BEFORE PICTURES - DOWNSTAIRS

Tuesday, July 5, 2016

Tässä ennen -kuvien toinen osa, tällä kertaa alakerran vuoro. Yläkerran ollessa yleisiä tiloja, pitää alakerta sisällään kaikki yksityiset tilat.

Alakerran keskiosassa sijaitsee arkiolohuone. Tämä tila oli toiveissamme perheen omiin leffailtoiltoihin ja oleskeluun, mutta myös etukenossa lasten tarpeita ajatellen. Tämä tila tulee varmasti olemaan lasten käytössä, kun kotona alkaa vierailla kavereita ja tämä huone saa olla yläkerran olohuonetta rennompi.  Aiemmin tilaa hallitsi suuri muurattu takka, joka on rakennettu asuntoon jälkikäteen. Se on tavallaan ihan kaunis, mutta teki alakerrasta mielestämme tukkoisen ja hieman sokkelomaisen. Päätimmekin purkaa vanhan takan kokonaan ja tilalle tulee kevyempi kamiina-takka. 

Takka on vastassa heti portaiden alapäässä. Lattia on alakerrassa ollut suurimmaksi osaksi muovimattoa ja tilalle tulee sama parketti muun asunnon kanssa.
Master Bedroom
Tuleva lasten nukkumahuone


Toiveissamme oli saada lapset samaan makuuhuoneeseen nukkumaan ja huonejakoa ei tarvinnut alakerrassa lähteä muuttamaan. Pienempi makuuhuone tulee lapsille ja sen osalta muutamme remontissa oviaukon paikkaa, jotta saamme makuuhuoneiden ovet vastakkaiselle kohdalle niiden välissä menevää käytävää. Omasta makuuhuoneestamme puretaan vanha  kiinteä kaappi ja hylly ja rakennetaan välitilallinen kaapisto tilalle. Pihalle johtavan ulko-oven edessä on hieman säilytystilaa ja tähän rakennetaan ovellinen kaappi. 

Alakerrassa oli aiemmin erillinen wc sekä kylpyhuone. Nämä tilat halusimme yhdistää yhdeksi käytännölliseksi kokonaisuudeksi ja se onnistuu onneksi ilman kantavien seinien purkamista. Wc oli aiemminkin ihan tilava ja yhdistettynä saamme alakertaan tilavan kylpyhuoneen saunoineen.


Pikkuvessa tulee olemaan osa kylpyhuonetta
Tuleva walk-in closet. Huoneesta avautuu ovi toiseen varastotilaan, josta tulee remontin jälkeen kodinhoitohuone.

Alakerran nurkkaan jäi aiemmin tilavat varastot. Varastotilat jakautuivat kahteen osaan ja säilytystilaa tämä nurkka piti sisällään todella paljon. Yksi suuri toive tulevaan asuntoon oli kodinhoitohuone ja nämä varastotilat nähdessäni näin potentiaalin heti. Taaemmasta varastosta onkin nyt tarkoitus tehdä kodinhoitohuone ja toinen osa remontoidaan vaatehuoneeksi. Tuleva kodinhoitohuone sijaitsee sattumalta kylpyhuoneen seinän takana ja putken vetäminen onnistunee tämän myötä sujuvasti. 

Yksi oma projektinsa ovat myös asunnon rappuset. Ne ovat tilavat ja lapsiakin ajatellen ihanan helppokulkuiset. Ne vaativat kuitenkin myös kunnostamista ja rappusten alaosa pitäisi saada tehokkaaseen ja tyylikkääseen säilytyskäyttöön. Vielä on mietinnässä, miten rappusten pinta saadaan tyylikkääksi ja miten ratkaisemme tuon säilytystilan.


Asunnon purkutyöt ovat vihdoin lähteneet kunnolla käyntiin ja nyt loman jälkeen asunnolla käydessämme oli vastassa jo ilahduttavan paljon betonia. Ihanaa nähdä vihdoin konkreettista edistystä!


Here are the"before" pictures from downstairs. This floor contains bedrooms, a larger bathroom with a sauna, a future laundry room and a walk-in closet (!). The center part of the floor is a second living room and we will remove the old fireplace and replace it with a smaller one. 


Tintti


Follow us on: Facebook Bloglovin Instagram 

No Comments Yet, Leave Yours!