ENSIMMÄINEN SYNTYMÄPÄIVÄ

Wednesday, June 8, 2016

Miten siitä voikin olla jo vuosi, kun mieheni sai aamun aikaisina tunteina leikkiä rallikuskia ehtiäksemme Naistenklinikalle ajoissa tyttäremme halutessa vauhdikkaasti maailmaan?

Kuopuksemme vauvavuosi hurahti ohi nopeasti ja viime perjantaina oli aika laulaa tytölle ensimmäistä kertaa syntymäpäiväonnittelut. Vuosi on mennyt vauhdilla ja on hiukan haikeaakin ajatella, ettei meillä asu enää vauvaa. Onneksi isoveli on koko ajan muistuttamassa siitä, miten mahtavia kehitysvaiheita on edessä ja taaperojengiin liittyminen tuo mukanaan hurjasti ihania juttuja. Sunnuntaina juhlistimme tytön ensimmäistä merkkipäivää läheisten kesken ja tässä hiukan juhlatunnelmia päivästä.Sähköisten kutsujen ja postien vallatessa maailmaa ilahduttavat perinteiset kutsut postilaatikossa entistä enemmän ja näihin olen halunnut aina juhlissamme panostaa. Tällä kertaa tein yhteistyötä Makeadesignin kanssa ja yrityksen takaa löytyvä Janina suunnitteli meille juuri haluamani kaltaiset kutsut molempien lasten juhliin. Pojan reilun kuukauden takaisiin juhliin lentokoneteemalla ja tyttäremme juhliin vuodenaikaan sopivassa kukkateemassa. Tykkäsin molemmista todella paljon ja voin oman kokemukseni perusteella suositella Makeadesignia lämpimästi.

Viime syksynä julkaistiin Libertyn ja Meri Meri -juhlatarvikkeiden yhteistyö ja tilasin kertakäyttöastiat syntymäpäpäiviä varten jo tuolloin. Yksi vinkkini lasten syntymäpäivien järjestämiseen onkin hankkia tarvikkeita jo todella hyvissä ajoin, juhlan valmisteluita kun riittää joka tapauksessa paljon merkkipäivän ympärillä. Juhlatarvikkeiden osalta suosikkikauppojani ovat ConfettiJuhlamaailmaAlexandAlexa, My Little Day sekä Happy Monday
Kakun osalta takuuvarmasti herkullinen ja juhlien valmisteluita helpottava vaihtoehto on juustokakku. Kakun voi tehdä koristeluita vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja juhlapäivälle ei jää stressiä kakun kokoamisesta. Valkosuklaa-vadelmakakku on yksi suosikeistani ja sopi ulkonäkönsä puolesta tarjoilupöytäämme mainiosti. Valmiit macaronsit ovat yksi helpoimmista koristeista kakun päälle marjojen lisäksi ja niitä hyödynnän usein. Kuppikakkuja tykkään leipoa aina leipoa juhliin, ne kun ovat herkullisia sekä näyttäviä tarjoilupöydässä. Perinteisen sokerikakun kanssa cup caket ovat ehkä kirjaimellisestikin tårta på tårta, mutta juustokakun kanssa kokonaisuus toimii hyvin.
Alkukesä on ehkä suosikkiaikani juhlien järjestämiseen ja näiden juhlien teema oli mielessäni jo pitkään. Luonto suorastaan pursuaa kukkia ja koti on helppo koristella luonnonkukista tehdyillä kimpuilla. Ja muutenkin viime aikojen kukkaloisto ja kaikki sen tuomat tuoksut saavat tämän äidin herkistymään. Tämä vuodenaika liittyy niin tiiviisti molempien lastemme syntymään ja ensimmäisiin vauva-aikoihin. Etenkin tuoksut saavat muistot tulvahtamaan mieleen ja joka vuosi kukkivat omenapuut tuovat mieleen ne ruttuiset vastasyntyneet. 


The first birthday is always a big one especially for us moms. The first year passes by too fast and especially this time I'm sure someone stole at least few baby months from us. The first birthday party was all about flowers and pretty pastels and bows and the birthday girl really enjoyed all the attention.


Tintti

*kutsukortit tehty kaupallisena yhteistyönä Makeadesignin kanssa

Follow us on: Facebook Bloglovin Instagram 

2 comments:

 1. Hyvää ensimmäistä synttäriä pienelle ihanuudelle! Jaatko ohjeen kakulle vai teitkö itse? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Jaan mielelläni kakun ohjeen, se on nimittäin superhyvä ja superhelppo :) Yksi omista suosikkikakuistani!

   Tintti

   Delete