VILLA SOLBACKEN

Sunday, May 15, 2016

Aika kurkistaa jälleen kuninkaalliseen maailmaan - tällä kertaa hiukan eri vinkkelistä. Rakkauteni kuninkaalliseen muotiin ja tyylijuttuihin on suurta, mutta seuraan toki monia muitakin kuninkaallisen maailman kiemuroita. Yksi kiehtova aihe siniveristen elämässä on kuninkaallinen arkkitehtuuri ja erityisesti kuninkaallisten kodit. Tähän liittyen saimme ilouutisia muutama viikko sitten, kun Sofia ja Carl Philip saivat todella pitkän ajan jälkeen rakennusluvan tulevan kotinsa, Villa Solbackenin, remonttiin.

Kuva: Stella Pictures

Villa Solbacken jäi prinssille perinnöksi rakkaalta isosedältä Bertililtä sekä prinsessa Lilianilta. Kaikille kuningasperheen lapsille erittäin läheinen pariskunta on jättänyt suuren jäljen kansankin sydämiin ja Carl Philipin isosedän Bertilin viimeisiä toiveita sanotaan olleen Villa Solbackenin periytyminen kummipojalleen. Lilian sai luonnollisesti asua talossa kuolemaansa asti ja sen jälkeen villa siirtyi testamentin mukaan prinssille. Pikkuhiljaa on paljastunut, että nyt muutaman vuoden tyhjillään ollut talo onkin paljon luultua huonommassa kunnossa ja tulee vaatimaan pitkän ja monimutkaisen remontin. Koska kyseessä on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus, on rakennusluvan saaminen kestänyt yli vuoden. Museovirasto valvoo tarkasti remontin tekemistä ja remontti tulee varmasti olemaan pitkä ja kallis.


Kuvat: Wikipedia

Sijantinsa puolesta talo sijaitsee prinssiparille ihanteellisella paikalla. Ennen muuttoaan Drottningholmin Sjöflygeln -rakennukseen, asuivat Carl Philip ja Sofia hovin omistamassa asunnossa (tai itseasiassa muutamassakin eri asunnossa samassa talossa) Djurgårdenissa. Vauvan syntymän jälkeen perheen turvallisuutta ei kuitenkaan voitu enää taata riittävästi tuossa osoitteessa ja heidän oli muutettava väliaikaiseen asuntoon Kuninkaan ja Kuningattaren naapuriin Drottningholmiin. Djurgårdenin merellinen ja puistomainen miljöö on luontoa rakastavalle pariskunnalle loistava paikka kasvattaa lapsiaan ja muutto takaisin näihin maisemiin on prinssiparille varmasti kovasti odotettu.

Funkkistyylinen Villa Solbacken on kuninkaalliseksi kodiksi maltillisen kokoinen, noin 250 neliötä. Alakerrassa sijaitsevat kaikki edustustilat ja yläkerta on yksityistä puolta. Yläkerrassa sijaitsee tällä hetkellä neljä makuuhuonetta, suuri pukeutumishuone, kodinhoitohuone sekä kaksi kylpyhuonetta. Master Bedroomista on käynti suurelle parvekkeelle ja prinssipari on ilmeisesti hakemassa lupaa toisen parvekkeen rakentamiselle. Alakerran kaarevan lasi-ikkunan takana sijaitsee kaunis ruokailutila ja toisessa päässä olohuone. Tontilla sijaitsee myös pienempi rakennus, joka soveltuu vieraiden majoittamiseen. Mikäli pariskunnan häistä voi jotakin päätellä, tullaan Villa Solbackenissa näkemään paljon hyviä juhlia ja iloisia illallisia tulevina vuosina.

Sofia and Carl Philip got finally a permission for their renovation project for Villa Solbacken. This will be a really interesting project to follow since the villa is in a very bad condition and the renovation project will be a long and an expensive one. 

Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!