L.A. DIARIES - PART 2

Monday, May 16, 2016

Usein matkan jälkeen kysytään: mikä oli kaikkein parasta? Siihen on mielestäni jostain syystä aina yhtä haastavaa vastata, sillä harvoin parasta on yksittäinen tapahtuma, kokemus tai paikka - vaan useimminkin niistä pienistä asioista koostuva kokonaisuus. Los Angelesin matkalta palasin hyvin iloisena ja rentoutuneena, aurinkoisen pisamaisena ja päivitettyneenä (losilaiseen tapaan jumppahousuissa!). Tällä kertaa tuohon kysymykseen oli kuitenkin harvinaisen helppo vastata, sillä parasta oli ehdottomasti ystäväni kanssa vietetty aika. Opiskeluaikana vieraassa kaupungissa asuessamme olimme kirjaimellisesti lähes ympäri vuorokauden yhdessä, ja yhteys on säilynyt tiiviinä myös kauppakorkeakouluvuosien jälkeen. Siksi hänen muuttonsa jälkeinen puoli vuotta eri mantereilla on tuntunut ihmeelliseltä - ja nyt yhdessä vietetty viikko erityisen ihanalta.


Moni tuntuu tällä hetkellä suunnittelevan matkaa länsirannikolle, ja olenkin saanut paljon kyselyitä Los Angelesin "must do and see" -asioista. Tässä muutama suosikkini ja vinkkejä kaupunkiin suuntaaville:

Runyon Canyon 

Aamureippailu Hollywood Hillseilla sijaitsevalla Runyon Canyonilla on yksi ehdottomasti mieleenpainuvimmista kokemuksista L.A.:ssa, jota voin suositella hyvin, hyvin lämpimästi. Kaupungin ylle nouseminen upeissa maisemissa kuuluisaa Hollywood-kylttiä katsellen on ikimuistoinen kokemus. Suurin osa ihmisistä taittaa matkan kävellen, mutta vaativuutta voi toki lisätä juoksemalla; paahtavassa helteessä ylämäessä se on kuitenkin hatunnoston arvoinen suoritus. Runyon Canyonilta alaspäin tullessa voi käydä samalla lähes puiston juureen sijoittuvalla, tähdistään tutulla Walk of Fame -kadulla. Rehellisyyden nimissä Walk of Fame ei ollut "my cup of tea", mutta kaikessa kaupallisuudessaan ja koomisuudessaan (joka kulmalla joku sarjakuvahahmo haluaa ottaa kanssasi kuvan!) näkemisen arvoinen. 


Santa Monica 

Santa Monicaan tullessa tulee tunne kuin olisi hypähtänyt sisään kalifornialaiseen matkailumainokseen - hyvällä tavalla. Rannalla sijaitseva, rauhallinen Santa Monica on suosikkikaupunginosani Losissa. Suosittelen lämpimästi pyörän vuokraamista ja pientä retkeä Santa Monican ja Venicen rantoja pitkin palmujen alla. Samalla voi ajella läpi Venicen suloisen kanaalialueen (muistaako kukaan Valentine's Day -filmistä?) ja piipahtaa lounaalla minut täysin hurmanneessa Butcher's Daughter -ravintolassa läheisellä Abbot Kinney Boulevardilla. Auringonlasku Santa Monica Pieriltä katsottuna on uskomattoman kaunis. Samalle laiturille voi jäädä hetkeksi ihastelemaan pikkuruisen huvipuiston valoja ja tunnelmaa. Santa Monicassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, sillä pienessä keskustassa sijaitsevat muun muassa 3rd Street ja Santa Monica Place -ostoskeskus, joista löytyvät ketjuliikkeistä muun muassa lululemon, Sephora, Nike, Kate Spade ja Victoria's Secret sekä Nordstrom-tavaratalo. Suurempaan shoppailuun suosittelen lämpimästi West Hollywoodissa sijaitsevaa, tunnelmallista The Grove -ulkoilmakauppakeskusta, jossa ovat muun muassa J.Crew, Banana Republic ja Diane von Furstenburg.Ensi kerralla luvassa vinkkejä West Hollywoodista ja Downtownista. Mitä ihania matkasuunnitelmia teillä on kesäksi? 

After coming back from L.A., I've received a lot of questions of the must see and do's in the city. One of my absolute favorite things was doing a little morning hike in Runyon Canyon in the Hollywood Hills. Another favorite is spending the day riding a bike around the Santa Monica and Venice beaches under the palm trees. Soon I will share my favorites from West Hollywood and Downtown. 

Betina

No Comments Yet, Leave Yours!