GOTLAND

Sunday, July 10, 2016

Ruotsin aurinkoisin saari osoittautui loistavaksi kohteeksi, jossa oli lomatunnelma kohdillaan. Kauniit rannat, unikkopellot ja lammasaitaukset vastasivat kaikki odotuksia ja ne kuuluisat auringonlaskut olivat vielä kuviakin upeampia.


Kauneimmat maisemat löytyivät saaren pohjoisosasta. Gotlannin pohjoisin osa, ja oma erillinen saari, Fårö, tarjosi kaikista upeimmat ja jylhimmät maisemat. Täältä löytyivät ne kuvista tunnetut kalkkikivipilarit, autiot hiekkarannat sekä kauniin karu kasvillisuus. Lossi Fårö:lle oli nopea ja sujuva ja tätä osaa Gotlannista ei kannata jättää näkemättä. Fårö:n ravintoloista voin kokemuksemme mukaan suositella Bistro Albatrossia, jossa olivat tunnelma ja ruoka kohdillaan. 

Muutoinkin Gotlannin pohjoisosa ja etenkin Furillenin seutu saaren koillisosassa olivat suosikkejamme. Pohjoisessa ja saaren itäpuolella olivat myös kokemuksemme mukaan parhaat hiekkarannat, Visbyn lähettyvillä olleillä rannoilla ei useillakaan päässyt esimerkiksi laisinkaan uimaan. Koillisosasta suosituksen saa Lergrav fisk&cafe, jonne suosittelen pysähtymään lounaalle tai kahville. Hurmaava miljöö ja erinomaiset tuoreet kalaruuat.


Visby oli kuviakin sympaattisempi ja tunnelmallisempi. Mukulakivien peittämät kapeat kujat, aidanraoista rönsyilevät ruusut ja pastellinsävyissä hohtavat puutalot yhdessä linnanmuurien kanssa loivat kaupunkiin uniikin miljöön. Yllätyksenä meille tuli kaupungin korkealuokkaiset ravintolat, Visby on todellinen herkuttelijan paratiisi. Botaniska trädgården on kävelyretken arvoinen ja kaupungin eteläpuolella sijaitseva Peppi Pitkätossun Kneippby ehdoton lapsiperheille. Tunnelmallisimmillaan Visby oli illalla auringon maalatessa koko keskustan kultaiseksi ja terassien täyttyessä ruokailijoista. 

Kesäkuun loppu oli ajankohtana loistava vierailla Gotlannissa. Kesäsesonki oli jo täydessä käynnissä saarella, mutta suurin turistipiikki vasta tulossa heinäkuun myötä. Heinäkuuhan on saarella erilaisia tapahtumia täynnä ja majoituksen saaminen voi tällöin olla hankalaa. Ensi kerralla haluaisin nähdä saarta pyöräillen, joka tuntui olevan todella yleinen tapa kokea Gotlanti. Me matkasimme Tukholman kautta omalla autolla ja tämä oli todella sujuva vaihtoehto erityisesti lasten kanssa. 
Hotellisuosituksiin palaan vielä erillisissä postauksissa, nekin osuivat lomalla ihan nappiin!


They say that Gotland is the sunniest island in Sweden and that really seems to be true. The most beautiful places were found on the northern part of the island and especially on Fårö. Visby surprised with its high level culinarism and the pinterest perfect narrow alleys framed with rose bushes were even more beautiful than we expected. 


Tintti

Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram 

6 comments:

 1. Onpa upeat maisemat, Visby on must see-listalla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maisemat pääsivät kyllä yllättämään, vaikka odotuksiakin oli aika paljon :) Se on ihan hassua, miten kauan Gotlanti meilläkin ehti olla must see -listalla, ennen kuin sinne vihdoin menimme. Saari on kuitenkin niin lähellä! :) Suositan vahvasti siis, että aloitatte matkan suunnittelun :)

   Tintti

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia. Varmasti ihana loma.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - ja oli kyllä tosi ihanaa :)

   Tintti

   Delete
 3. Ihana pitsimekko sulla instassa, mistä se on kotoisin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Se on merkiltään Maje, Tukholmasta ostetu.

   Tintti

   Delete