REMONTIN LÄHTÖKOHTA

Monday, May 23, 2016

Ensinnäkin - kiitos kaikista ihanista viesteistä ja kommenteista, mitä olette lähettäneet asuntouutisiin! Ne lämmittivät mieltä todella paljon. Ja mahtavaa tietysti kuulla, että teitä kiinnostaa kuulla remontista ja sen eri vaiheista, niitä tarinoita tulee nimittäin tulevina kuukausina riittämään.

Lähtökohtana etsimme uudeksi kodiksi perheystävällistä asuntoa, mielellään rivi- tai paritaloa. Alueella, jolta asuntoa etsimme, on suurin osa asunnoista rakennettu 60- ja 70-luvuilla ja haasteenamme oli löytää toimivia ja käytännöllisiä pohjaratkaisuja. Olimme toki alusta asti valmiita täydelliseen remonttiin ja tarpeen tullen huonejärjestysten muuttamiseen, mutta silti suurimmassa osassa näkemistämme asunnoista pohjaratkaisut olisivat jättäneet todella suuria hukkatiloja. Olimme todella yllättyneitä siitä, kuinka vähän aidosti toimivia perheasuntoja tällä (lapsiperheiden suosimalla) alueella oli tarjolla.

Kuvat: Pinterest

Yleinen ongelma meille oli myös pihojen jääminen "väärään kerrokseen". Eli niin, että alakerrassa on sekä sisääntulokerros että kulku pihalle ja yläkertaan jäävät sitten kaikki oleskelutilat. Oma toiveemme oli, että saisimme kaikki yleiset oleskelutilat sisääntulokerrokseen sekä pihan tai ainakin parvekkeen olohuoneen yhteyteen. En ole sormet mullassa viihtyvä viherpeukalo, mutta pienten lasten kanssa pihaa tulee käytettyä ja ruokapöydän haluamme saada myös ulos kesän ajaksi. Asuntojen yleiset oleskelutilat olivat myös todella usein jakautuneet kahteen kerrokseen, mikä ei meille se toimivin ratkaisu arjessa olisi.

Yksi tämän ikäkauden talojen haaste oli tietysti myös asuntojen kunto - suurimmassa osassa olivat todella suuret remontit edessä. Putkiremontti ei meitä luonnollisesti oikealla ajoituksella olisi haitannut, mutta muutaman vuoden päässä siintäneet suuret kattoremontit eivät meitä innostaneet. Tämän ikäkauden (ja tasakattoisten) talojen kanssa yleinen ongelma on myös kosteusvauriot ja niiden mittausten kanssa saimme mekin olla tarkkana. Tähän liittyen onkin tänään edessä asbestikartoitus. Meille on kerrottu taloyhtiöstä, ettei asbestia pitäisi olla ja 90-luvulla remontoiduissa kylpyhuoneissa on tämä varmistettu, mutta haluamme ottaa varman päälle tässäkin asiassa ja otatamme näytteet.

Ostamamme koti on pohjan osalta juuri toiveiden mukainen; asunto on rinteessä ja sisään tullaan yläkerrasta. Tässä kerroksessa sijaitsevat kaikki yleiset oleskelutilat ja käynti suurehkolle parvekkeelle. Omalle pihalle pääsee alakerrasta ja lisäksi meillä on mahdollisuus rakentaa parvekkeelta rappuset pihalle, joka parantaa käytännöllisyyttä hurjasti. Toivon saavani perinteisiä "ennen" kuvia teille pian nähtäväksi.


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!