BEFORE PICTURES - UPSTAIRS

Tuesday, June 21, 2016

Nyt todella ymmärrän, miksi olen usein lukenut siitä, kuinka vaikealta tuntuu laittaa uuden asunnon tai suuren remontin "ennen" -kuvia blogiin. Nämä ovat nimittäin kaukana siitä kuvamaailmasta, jota tänne Stellariin yleensä tallennamme. Lähtökohdan paljastavat kuvat ovat kuitenkin omasta mielestäni juuri sitä remonttipostausten aatelia ja ehdottomasti päästän teidät näkemään mistä tilanteesta remonttia lähdetään tekemään. Tässä postauksessa ensin kuvia yläkerrasta, joka pitää sisällään kaikki asunnon yleiset tilat.

Yläkerta on jo valmiiksi ihanan avoin avokeittiön jatkuessa suoraan ruokatilaan ja siitä olohuoneeseen. Olohuoneen jatkeena löytyy vielä liukuoven takaa kirjasto/työhuone, jota olimme kovasti toivoneet uuteen kotiimme. Olohuoneen ja työhuoneen välistä avautuu ovi suurehkolle parvekkeelle, josta avautuvat valoisat maisemat. Rakastuin heti ensi kertaa asunnolla käydessä myös eteisen näkymään, jossa heti sisään astuessa yläkerta avautuu kauniisti aina parvekkeen näkymään asti. 

Näkymä keittiöstä. Parvekkeen ovi jää tuon tolpan taakse ja takanurkassa vasemmalla on kirjasto/työhuone. Kuten kuvasta näkee, on parvekekin tällä hetkellä remontissa ja peitteiden tuoma pimeys toi pienen haasteen kuvien ottamiseen. Onneksi työhuoneesta tulviva valo toi hiukan apua.


Keittiö on kokonaisuudessaan ihan tilava, mutta vastaavasti seinän takana oleva eteinen todella pieni etenkin säilytystilan osalta. Lapsiperheen arjessa eteiseen tarvitaan paljon tilaa ja nappaammekin keittiöstä tilaa eteiselle. Tämän myötä keittiö täytyi suunnitella kokonaan uusiksi muutenkin kuin materiaalien osalta. 

Ruokailuhuoneen ja olohuoneen osalta ei suurempia muutoksia pintojen uusimisen lisäksi tarvita, nämä kun olivat tosiaan valmiiksi yhtä avonaista tilaa. Toiveissamme on saada takka näiden tilojen väliin, sen onnistuminen riippuu hormin vaativasta työstä ja luvista ja selvinnee lähiviikkoina.


Yläkerrasta löytyy lisäksi yksi pienehkö makuuhuone, joka tulee meillä lasten leikkihuoneeksi. Ajatus siitä, että saamme rakentaa ja suunnitella lapsille oman leikkihuoneen on minusta ihan todella ihana. Alusta asti täytyy tietysti tiukasti opetella, että suurin osa leikeistä pysyisi täällä leikkihuoneessa, eivätkä kaikki lelut kantautuisi olohuoneen puolelle. Leikkihuoneeseen rakennetaan myös kiinteä kaapisto tuomaan lisää säilytystilaa tuon hyllyn tilalle.


Yläkerran wc-tila oli remontoitu vuonna 96 ja on päivityksen tarpeessa. Tilassa olevan suihkun säilyttämistä pohdimme pitkään, se olisi käytännöllinen lasten kanssa eteisen vieressä. Päätimme kuitenkin hiukan ahtaan tunnelman välttämiseksi purkaa sen yläkerrasta, jonka myötä tilasta saadaan paljon mukavampi ja tyylikkäämpi.  

Kuvat eivät sikäli tietysti tee asunnolle oikeutta, etteivät ne tuo esille sitä hyvää henkeä ja tunnelmaa, joka kodissa vallitsee. Asunnosta on pidetty todella hyvää huolta ja se on ollut ihana koti edellisille asukkaille. Tänään meillä on edessä kolmas tapaaminen arkkitehdin kanssa, jossa käymme läpi viimeiset piirustukset sekä tarkempia materiaalivalintoja. Tämän jälkeen käynnistyy vauhdilla purkutyöt, kunhan vain saamme luvat taloyhtiön hallitukselta.


Here are the first before pictures from our new home. The upper floor is a really spacious and the kitchen has already been open to dining space and living room. The living room continues in to a home office / library and since we both work from home as well we were really happy to find a floor plan that included this room. The small room in upper room will be a play room for the kids. The small bathroom will be totally renovated as well and we want to get more space there by removing the shower. 

Tintti

3 comments:

 1. Moikka! Jätin kommentin tähän postaukseen http://www.stellarstories.fi/2015/10/marimekko.html?showComment=1466517189976#c7325319861736710484 mutta huomasin, ettei kommenttien valvonta ole käytössä, eli en ole varma huomaisitteko kommenttia. Kyselin Marimekon midi-mittaisen hameen mallia. :)

  ReplyDelete
 2. Moikka, kävin tuohonkin postaukseen kommentoimassa, mutta jottei sinun tarvitse klikkailla noin kauas taaksepäin, niin tässä vastaus myös. :) Kyseessä on Marimekon Ohhoh -hame.

  Toivottavasti tästä on apua etsintään ja löydät hameen pian. Se on nimittäin superihana! :)

  Tintti

  ReplyDelete
 3. Kiitos minullekkin vastauksesta.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  ReplyDelete