MOTHER OF TWO

Sunday, May 8, 2016

Viime vuonna tähän aikaan vietin äitienpäivää onnellisen odottavissa tunnelmissa. Tyttäremme laskettuun aikaan oli enää kuukausi aikaa ja poikani oli juuri täyttänyt kaksi. Vietin leppoisia päiviä äitiyslomalla valmistellen kaikkea tulevaa vauvaa varten ja nauttien omasta ajastani. Tiedostaen, että kohta sen oman ajan perään saa jälleen tehdä hiukan töitä. Toivoen, että kaikki sujuisi hyvin ja että uusi arki nelihenkisenä perheenä olisi kivaa. Nyt nuo päivät tuntuvat todella kaukaisilta niin ajallisesti kuin henkisestikin, vuodessa tuntuu tapahtuneen ihan hurjan paljon. 


Millaista kahden lapsen äitinä oleminen on ollut?

Kahden lapsen kanssa ei päivistä tekemistä ainakaan puutu ja työpäivät ovat venyneet tässä ammatissa aina pitkiksi. Tasan kahden vuoden ikäero pitää huolen siitä, että kolmannelle ja neljännellekin kädelle olisi usein tarvetta ja vilskettä kotonamme riittää. Etenkin nyt, kun kuopus on ottanut jalat alleen ja esikoisen tapaan uteliaana luonteena ei paljoa paikallaan pysy. Joskus on päiviä, jolloin ei tule istuttua alas koko päivän aikana.

Toinen lapsi myös ankkuroi meidät tiukasti lapsiperheeksi, yhden lapsen kanssa olimme vielä ehkä jossakin pariskuntien ja perheiden välimaastossa. Lomilla suositaan lapsiystävällisiä hotelleja ja ne pidemmät lennot useine välilaskuineen jätetään tällä hetkellä odottamaan.

Kaikki on onneksi kuitenkin sujunut enemmän kuin hyvin ja arki kohdellut meitä lempeästi. Voin ihan rehellisesti sanoa, että kulunut vuosi on ollut elämäni parasta aikaa. Se, että saa nauttia kahdesta mahtavasta lapsesta ja katsoa heidän sisarussuhteen kehittymistä ja kasvamista on ollut parempaa kuin olisin ikinä osannut kuvitella. Toinen lapsi on tuonut äitiyteen moniulotteisuutta ja toista kertaa vauvavuoden ihmeitä eläessä niistä osaa ottaa ihan kaiken irti. Toisella kerralla ei ole tarvinnut käsitellä äitiyden tuomaa muutosta omaan identiteettiin ja kaikkeen on osannut suhtautua ihan eri tavalla rennosti ja ajan ainutkertaisuuden tiedostaen.

Oman ajan merkitys on kuluneen vuoden aika korostunut hurjasti ja omia projekteja ja harrastuksia on ollut entistä tärkeämpää olla. Vaikka aikaa näille on entistä haastavampaa järjestää, on niistä kiinni pitäminen ollut itselleni ihan todella tärkeää. Kahden lapsen myötä olen entistä vahvemmin oppinut, että olen parempi äiti, vaimo, ystävä ja kollega kun saan olla muutakin kuin äiti. Eri roolit sopivassa tasapainossa, se sopii minulle. 

Ensimmäistä äitienpäivää kahden lapsen äitinä vietän onnellisena ja tästä viimeisestä kuukaudesta, kun vielä olen äiti vauvalle, aion nauttia ihan koko sydämestäni. Hyvää äitienpäivää!


Happy Mothers' Day! I'm celebrating the day for a first time as a mother of two and happier than ever.  

Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!