LAST OF GOTLAND; TOTT HOTEL & DJUPVIK

Monday, July 18, 2016

Gotlannin hotelleista Visby tuotti eniten päänvaivaa, sillä keskustasta muurien sisäpuolelta ei tuntunut millään löytyvän sopivaa vaihtoehtoa, joka olisi ollut kovin lapsiystävällinen. Kahdestaan miehen kanssa matkustaessa olisi ihan keskustasta löytynyt montakin erinomaista vaihtoehtoa, mutta koko perheen tarpeita ajatellen sopivia ei tuntunut olevan tarjolla.

Visbyn majoituksen osalta päätimmekin lopulta asua hiukan keskustan ja kaupungin muurien ulkopuolella, Tott Hotellissa. Valitsimme hotellista Oceanfront bungalowin, joka toimi kahden lapsen kanssa  erinomaisesti. Tilaa oli paljon ja terassi oli mahtava sekä päivisin että etenkin iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Hotelli ei ole luksusta, mutta erittäin toimiva vaihtoehto etenkin lasten kanssa matkustaessa. Sisustuksesta Tott saa myös plussaa, bungalow oli tyylikäs ja erityisen ihanat olivat lähes koko seinän pituudelta terassille auenneet lasiovet. 


Sijaintinsa puolesta Tott oli todella toimiva ja kävely Visbyn keskustaan rantaa pitkin ei kestänyt kauaa. Hotellin edustalla rannassa on hyvä ravintola, tosin kovin lapsiystävällinen sen menu ei ole. Pienenä miinuksena tältä rannalta ei myöskään pääse mereen uimaan muutoin kuin laiturista. Näköalat ovat kuitenkin upeat ja hotellissa oli usein tunne, että olisi jossakin paljon Ruotsia kauempana. Tott hotellia voin suositella hieman enemmän tilaa ja lapsiperheystävällisyyttä haluaville.

Viimeisenä etappina halusimme tutustua myös Gotlannin eteläosaan pohjoisen ja Visbyn jälkeen ja tätä varten löysimme Djupvik hotellin. Hotelli sijaitsee kuitenkin vain noin 40 kilometriä Visbystä etelään, eli Djupvikissa voisi ihan hyvin yöpyä Visbyn lomalla. Tämäkin hotellivalinta osui ihan nappiin ja kaunista paikkaa voi suositella Gotlantiin matkaaville. Tyylikäs hotelli, jonka seesteisessä tunnelmassa ei voi olla viihtymättä.  

Djupvik on todella pieni hotelli, suuria keittonurkkauksella varustettuja huoneita on vain 8 ja ne kaikki ovat samanlaisia. Hotellin lisäksi paikka on tunnettu hyvästä ravintolastaan ja hotellilla näkyikin tämän vuoksi huoneita enemmän ihmisiä. Ravintola oli erinomainen ja jokailtainen auringonlasku hotellilta todella upea, varmasti Gotlannin parhammistoa. Ainoan pienen miinuksen Djupvik saa aamupalan alkamisesta vasta kello 9, mutta toisaalta sen sisältö sai unohtamaan pienen odottelun. Vanhempien ruokarauhan takasi ravintolan edessä ollut suuri nurmialue, johon lapset pääsivät juoksemaan lautasten tyhjennyttyä. Erinomaista suunnittelua perheiden kannalta.

Hotellin alue on pieni, mutta sen lähistöltä löytyy ihan kivasti tekemistä ja näkemistä. Suoraan hotellin edustalla on hiekkaranta ja suloinen pienen pieni kalastajakylä. Pienen kävelymatkan päästä löytyvät myös jylhät rantamaisemat ja upeat näköalat Karlsö -saarille. Koko hotellin alueella oli jotenkin kovin rauhallinen ja rahoittava tunnelma ja ympäristössä teki vain mieli viettää leppoisia lomapäiviä ilman suurempia ohjelmanumeroita. For our Visby hotel we chose Tott which located north to Visby centrum. The oceanfront bungalow was perfect with kids and the spacious room with own terrace was very comfortable. There is a nice restaurant at the beach which is perfect for sunset drinks. The location of the hotel is good and it´s only a short walk to Visby centrum.

For the southern part of Gotland we chose to stay in Hotel Djupvik and this place was something we totally fell for. The hotel has only 8 rooms and the atmosphere is very calming and relaxing. The views are amazing and the sunsets probably one of the best in whole Gotland. The restaurant was excellent as well and many people come to Djupvik hotell only to eat. The hotel worked very well with kids but would be a really relaxing experience when traveling as a couple. 


Tintti

2 comments:

  1. Onpa kivoja paikkoja ja upeita maisemia.

    ReplyDelete
  2. Maisemat pääsivät tosiaan yllättämään meidät tosi positiivisesti, vaikka kuvien perusteella kaunista saarta odotimmekin! :)

    Tintti

    ReplyDelete