WHY USE A PROFESSIONAL INTERIOR ARCHITECT

Thursday, June 16, 2016

Remonttikohteen löytäessämme meille oli selvää, että haluamme käyttää projektissa apuna ammattilaista. Edessä oli suuri projekti ja tiesimme, ettemme tulisi löytämään kaipaamamme lopputuloksen vaatimia ratkaisuja itse, vaan tarvitsimme tilojen hahmottamiseen ja kokonaisuuden hallintaan ammattilaisen apua. 

Tässä projektissa tarvitsimme nimenomaan sisustusarkkitehtia, joka ymmärtää talosta pintaa syvemmälle. Meillä itsellämme oli muutamia ajatuksia pohjan muokkaamisesta ja kuten arvasimmekin, osasi ammattilainen suunnitella heti muutaman muun käytännöllisen muutoksen lisää. Näiden avulla avulla kodista tulee meille entistä toimivampi ja ilman ammattilaista suunnittelijaa olisi asunnon potentiaalista jäänyt paljon huomaamatta. Pohjaratkaisun lisäksi suunnittelemme yhdessä asunnon suuret linjat, materiaalit, valaistuksen ja esimerkiksi muutaman erikoisratkaisutnn seinäpintoihin.Tykkään itse sisustamisesta ja ennen projektin käynnistymistä itselläni oli aika vahvakin näkemys kokonaisuudesta sisustuksen osalta. Sisustusarkkitehdin mukana olo ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että omasta ideoinnista pitäisi luopua. Me teemme esimerkiksi itse irtokalusteiden valinnat ja kaikki yksityiskohtaisemmat sisustussuunnitelmat itse. Huonekalujen suunnittelukin on hurjasti helpompaa suunnittelijalta saatujen, oikeassa mittakaavassa olevien piirustusten ansiosta. Viimeisten viikkojen lempipuuhaa on ollut leikkiä oman elämäni arkkitehtiä piirustusten parissa ja erilaisia ratkaisuja miettiessä.

Jo tässä vaiheessa projektia on tullut selväksi, että suunnittelijan apuna käyttäminen on kannattanut. Tässä muutamia ajatuksiani, miksi olen kokenut ammattilaisen avun olleen hyödyksi:

Ammattilainen saa tekemään rohkeampia ratkaisuja, itse olisi pysynyt tutussa ja turvallisessa. Hän avasi silmämme uusille ratkaisuille, joita emme olisi löytäneet ilman ulkopuolista apua. Tämä sekä suuremmissa linjoissa asunnon tilan käytön suhteen kuin pienemmissä irtokalusteisiin liittyvässä suunnittelussa.

Suositukset toimittajista ja tekijöistä. Yksi remontin iso osa on koordinointi eri osapuolten kesken ja isossa remontissa on mukana todella monta tekijää. Ammattilainen osaa neuvoa hyvistä kumppaneista ja puuttua epäammattimaiseen toimintaan. 

Varmuus projektin etenemisestä ja epähaluttujen yllätysten minimointi. Ammattilainen osaa ennakoida tulevia vaiheita ja hallita projektin kokonaisuuden etenemistä suunnitellusti. Suunnittelijaan käytetty budjetti olisi uponnut nopeasti asioihin, joita emme olisi tulleet ajatelleeksi itse ja esimerkiksi aikataulussa pysyminen on ammattilaisen konsultoimana helpompaa. 

Ideointiapu. Remonttiin kuuluu paljon ideointia ja on kullan arvoista, että käytettävissä on ammattilainen, jolla on asuntonne kokonaisuus hallussa ja jonka kanssa voimme pallotella omia ajatuksiamme. 

Vakuus. Sisustusarkkitehti teki meille piirustukset, jotka toimivat sopimuksina meidän ja urakoitsijan välillä. Nuo piirustukset ovat se konkreettinen sopimus, jonka urakoitsijaltamme tilaamme. Ilman näitä piirustuksia, olisi sopimuksemme vain suullisia kuvauksia kokonaisuudesta tai useamman välikäden tuottamia. Piirustusten avulla kaikilla osapuolilla on selkeä kuva, mitä ollaan tekemässä. Tämä tuo meille varmuutta ja toimii eräänlaisena vakuutena projektissa.

Saimme eilen piirustusten viimeiset versiot lähetettäväksi taloyhtiön hallitukselle lupia varten ja ihan pian alkavat purkuhommat! Sain teille napattua ennen -kuvia viime viikonloppuna ja niitä siis luvassa ihan pian.


First thing we did when starting the renovation project was to hire a professional interior architect to help us. We want to make some changes to the floor plan and in order to get every square meter in good use we felt that a professional help was needed for the planning. An interior architect guarantees that we utilize the potential of the apartment to the max and we get a lot of ideas that we never would have come by ourselves. 

A professional interior architect also helps us to coordinate with all the parties in the project, there really are many of the in a big renovation project like ours. The drawings we got really helps as to plan all the furniture and smaller interior design details. The drawings also works as a contract between us and a contractor.  

Tintti


Follow us on: Facebook Bloglovin Instagram

2 comments:

  1. Miksi et mainitse sitä faktaa hyvissä puolissa, että sisustusarkkitehdin kautta saa useimmiten kaikilta tavarantoimittajilta 20-25% alea (joskus vähemmän, joskus jopa enemmän) eli tämä on se tosiasia jolla suunnittelija konkreettisesti maksaa itsensä takaisin.

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentistasi - erinomainen huomio!

    En mainunnut tästä, sillä tässä vaiheessa projektia tämä on meille vielä konkretisoitumatta. Eli emme ole vielä tilanneet materiaaleja remonttia varten. Tämäkin kohta saattaa osaltamme tulla pian listan jatkoksi, kun pääsemme projektissa eteenpäin. Paljon on vielä edessä ja voin varmasti tehdä uuden listan nsuunnittelijan käyttämisen eduista syksyn alussa. :)

    Tintti

    ReplyDelete