PARKETIN VALINTA

Sunday, July 31, 2016

Viime aikoina on tullut vietettyä paljon aikaa lattioita tuijottaen. Olen nimittäin yrittänyt pähkiä millainen lattia tulevan kotimme kuivatiloihin valitaan ja mikä olisikaan se kaikista parhaiten kokonaisuuteen ja asuntoomme sopiva ratkaisu. Hyviä vaihtoehtoja on ollut useampikin ja kahden finalistin välillä päätös on elänyt päivittäin ihan loppumetreille saakka.

Asunnossa oli entuudestaan ikäänsä nähden yllättävän hyvässä kunnossa oleva mosaiikkiparketti, mutta sitä emme pystyneet hyödyntämään. Parketista olisi saanut hiomalla (sitä ei oltu koskaan vielä edes hiottu) todella hyvän, mutta harmiksemme sitä ei ollut kaikissa huoneissa. Yläkerran makuuhuoneessa oli päivitystä vaativa kokolattamatto ja alakerran yleisissä tiloissa puolestaan muovimatot. Haluamme koko kotiin yhtenäisen parketin ja tämän myötä lattia oli siis purettava ja uusittava kokonaan. 

Kuvat: Timberwise

Kun edessä oli koko asunnon lattioiden uusiminen, pääsin tietysti kunnolla haaveilemaan erilaisista lattiavaihtoehdoista. Omat suosikkini ovat aina olleet leveä lankkulattia sekä kalanruotoparketti. Olen aina haaveillut valoisasta ja avarasta asunnosta, jossa olisi ylellinen kalanruotoparketti ja tämä haave oli lattioita valitessa vahvasti mielessäni. Nykyiseen asuntoomme haikailimme puolestaan jo tänne muuttaessamme leveää lankkua, mutta se ei kivilattioiden ja asunnon pohjan kanssa sopinut oikein yksiin.

Kalanruotoparketteja tutkiessani löysin Timberwisen valikoimista hiukan modernimman version, joka hurmasi hiukan leveämmällä lankulla. Tähän vaihtoehtoon ehdin jo ihastua kovastikin ja Timberwisen herringbone olikin oma ykköstoiveeni parketiksemme. Oikeastaan kaikki muut suunnittelussa mukana olleet ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, ettei tämä ole meille se paras valinta ja itsekään en ole ihan täysin varma, sopiiko kalanruoto asunnon tunnelmaan ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi se on etenkin asennuskustannuksiltaan ihan merkittävästi kalliimpi vaihtoehto. 

Toinen erinomainen parkettivaihtoehto löytyi samalta valmistajalta. Hiukan leveämmän mallinen parketti tuntui heti omalta ja myönnettävä on, että sopii talon ja asunnon tunnelmaan herringbonea paremmin. Suunnittelijamme suositteli meille heti Handwashed tammi grey 222ml -mallia ja siihen tykästyimme itsekin vaihtoehtoja katsoessamme. Tämän lattian laitoimmekin viime viikolla tilaukseen ja toivon kovasti lopputuloksen vastaavan odotuksiamme.

Kun lattia on päätetty, tuntuu muiden suuntaviivojen piirtäminen helpommalta. Lattia on niin hallitseva osa sisustusta, että se vaikuttaa kaikkiin muihinkin valintoihin. Taitavat ne sisustuksen ammattilaisetkin aina sanoa, että lattian päättäminen on aina ensimmäisiä sisustuspäätöksiä.

Seuraavaksi sitten seinävärien kimppuun!


I love beautiful floors and making the decision about the right floor for our home wasn't an easy one. We have two excellent options and  we decided to to go for a handwashed oak grey 222ml from Timberwise. Can't wait to see it in our apartment, I think it will the most beautiful floor I've ever had. 

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!