blueberry salsa. Super quick and easy - and beyond tasty. 

Betina 

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!