FABRIKEN FURILLEN

Tuesday, July 12, 2016

Päätimme asua lomamme aikana kolmessa eri hotellissa, jotta näkisimme kattavasti saaren eri puolia. Etenkään lasten kanssa matkatessa majoituspaikan vaihtaminen ei ole aina se mukavin vaihtoehto, mutta omalla autolla matkustaessa tämä toimi tällä kertaa ihan todella hyvin. Tuntui, että saimme kokea Gotlannin eri osat hyvin ja saari ehti tulla viikon aikana tutuksi.


Hyvien hotellien löytäminen Gotlannista ei ollut helppoa ja jossain vaiheessa kevättä meinasi jo epätoivo iskeä ihanien hotellien löytämisestä. Yllätyksenä tuli myös, että monien suosittujen hotellien varauskalenterit avattiin vasta huhtikuussa, joten majoituspaikkoihin kannattaa aina laittaa meiliä hyvissä ajoin. Luulin jo, että esimerkiksi tämä postauksen hotelli oli fully booked, kun kalenteri näytti pelkkää punaista hotellin verkkosivut löydettyäni. Onneksi olin kuitenkin väärässä...


Hotelleistamme eniten etukäteen jännitti saaren koillisosasta löytynyt Fabriken Furillen. Kuvat hotellista näyttivät niin upeilta, että tiesin heti haluavani ainakin nähdä paikan, mutta mielellään myös yöpyä hotellissa. Kuvien perusteella odotin todella erikoista ja upeaa paikkaa, mutta ilmapiiriä ja etenkin lapsiperheystävällisyyttä jännitin etukäteen ihan todella paljon. Design -hotellit kun eivät aina ole niitä kaikista lapsiystävällisimpiä.

Jännitykseni osoittautui onneksi kuitenkin turhaksi ja selvisi heti aulaan sisään astuttuamme iloisen ja ystävällisen vastaanoton myötä. Taisin tosin itse menettää heti kaiken ruotsintaitoni ja vain hiljaisena tuijottaa ympärilleni, niin upea koko hotellin miljöö sisältä ja ulkoa oli. Upeat kuvat selittyvät varmasti pitkälti sillä, että hotellin taustalta löytyy valokuvaaja Johan Hellström. Hän ihastui Furillenin karuun seutuun ja päätti muuttaa autioituneen tehtaan hotelli- ja ravintolakäyttöön. Hotelli on valokuvaajien suuressa suosiossa ja en todella ollut nytkään ainoa hotellin aluetta kameran kanssa kiertävä. Monia muotikuvauksia on myös kuvattu Furillenissa mainosten ja musiikkivideoiden lisäksi. Hellström osti alueen vuonna 1999 ja se ei edelleenkään ole kovinkaan suuren yleisön suosiossa ja tunnelma on säilynyt hiljaisena ja autiona.  

Fabriken Furillen on rakennettu vanhaan tehtaaseen ja muistoja entisestä on jätetty todella paljon näkyviin. Tehdasmaiseen ympäristöön on kuitenkin saatu sisustettua todella viihtyisä kokonaisuus ja ihan jokainen yksityiskohta on viimeistelty tarkasti. Minne ikinä katseensa käänsikään, oli vastassa täydellinen näkymä. Valokuvaajan unelma todellakin.  


Hotelli on pieni ja huoneita on vain 17. Osa huoneista on päärakennuksen yhteydessä ja lisäksi hotelli tarjoaa vaihtoehdon majoittua totaalisessa rauhassa pienen pienissä mökeissä. Valitsimme itse superior ocean front -huoneen ja se toimi lasten kanssa hyvin. Huone ei ole suuri, mutta lyhyeksi ajaksi kesällä ainakin oikein toimiva vaihtoehto. 

Hotelli on miljöönsä lisäksi tunnettu erinomaisesta ravintolastaan. Vuoden kokiksikin naapurimaassa valittu Filip Fastén on viime vuodesta alkaen tehnyt yhteistyötä Furillenin kanssa. Joka ilta ulkokeittiössä hotellin pihalla valmistetaan kolmen ruokalajin illallinen 40 henkilölle, joka nautitaan pitkissä pöydissä upeassa ruokasalissa. Tämän salin nähtyäni totesin astuneeni suoraan Pinterestiin, niin upea ja viimeistä piirtoa myöten mietitty paikka oli. Illallisen paikoille on hotellissa yöpyville aina etusija ja taisimme jo hotellin varauksen yhteydessä ilmoittaa osallistuvamme illalliselle.

Vaikka illallinen oli lasten kannalta aika haastavaan aikaan, halusimme sen kuitenkin kokea ja se todella kannatti. Pääosin omalta saarelta saaduista raaka-aineista valmistettu ateria oli todella maistuva ja viinit mainioita. Lapset huomioitiin ihanasti ja heidän illallinen taisi olla ilmainenkin.

Upea auringonlasku viimeisteli illallisen maagisen tunnelman ja livahdimme ihailemaan sitä ruokasalista nopeasti pihallekin samalla, kun kävimme vaihtamassa lapset jo pyjamiinsa ennen jälkiruokaa. Illallinen on  tunnelmaltaan todella rento ja tällaisen illan osuessa kohdalle kannattaakin ehdottomasti käydä myös ihailemassa hotellin ympäristöä hohtamassa kultaisena auringon viimeisistä säteistä. 


Suosittelen Gotlannissa ollessa ainakin piipahtamaan hotellilla kahvilla jos pidempi visiitti ei aikatauluun sovi. Vastaavaa hotellimiljöötä ja tunnelmaa en ole missään kokenut ja Fabriken Furillen on pienen pidemmänkin ajomatkan arvoinen. 


We wanted to see different parts of Gotland and therefore decided to stay in three different hotels during our trip. The one that I expected the most was Fabriken Furillen since it was something totally different that I ever have experienced according the pictures seen before. The place was simply amazing and I wasn't surprised when I found out the founder is a photographer. 

I really recommend to attend to the three course dinner that is served every evening at the hotel. The food was really good and the dining room took our breath away especially when the sunset colored the room all red. This hotel was something totally unique and I'm still thinking about these magical moments we spent there almost every day. 


Tintti


Follow Stellar Stories blog on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

  1. Oi mitä kuvia, maisemia ja tunnelmia! Pitääpä lisätä lomahaavelistaan myös Gotlanti ja tuo Fabriken Furillen! Gotlantiinhan voisi harkita lähtevänsä myös koiran kanssa... nyt kun meillä tuollainen hassu pentu on :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos :) Gotlanti pääsi tosiaan yllättämään, suurista odotuksista huolimatta! Ja tämä hotelli oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen, ihan omanlaisensa kokemus! Gotlanti olisi täydellinen koiran kanssa <3

    Ihanaa kesän jatkoa Marja!

    Tintti

    ReplyDelete