GRAND HOTEL SALTSJÖBADEN

Monday, July 25, 2016

Emmimme Tukholman hotellin varaamisen kanssa ihan loppumetreille asti. Se taisi olla ihan vasta reissuamme edeltävä viikko, kun mieheni sai vihdoin loistavan ajatuksen majoituksestamme loman viimeisille päiville. Vaikka Tukholmaan on aina ihana mennä, emme tällä kertaa innostuneet oikein mistään keskustan hotellista. Vitkuttelu johtui oikeastaan yhdistelmästä, lapset, kesä ja kaupunki. Tuntui, että hotellista haluaisi astua johonkin muualle, kuin aivan kaupungin keskustaan. 

Tukholman ympäristöä tutkiessa tajusimme, että tutusta kaupungista on vielä näkemättä kokonaan se TV:stä tuttu Solsidan ja lähdimme heti selvittämään vapaita huoneita siellä sijaitsevasta Grand hotellista. Jostain syystä se oli vielä kiven takana, sillä nettisivujen mukaan hotelli oli tupaten täynnä, mutta puhelimitse huone kyllä löytyi helposti. Ja onneksi löytyi - mahtava kokemus oli nimittäin odottamassa ja mahdollisuus päästä edes hiukan kokemaan Tukholman saaristotunnelmaa.


Saltiksen Grand on sukua keskustan perinteiselle ja itse asiassa ennen tunnetumpaa siskoaan perustettu, vuonna 1893. Alkuperäiset omistajat Wallenbergit möivät sen vuonna 1999 eteenpäin ja viime vuonna se myytiin  kiinteistöijoitusyhtiölle, jonka on tarkoitus palauttaa perinteinen hotelli takaisin loistoonsa. Hotelli on siis kokenut suuria muutoksia ja se näkyi hyvässä sekä huonossa asiakkaillekin. Sisätilat olivat hyvässä kunnossa, ikäisekseen ja tyylilleen jopa ihan erinomaisessa kunnossa ja näki, että niitä on vasta kunnostettu. Ainoa miinus tuli huoltoa kaivanneesta kylpyhuoneesta. 

Se, missä nuo muutokset näkyivät negatiivisesti, oli sitten palvelu. Ihan heti sisään astuessa saimme kokea hieman laiskan ensivaikutelman ja tämä linja jatkui koko vierailumme ajan. Upeissa puitteissa nautittu aamupala tuntui Scandicin brunssilta, kun koko aikana ei näkynyt yhtään tarjoilijaa. Buffet -pöytien ruuat olivat hyviä, mutta olisivat kaivanneet hieman henkilökuntaa pitämään kokonaisuuden tuoreena ja laadukkuutta henkivänä. Kahvin ottaminen suuresta arkisesta termarista ei myöskään kuuluisi minusta tämän tason hotelliin. Illallista söimme Sea Front -ravintolassa ja se jatkoi aiemmin koettua linjaa. Puitteet, ruoka ja viinit olivat todella hyviä, mutta palvelu hiukan hidasta ja tuntui, ettei henkilökunta ollut kovinkaan motivoitunutta työhönsä.


Hotellin edustalla on suoraan venesatama ja alue on ihana saaristotunnelmasta nauttimiseen. Venesatamasta löytyy myös ihan hyvännäköinen ravintola ja pienelle iltakävelylle paikka on ihan mainio. Saaren kärjestä löytyy myös maauimala, joka näytti todella kivalta, pidemmän aikaa alueella ollessa testaisimme varmasti. Grand on tunnettu kylpylähotellina ja säännöissä ilahdutti lasten pääsy spa-osastolle aamupäivisin. 

Yksi lempipuuhistani alueella oli tietysti ihanien Saltiksen asuntojen tiirailu ja alue on todellisuudessa ihan mielikuvia vastaava. Matkaa Saltsjöbadeniin ja Grandiin on Tukholman keskustasta vain noin 20 kilometriä, joten autolla paikalle hurauttaa ripeästi. Mielenkiintoista on myös junan kulkeminen suoraan hotellin edestä Tukholman keskustaan, aikoinaan varmasti todella tärkeä osa hotellin identiteettiä ja toki kätevä hotellivieraille edelleen. 


Rakennuksena Grand Saltsjöbaden on upea ja näkemisen arvoinen. Paikassa voi astia menneet ajat ja voin vain kuvitella, millaisia juhlia ne seinät ovat kultaisina aikoinaan päässeet näkemään. Toivon kovasti, että hotelli saadaan palautettua menneeseen loistoonsa uuden omistajan myötä. 


I love the famous Grand Hotel in the center of Stockholm and this time we tried its sibling hotel in Saltsjöbaden. Grand Saltsjöbaden offered a magnificent architecture and the french style decorated hotel was really beautiful. The view from our room was amazing and I loved the surroundings of the hotel. The only thing we weren't satisfied was the service that was far away from luxurious. I really hope that the hotel will get its five star level service back and will offer a perfect  place to experience the archipelago athmosphere. 

Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!