MONA - INTOHIMOSTA BLOGGAAMISEEN

Tuesday, May 31, 2016

"Rakastan haaveilla ja asetan itselleni välillä myös mahdottomalta tuntuvia haasteita. Niiden ansiosta olen kuitenkin päässyt aina askel askeleelta eteenpäin ja lähemmäs seuraavia tavoitteitani." 

Mona Nieminen on Suomen blogimaailman ehdottomia veteraaneja, ja vuonna 2009 perustettu Mona's Daily Style -blogi kuuluukin kategoriansa menestyneimpiin ja vanhimpiin blogeihin. Monan aurinkoinen ja inspiroiva olemus piristää viikottain kymmeniä tuhansia lukijoita nykyisin pääosin hyvinvointiin keskittyvässä lifestyle-blogissaan. Mona on bloginsa ansiosta ollut kehittämässä Suomen blogigenreä eteenpäin ja on nyt tehnyt uuden aluevaltauksen blogikonsultin ammatin myötä, josta pääsimme haastattelemaan Monaa eräänä aurinkoisena kevätiltana. Voimme kertoa, että tämän illan aikana ei naurua ja höpötystä puuttunut!Blogikonsultointi on tullut suuremmalle yleisölle tutuksi pääsääntöisesti teknisiin asioihin keskittyvänä toimintana ja varsinaisia konsultteja alalla on vielä kansainvälisestikin vähän. Blogikonsulttina Mona tarjoaa apua sekä bloggaajille että yrityksille liittyen blogimarkkinoinnin eri aspekteihin. Bloggaajien osalta Mona keskittyy pääsääntöisesti konsultoimaan jo hetken aikaa blogia kirjoittaneita, ja usein Monan fokus on tukea nimenomaan blogin kaupallistamista. "Rakastan puhua rahasta ja se usein on monelle bloggaajalle aihe, josta kaivataan mielipiteitä ja apua. Olen myös itse erittäin aktiivisena bloggaajana törmännyt moneen epäkohtaan bloggaamisessa niin blogien kuin yritysten kohdalla. Rakastan sitä, että yrittäjänä voin konkreettisesti auttaa näiden asioiden parissa ja voin kehittää hommaa eteenpäin omalla työpanoksellani." Yrityksiä Mona sen sijaan auttaa muun muassa löytämään oikeita bloggaajia yhteistöihin.

Blogikonsultin rooli tuli energiselle Monalle luonnolliseksi osaksi yrittäjyyttä. Jo blogin alkuajoista lähtien hän on sparraillut ystäviä ja puolituttuja blogeihin liittyvissä asioissa sekä kannustanut heitä eteenpäin. Muiden auttaminen on aina ollut Monalle intohimo ja se, että pystyy auttamaan ihmisiä kohti omia unelmiaan onkin yksi Monan omista suurimmista haaveista. Vuosien aikana avunpyynnöt lisääntyivät ja Mona huomasi konsultoinnille olevan selkeästi kysyntää. Näin syntyi ajatus omasta blogikonsultin palvelusta ja työt ovatkin lähteneet vilkkaasti käyntiin.
Blogit ovat Monalle selvästi intohimo ja hänen kanssaan bloggaamisesta keskustellessa hänen motivaationsa, innostuksensa ja halu kehittää koko alaa eivät jää huomaamatta. Mona myös muistuttaa, että menestynyt blogi vaatii taaksensa aina todella paljon työtä. Kunnianhimoinen nuori nainen ei vielä tiedä tuleeko hän koskaan saattamaan loppuun opintojaan yliopistolla vai keskittymään puhtaasti yrittäjyyteen, sillä tällä hetkellä kaikki aika kuluu  oman yrityksen pyörittämiseen, sillä ideoita ja unelmia blogiin liittyen riittää. "Tällä hetkellä nautin elämästä juuri nyt ja tässä - ja otan siitä aivan kaiken irti."

Kysyttäessä mentoroinnista Mona kertoo hänellä olleen uransa aikana montakin mentoria, jotka ovat siivittäneet hänet kohti omia ammatillisia unelmiaan. Tärkein tuki löytyy tietysti kotoa ja kihlattu Eetu on tukenut Monaa hänen hulluimmissakin unelmissaan. Varsinaisista mentoreista tärkein on löytynyt täysin eri alalta, mikä on avannut Monan silmiä uusille asioille. Vaikka Mona nauraa heidän olevan lähtökohtaisti "kaikista asioista eri mieltä", ovat mentorilta saadut neuvot olleet kultaakin kalliimpia ja rohkaisseet Monaa kohti suurempia tavoitteita.

Missä Mona nähdään 10 vuoden päästä?
"Ensisijainen haaveni on, että 10 vuoden päästä olen äiti ja olen saanut uuden start up -yritykseni perustettua sekä haaveilemani tuotteen lanseerattua ja hyvin liikkeelle. Toivon myös, että voin elää osan vuodesta ulkomailla (haaveena Los Angeles ja Sri Lanka) ja osan Suomessa. Toivon, että voimme matkustaa mahdollisimman paljon perheen kanssa sekä työn puolesta että lomaillen." Tämän määrätietoisen naisen osalta emme epäile hetkeäkään, etteikö näitä tavoitteita olisi tuolloin saavutettu.


Do you know when you meet someone so inspiring that they just leave you feeling “WOW”? Well we for sure had that sensation meeting Mona Nieminen – a young entrepreneur leading one of the most popular lifestyle blogs in Finland and one of the pioneers of the Finnish blog scene. This ambitious young woman has just kicked off a new business in the area of blog consulting – helping out both bloggers and brands in the field of blog marketing. It all started off with Mona being a sparring partner to friends and acquaintances – and then noticing a clear gap and opportunity in the field of consultancy.  


Betina & Tintti

Follow us on: Facebook - Bloglovin - Instagram 

2 comments:

  1. Inspiroivat ihmiset ovat sellainen luonnonvara, jota ei tarpeeksi usein nosteta valokeilaan ja jotka eivät aina saa tarpeeksi kiitosta siitä miten paljon upeaa energiaa he luovat ympärilleen. Tämä teidän juttusarja inspiroivista ihmisistä on aivan upeaa luettavaa, kiitos kaikista tähän mennessä jaetuista tarinoista ja tulevia kirjoituksia innolla odottaen. :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos ihanasta kommentistasi, olemme todella otettuja sanoistasi <3 Näissä tarinoissa on Stellarin ydin ja tällaista palautetta on enemmän kuin ihana saada. Näitä juttuja rakastamme myös kirjoittaa ja erityisesti tavata ihmisiä niiden takana, juurikin tuosta mainitsemastasi syystä. Tiivistit asian ihan todella hyvin - noin se juurikin on. Ja hyvä muistutus itsellekin, että kiitosta täytyy muistaa jakaa useimmin tällaisille ihmisille!

    Tintti

    ReplyDelete